1 Kayıp Yazar Devamı /11
Bu akşam İstanbul terörle mücadele şubesinde oluşturulan Ergenekon birimi çok hareketliydi.İlgili başkomser tek yetkili amir olarak direk ilgili savcıya bağlı çalışıyor ,emniyet amirinden bağımsız hareket ediyordu.Emniyet amiri sadece olaylar olup bittikten sonra bilgilendiriliyordu.Savcı bey Son tutuklama dalgasından sonra elde ettiği yeni bilgiler ışığında ulaşılması gereken kişilerin isimlerini elindeki listeden tespit etmişti ve üzerlerini kırmızı kalemle çizmişti.Belki de bu yapılacak son operasyondu. Nerdeyse tüm iddialarını destekleyen bilgiler elde edilen dökümanlarda vardı da bazı ayakları eksik gibiydi.Gerçi yazar tahifesinden iki kişiyi içeri almıştı da gerek basının çığırtkanlığı ,gerekse gelen tepkiler onları elde tutmasına yetmemiş dahası mahkeme salıvermişti bu kişileri.

Elinde her meslekten kişi sanık vardı.Asker çoğunluklu olmasına rağmen parti genel başkanından ,kamusal derneklere,parti yan kuruluşlarına kadar.Birkaç da Lutfi gibifarklı mesleklerden kişi bu olayın faili olarak tutuklanmış renklenmişti de biraz daha derinlere inmeliydi ki karmaşık ilişkiler yumağı ortaya çıksındı. Zaten ipin ucunda gezinip duran çeşitli çevreleri rahatsız eden ve gün geçtikçe devasa büyüme gösteren şu sanal ortamdan da birkaç kişi olsa ne çıkardı.Zaten hepsinin yazılarında suç unsuru istemediğin kadardı. Hele ki bu site bir zamanlar Lutfi`nin de yazmış olduğu siteyse ilişki kurmak suçlamak hiç de zor olmayacaktı.

O gün, akşamın henüz ilk saatlerinde verilen emirle farklı beş ilde operasyonlar aynı anda yapılmış... İstanbul'dan Bahattin Gülyuva, Necla Alptekin, Mozan Aras hiç beklemedikleri bir anda derdes edilerek evlerinde ne var ne yoksa özellikle yazınsal dökümanlar bilgisayarlarıyla birlikte alınmıştı.İşin ilginç tarafı adeta suçlamaları onaylar mahiyertte Mozan Arasla Necla Alptekin boğazda akşam rakılarını yudumlamış bu konuyu konuşmuşlardı.Ergenekon davasında kendilerinin neresinde olduklarını, Lutfi`den dolayı tutuklanma risklerinin olup olmadığını da Mozan;

-Takma kafana Necla derken kadehindeki son damlayı da yudumluyordu. Necla ile Mozan Korhan vakıasından sonra sıkı dost olmuşlar zaman zaman boğazda bir araya gelir rakı balık ve şiir muhabbeti yaparlardı...Ancak bugünkü muhabbetleri Ergenekondu, belki de olacakları hissetmişler felekten bir gece çalıyorlardı.

Gülyuva işten henüz dönmüş yemeğini yemeden bilgisayarını açmıştı. Son zamanlarda hırçınlaşmıştı, olanlar, olaylar...özellikle hırsızlıkların ayyuka çıktığı bu dönemde milleti uyandırma, bilinçlendirme görevinde hissediyordu kendini yazıları bu minval üzereydi. Güzel bir halk hikayesi gelmişti aklına da onula mesajını8 vermeliydi...Kısmet olmadı.``Daha bu hikaye bana ait değildir ninelerimiz ...``demişti ki kapı bir hışımla kırılarak açılmış derdest edilmiş bir terörist gibi yere yatırılmış tutuklanmıştı neye uğradığını anlamadan. Evin hertarafı didik didik edilm,iş bilgisayar ve yazılı tüm kitap ve defterler toplanmıştı.

Aynı anda İzmir ayağı vardı operasyonun.Kadir Bıyıklı, koca kadir diyorlardı polisler ona ... O dev adamı tutuklarken şiirlerini okuyan polisin biri;

-Yahu bu duygusal betimlemeci şair bu dev adam mı derken inanamıyordu okuduğu sevdiği şairin tutuklanmasına belki.Onun evi de ailesinin gözü önünde darmadağın edilmiş suç delili aranmıştı. Hem de hiç bilgi verme gereği görülmeden,mahkeme kararıyla.

Operasyonun Denizli ayağında iki eve baskın yapılmıştı biri Lutfi`nin kadim dostu diğeri ise doastunun dostu kısaca İlyas ve Mehmet Akkun sorgusuz sualsiz Lutfi`nin dostu ve Hikayeler..... üyesi olmaktan tutuklanıyordu.

Konya ayağında Sami ve cihat sitenin sahibi olmak ve yetkilisi olup sitedeki kışkırtıcı yayınlara engel olmamak müsade etmek fiilinden içeri alınıyordu.

Beşinci il ise Kayseri ayağında yine bir subay vardı tutuklanan aynı gerekçelerle bir de radyocu kız...son zamanlarda hikayeler.net radyosunun tatlı dilli sunucusu burcu da Subay adem de aynı gerekçelerle içeri alınmıştı. Nerden haberi olduysa yalaka medya adım adım operasyonun içindeydi ve tutuklamaları tüm Türkiye`ye duyuruyordu. Tabiki herzamanki yaklaşım ve bakış açısıyla... Flaş olarak duyurulan haberde,``Ergenekon`un sanal ayagı kırıldı... Bir edebiyat sitesi adı altında yıkıcı, bölücü yayın yapan radyo ve site üyeleri ele geçirildi...``diyordu . 
( Kayıp Yazar Devamı /11 başlıklı yazı Lütuf VELİ tarafından 24.07.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.