NOGAYTÜRK
Ramazan NARİN
 
                            TÜRKİYE NEREYE..?
                                 ve
        AZGINLAŞAN KÜRTÇÜLÜK..!
 
KÜRTÇE >>>Radyo-Televizyon, Dil ve Sözlük,
 
KÜRTÇE >>>Şarkı ve türküler ve Milli marş,
 
KÜRTÇE >>> İsimler ve Köy adları ve Tabelalar ve Bayraklar,
 
KÜRTÇE >>>TBMM’de Yemin,
 
KÜRTÇE >>>Siyaset ve Partiler,
 
KÜRTÇE >>>İbadet, (Kürtçe ezan okursalar da, şaşmayın), kamusal alanda serbestlik,
 
KÜRTÇE >>>Savunma…v.s, v.s, v.s, v.s, v.s, v.s, v.s, v.s, v.s, v.s, v.s, v.s, v.s, v.s, v.s, v.s, v.s,
 
Derken bir de bakıyoruz ki TBMM ;  açılımı ‘TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ’ olan yerde, meclis kürsülerinde ‘KÜRTÇE’  konuşuluyor, Kürtçe sloganlar atılıyor…
 
Meydanlara iniyoruz, bazı politikacılar halka KÜRTÇE konuşarak, tehditler savurup, meydan okuyorlar…Ekranlara bakıyoruz, ne kadar ESKİ yazar-çizer-komünist ve liboş artığı varsa, hepsi KÜRTÇENİN hararetli savunucusu olmuşlar… Yakında ;  başında KÜRTÇE denilmeyecek bir istek kalmayacak galiba…KÜRTÇE SPOR, KÜRTÇE MAGAZİN, KÜRTÇE NİKAH, KÜRTÇE HELA v.s… WC'ler zaten Türkçe değildi ama, Diyarbakır Belediyesinin Helalarına, umumi helalarına ne isim verildiğini bilmek isterdim...
 
Adliyeye gidiyoruz… KCK diye bir dava var ve bakıyoruz ki, sanıkları TÜRKÇE konuşmayı RED ediyor ve savunmalarımızı illa ki KÜRTÇE yapacağız... deme cüretine ulaşmışlar ve yargılama bile durmuş vaziyette… Oysa ki o Mahkemeler TÜRK MİLLETİ ADINA ! diyerek hüküm veren kurumlarımız. Kürtçe bir yargılamada, TÜRK MİLLETİ ADINA ? nasıl hüküm vereceklerini, vallahi billahi merak ediyorum. PKK nın ve puşt APO'nun bile, önceki yıllarda yapamadığını yapıyorlar. Sonucunu merakla bekliyorum...
 
Gerçi PKK, söylenildiği gibi son 30 yılda… 35.000 kişinin katili değil, bence en az 100.000 insanımızın katili ama, onların başı APO bile yakalanınca TÜRK Devletinin hizmetinde olduğunu falan, TÜRKÇE söylemişti ve o çocuk katili, savunmasını TÜRKÇE yapmıştı, belki de KÜRTÇE dahi bilmiyordu. Ve BİLMİYOR..!
       
           AZGINLAŞAN BİRŞEYLER VAR DA… 
Bütün bunlar olurken ; benim 20 yaşındaki Mehmetlerim patır, patır can verirken… birileri çıkıp VİCDANİ RED ile askerlik yapmamayı, askere gitmemeyi savunmaya başladılar ve muvaffakta olmuşlar ki, bir BDP li Kürt Milletvekili nihayet çıkıp, cüretle ve içindekini kusarak çocuğunu askere göndermeyeceğini, 74 milyonun yüzüne ekranlardan haykırıverdi. Gerçi daha önce de Diyarbakır Belediye Başkanı ünvanlı kürt, Osman BAYDEMİR, devlet için HASTİRRR! i yüksek sesle çekmişti. Yani demek istiyorlar ki ;  bu devlet bizim devletimiz değildir ve çocuğumuzu askere alamazlar. Sizlerde çocuklarınızı, TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNE tabi olacak şekilde, askere göndermeyin.!    Yani DEVLET-İ RED !!!
 
       TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ…
Yedi düvele karşı yapılan bir İstiklal Savaşı sonunda, Kurtuluş Savaşını yürüten meclisimiz, 1920 yılında kurulmuş bir meclistir. Dayanağı, İSTİKLAL SAVAŞI ve Türk MİLLETİDİR. Ve Cumhuriyetin ilanına kadar geçerli bir geçiş Anayasası hazırlamışlardır. Adı da ; Teşkilât-ı Esasîye Kanunu. Yani, Osmanlıdan Cumhuriyete ilk geçiş Anayasamız.   2. Md’ne bakıyoruz…
MADDE 2.-Türkiye Devletinin dini, Dini İslâmdır. Resmî lisanı Türkçedir.Demiş. Bu meclisimiz, 01-NİSAN-1923 tarihinde seçim kararı almış ve 15-NİSAN-1923 tarihinde de, son toplantısını yaparak işlevini, TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ ilan edecek 1. meclise bırakmıştır. Bu meclisimiz de, 29-EKİM-1923 Türkiye Cumhuriyeti Devletini ilan etmiş ve 1924 yılında da,Teşkilât-ı Esasîye Kanunu’nu, yani 1. Anayasayı yapmıştır.
Bu Anayasanın 2. Maddesi ; Türkiye Devleti Cumhuriyetçi, Milliyetçi, Halkçı, Devletçi, Laik ve Devrimcidir. Devlet dili Türkçedir. Başkent Ankara’dır.

iŞBU VAZİYET-İ AHVALE GÖRE ; 1. Türkiye Büyük Millet Meclisinin tarihi 1923'tür.  Şimdi Kürtler, üremelerinin verdiği cesaretle... 1. Meclisi ve 1. Anayasayı ileri sürerek KÜRDİSTAN ve KÜRT varlığını dayatmaktadırlar ki, burada dikkat etmemiz gereken oyun budur. Başbuğ Mustafa Kemal, Osmanlı askeriyken Samsun'a çıkmış ve 1920' de Osmanlı'nın son meclisinde bulunmuştur.. Yani 1920 Meclisi, Osmanlı'nın son meclisi, 1923 Meclisi Türkiye Cumhuriyeti'nin İLK ve 1. Meclisidir. 

1982 Yılında yapılan ve halen yürürlükteki Anayasamızın değiştirilemez özelliğe sahip 3. Maddesine de bakacak olursak ;
MADDE 3.– Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.Millî marşı “İstiklal Marşı”dır.Başkenti Ankara’dır.

Görüyoruz ki ;   TÜRKİYE Cumhuriyeti Devletinin dili ;  TÜRKÇE’ dir. Halkın hangi dili konuşuyor veya konuşmuyor olmasına dikkat çekilmemiş ama, devletin dili tartışmasız olarak TÜRKÇE diye, özellikle belirtilmiştir. ÜÇ erk vardır. Yasama TBMM, Yürütme HÜKÜMET ve YARGI. Bunların hiçbirinde TÜRKÇE dışında bir dil kullanılamaz. Kullanılması, ANAYASAL bir suçtur.
Peki, işbu Anayasal suçun işlenmesi halinde gerekli takibi yapacak olan mevkii makam kimdir ? Öncelikle ; Cumhuriyet BAŞ SAVCISI ünvanını taşıyanlar, Cumhurbaşkanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Başbakandır. Türk Silahlı Kuvvetlerinin Türkiye Cumhuriyetini koruma ve kollama görevi devam ediyorsa GENELKURMAY Başkanlığı. Yetkilileri, görevini yapmaya davet ediyorum. Ben, naçizane bir Türk Vatandaşı olarak buradan SUÇ DUYURUMU yapıyorum. Anayasamız ihlal edilmekte ve işbu ihlalde, SUÇ İŞLEMEKTE direnilmektedir. Gereği…?
Bu suçun işlenilip, işlenmediği veya takip edilip edilmediği hususunu, ayrıca siz sayın okuyucularımın vicdanına bırakıyorum. Anayasamızın değiştirilemez 3. Maddesine göre ; Egemenlik kayıtsız şartsız MİLLETİNDİR…. Öyleyse…Millet adına görev yapan kuruluşlar… ? YÜCE TÜRK MİLLETİ ADINA..! diye karar veren 1. derece mahkemeler nerde ? Anayasa Mahkemesi, Danıştay, Yargıtay...nerde ?
 
TBMM Başkanını da, bu fiillerin SUÇ olduğunu açıkladığı halde, gereğini yapmaya davet ediyorum.  Milletimiz iradesinin kalpgahı olan, Başbuğ M.K. Atatürk’ün makamlarında oturanlar, TBMM’deki rezalete ve meydan okumaya son veriniz. Milletvekili olmak veya bir partinin yöneticisi olmak, Anayasayı ve yasaları çiğnemek, Devlete Meydan okumak hakkını, kimseye vermez.
Biliyorsunuz ki ; Türkiye Cumhuriyetine, HASTİRRR ! çeken Belediye Başkanlarını gördük, hesap sorulmadı ?

Doğu ve Güneydoğuda Türkiye Cumhuriyetine adeta bir başkaldırı var, elektrik paraları ödenmiyor kaçak kullanılıyor, vergi verilmiyor, çocuk başına devletten haksız şekilde BABALIK Maaşları alınıyor ne devletten,  ne milletten ses ve seda çıkmıyor ?  

Habur’da teröristleri karşılayan Devletten maaşlı memurları, teröristlerin ayağına götürülen özel mahkemeleri de gördük, hesap sorulmadı ?

HABURDA karşılanan ve meclise kadar sokulan o (34) katil-teröristin nerde olduğunu, şimdi nedense kimse bilmiyor…?

Terörist başı SAYIN, şehitlerimiz KELLE oldu, teröristler RÜŞT ispatlama gayretindeler, Mahkemelerimizde PKK diye bir dava adı dahi...(ilginç değil mi, Ergenekon var, Balyoz var PKK Davası yok !)  koskoca Türkiye’de YOK…hesap sorulmadı ?

Terör örgütünün başının muhafaza edildiği Ada, Amerikan adası oldu, bu TERÖRİSTBAŞI oradan ölüm ve savaş emirlerini verdi-veriyor, devletle oturup pazarlık yapıyor, görüşmeler yapıyor, anlaşmalar yapıyor... hala önlem alınmadı ve hesap sorulmadı ?


Milli Eğitim Bakanlığı’nın ŞURASI ? İstiklal Marşının ve Andımızın okullarımızda okutulmamasına, okullarımızda Atatürk Köşesi bulundurmaMAsına dönük kararlar aldı, kimsenin gıkı çıkmadı ?

HAKPAR isimli bir Kürt Partisi, Kongresinde İstiklal Marşı okumadan, KÜRT MARŞI ile Kongre yaptı ! yetmedi… bu kongrede AKP Milletvekilleri hazır ola geçti ! TIK yok ?  

Şimdi sözleşmeli askerlik icat ediliyor, profesyonel maaşlı askerliğe geçiliyor, gene hesap soran yok… Ordusu ve Yargısı dejenere ediliyor, TIK YOK !

Amerika, İran’a veya Avrasya’ya karşı özellikle İSRAİL'i korumak kollamak adına  füze rampalarını Türkiye’de tesis ediyor, yeni incirlik üsleri kuruyor, devlet-i aliden gene ses ve sada çıkmıyor ?

Ergenekon adını verdikleri bir dava adıyla yüzlerce generalimiz, aydınımız aylardır-yıllardır tutuklu, tutuklamalar devam ediyor ama Adalet hızlandırılmıyor ? Sanırsanız Ordunun yarısı da PKK lı imiş gibi, terörist gibi beyanlar veriliniyor. Oysa bana göre, PKK ile savaşanlardan intikam alınıyor... TIK YOK..? 


Dünün peşmergesi olan, ikide bir Devletimizi tehdit eden BARZANİ nin ayağına gidiliyor, yetmiyor KÜRDİSTANI tanımaya dönük orada, T.C. adına büyükelçilik açılıyor ! yine sesizlik..!
TÜRBAN, yasaların etrafından dolanılarak Üniversiteler de serbest bırakılıyor, yetmiyor İlkokullarda serbest olacağının işareti, kamusal alanda serbest olacağının işareti, Başbakan tarafından SEÇİMDEN SONRA ! diyerek veriliyor… sanki seçimlerin galibi belliymiş gibi, sanki Anayasayı tek başına değiştirecek gücü alacakmış gibi, seçim sonuçları bugünden belliymiş kesinmiş gibi konuşuyor…ne gam ! Ve %58 alınıyor... 

Ey Türk, ey Milletim !  bunları ve daha fazlasını görüyor ve seyrediyorsun !  Neden, neden…..?
 
    BANDIRMA <TÜRK> MUSİKİ CEMİYETİ ve    
        <TÜRK>  SANAT MÜZİĞİ DERNEĞİ…
Bazılarınızın, NE ALAKA ? dediğini duyar gibiyim. Bu cemiyetlerin konuyla ne alakası var ? Çok alakası var… Çünkü, gerek DEMOKRATİK KÜRT AÇILIMI ve gerekse 12-Eylüldeki son Referandumdan sonra, gelişen bir şeyler var. TÜRK olmak, neredeyse 2. sınıf vatandaş olmak gibi veya TÜRK kelimesi, birilerini rahatsız ediyormuş diye, TÜRK denilince bölücülük olacakmış diye, TÜRK kelimesi, yasaklanıyor. DEHŞET yani…
Bandırma’da bu cemiyetlerin kayıtlı adında TÜRK vardı düne kadar. Ama şimdi tabelalarından TÜRK ismini silmişler. O kadar belli ki silindiği…Neden sildiklerini açıklarlar belki dedim, karşıma Dernekler Kanunu Madde 28 çıktı, AKP yasayla YASAKLATMIŞ yani…ama gene TIK YOK..! 
Artık TÜRK musiki cemiyeti yok, peki ne var ? MUSİKİ CEMİYETİ ! Ne idüğü belirsiz yani. Artık TÜRK sanat müziği de yok, peki ne var ? SANAT MÜZİĞİ ! neyin sanat müziği... ?

işbu ahval ve şerait içinde ;  
TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR..! diyen Başbuğ Atatürk’ümüzden ÖZÜR Diliyorum..!    <NOGAYTÜRK>

( Türkiye Nereye Ve Azgınlaşan Kürtçülük... başlıklı yazı NOGAYTÜRK tarafından 16.09.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu