Zaman çok hızlı bir şekilde akıp gitmektedir.Biz bu zaman tünelinin içinde ya kendimizi buluruz;yada kaybolur gideriz.
                             Her insanın zamanı çok kıymetlidir.Kimisi bu kıymetli zamanının farkına varır yol alır,hedefleri doğrultusunda mükemmel sonuç alır.Kimiside  çok değerli zamanının farkında bile olmadan hayatını sonlandırır.Kıymetli dostlar,zamanı heba etmek intiharla eşdeğerdir.
                             Şöyle bir düşünelim.Acaba ben bu zamanı geri getirme şansım var mı? Kocaman bir yok karşımıza dikilmiş olduğunu görürüz.Öyleyse içinde bulunduğumuz anı en güzel bir şekilde değerlendirme gayreti içerisinde olmalıyız. Ancak bu sayede mesafe alır,bizde kazanırız toplumda kazanır.
                             Kendimizi herzaman muhasebeye çekmeliyiz.Acaba istikamet yolunda ilerliyorum mu , yoksa pusulasını şaşırmış kaptan misali bocalıyorum mu!
                              Devamlı tefekkür halinde olmalıyız.Bizi yoktan var eden varlığından haberdar eden Yüce Mevlamızın murakabesi altında olduğumuzu unutmamalıyız.Rabbimizin bize verdiği nimetlerin kıymetini bilelim.
                               Aldığımız nefesi belki veremeyeceğiz,uyuduğumuz zaman belki uyanamayacağız,bulunduğumuz koltuktan belki kalkamayacağız.Bu yüzden dostlar gafil olmayalım,uyanık olalım,zamanımızı çok güzel değerlendirmeye gayret edelim.
                                                                                                                    TÜRKİYE'YE selamlar.
                            
                            
( Gafil Olma başlıklı yazı İlyas DOĞRU tarafından 20.10.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu