Tefrika edilen yazı hayli ilgi çekmiş,eleştirmenler ikiye ayrılmıştı.Bir kısmı olumlu bakıp yeni bir yazarın doğduğunu ve güçlü bir kalem olduğunu vurgularken diğer kısmı ,bu yazarın ucuz kahraman olma hayali olan taklitçi olduğunu kötü bir Korhan taklidi olduğunu söylüyorlardı.Günlerce bu tartışmalar edebiyatın duayenlerini karşı karşıya getirmiş dahası televizyonlarda tartışma konusu bile olmuştu.

Edebiyat alanında kendini ispatlamış sanal sitelerde de bu tartışma sürüp gidiyordu .Zaman zaman mecraından kaysa da.Özellikle Hikayeler .net sitesinin önde gelen yazarları da bu tartışmanın içinde bulmuşlardı kendilerini.Site homojen yapısı nedeniyle çok sesli bir görünüm arzediyordu.Her renkten ,her inanış ve görüşten devasa bir siteydi.Bir çok istenmeyen tartışmalar olmuş kırılmalar dökülmeler oluşmuşsa da sitenin teknik kadrosu zamanında müdahale ederek istenmeyen ama yaşanan olumsuzluklara sert tedbirlerle engel olmuşlardı.Henüz yeni yeni kırgınlıklar yok edilirken sıcak gündem yine bir kaos yaratacağa benziyordu.

Korhan`ın edebi kimliğinden çok Türk Milletine verdiği zararı düşünen ulusal kimliğin hamisi olmakla gurur duyan bir kitle vardı ki,onun değil böyle gündeme gelmesi adına bile tahammül edemiyordu.Diğer bir kısım edebiyatçılar ise Aylin`in yazdığı bu eserle Korhan`ı taklit ederek kısa sürede meşhur olmak için basını kullandığı düşüncesindeydi.

Bu tartışmalar tüm edebiyatla iştigal edenleri ilgilendirdiği gibi Hikayeler .net`in yazar ve şairlerini de hayli meşgul ediyordu.Dahası kendini Korhan vakıasının takipçisi gören bir grup vardı ki sitedeki saygın isimlerden oluşan bu ekipte ;Mozan,Kadir Bıyıklı,Necla Alptekin gibi her biri geleceğin saygın yazarları olan bu kişiler kendi aralarında iş bölümü yapmış adeta Korhan`ı bulmaya and içmişlerdi.Hafiyeliğiyle ünlü bir diğer yazar Funda da aralarına katılmış.Her vilayetten bir yazarı da kulakları gözleri olarak bu birlikteliğe Korhan kulübüne dahil etmişlerdi.Kimler yoktu ki Korhan`ı köşe bucak arayan bu ekibin vilayetler ayağında.Samsun`dan Çiğdem,İzmirden Sezer,Osmaniyeden Kürşat Konyadan Sami,Mardinden Ayten...daha onlarca şair ve yazar.

Bu tartışmalar başladığında ilk olarak Mozan bu hikayenin Aylin`e ait olamayacak kadar mükemmel kurguları olduğunu düşünerek yazarın son romanıyla arasındaki benzerliklerini çıkardı bir haftalık yoğun çalışmayla...Ne ilginçtir ki her iki hikaye de Kütahya`da tarihi antik şehirde mekanda geçiyordu.Bu belki de bir ipucuydu bakmasını bilen gözlere....
( Kayıp Yazar 8 başlıklı yazı Lütuf VELİ tarafından 21.06.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu