Halkın seviyesine inmek,veya çıkmak.Ne zaman gündeme gelmişti?1980 li yıllar öncesi olsa gerek.O zaman bu konuyu pek düşünmemiştim. Aslında sosyolojik bir konu.Benin de aşan bir konu.Şimdilerde niçin bu konuda düşünüyorum?
Belki halkın içinden çıktığı halde halkdan uzaklaşan insanları gördükçe.Adam bir TV da proğram yapıyor.Kendisine yabancı bir şehir.Ama yolu bir türlü halkın içine çıkmıyor.Büyük alış veriş merkezlerinde dolaşıyor.Tv  de görünenden çok farklı,halka çok uzak bir insan izlenimi veriyor.
 
Belki halka bir "ahali" de diyebiliriz.O nun içinden doğup,büyüdüğü. Sınıf ve kariyer yapınca bazı insanlar kendi ırmağına yabacılaşıyorlar.
 
Sanatçı,edebityatcı,politikacı olsun,ilk kültür kaynağı kendi halkıdır.Halkınında bir kültürü,hayat tarzı,vardır.Bu insanlarla artık ortak bir konu,düşünce bulamayınca sanırım halkdan uzaklaşılıyorHalk benim seviyeme çıksın! beklentisi içine giriyor..
 
Halkın içinden çıkan ünlü biri diyelim,doktor,sanatçı,besteci,gazeteci-köşe yazarı günün birinde çok ünlüdür.Artık halkın içine giremez,çünkü etrafı,yakın çevresi O nu koruma !altına almıştır.Sade halk artık yanına varamaz
Ama sanat veya hayat gürüşünü etkileyen kaynak artık kurumuştır.Belki günün birinde hatırlar ve halkın içine karışır..
 
Ekonomik yönden halkın seviyesine çıkmak;rica ve arz,önceleri halka rica edilirdi.Halk bir talep topluluğu olunca iş değişti.Artık halkın seviyesine inmek gerekdi.

 
Ve şirketler ürünlerini halka arz etti.
( Halkın Seviyesine Çıkmak Veya İnmek başlıklı yazı M.Filizman tarafından 17.09.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu