Zaman altından daha değerli bir hazinedir.Geçen hersaniyeyi geri getirmemiz mümkün değildir.Bize düşen görev içinde bulunduğumuz zamanı en verimli bir şekilde kullanmaktır.
             Şöyle bir durup düşünelim.Saniyeleri ve saliseleri bir gözden geçirelim.Öyle hızlı geçiyorlarki  normal zamanda pek dikkatimizi çekmeyen zaman kavramını daha iyi idarak edebiliyoruz. Sular denize kavuşmak için ne denli hızlı akıyorsa geçen saniyelerde bizi biraz yaşlandırıyor ve bizi ecele doğru hızla yaklaştırmak için olanca gayreti ile mücadele ediyorsanki.
                Ehli tasavvuf  demişlerdirki: Zaman keskin bir kılıca benzer.Sen onu kullanamassan o seni keser. Bu güzel sözden haraketle bende diyorum ki dostlar:Zamanımızın kıymetini bilelim elmastan daha değerli olan gençlik çağımızı boş işlerle uğraşıp heba etmeyelim.
                 Etrafımızdaki yetmiş seksen yaşına gelmiş yaşlılarımızla hasbihal edelim.Göreceğiz ki hepsinin ortak görüşü  birkapıdan girdik öteki kapıdan çıkıyoruz. Seneler çok çabuk geçti birşey anlamadık.Evlatlarım gençliğinizin zamanınızın kıymetini bilin diyeceklerdir.
               Zamanımızın kıymetini bilelim .Engüzel şekilde değerlendirelim. Eyvah demeden ALLAH diyelim.
 
 
( Saniyeler Ve Saliseler başlıklı yazı İlyas DOĞRU tarafından 16.10.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu