26.06.2003

 KAPININ ZİLİ

      Kapımı sen mi çaldın, yoksa yine bir şeyler istemek için gelen komşulardan biri mi? Açmayacağım bu sefer. Bu sefer izin vermeyeceğim, her zamanki hayal kırıklıklarıma. Zilin çalışıyla delice atan yüreğimin, bir balon gibi tekrar tekrar sönmesine izin vermeyeceğim. Çünkü biliyorum, sen gelmeyeceksin. Çünkü gittin. Çünkü isteyerek, bile bile vurdun kapıyı, gittin. Yine gelsen, biliyorum, yine gideceksin. Yetemedim sana belki de, kim bilir? Oysa ne çok severmişim seni meğerse. Anlayamazsın zaten, zaten beni anlamayı hiç denemedin ki. Deneseydin dört duvar arasında koymazdın beni. Bu evin anılarını, şimdilerde tek başıma ben yaşar oldum. Gidene bir şey olmaz, geride kalandır günden güne tükenen. İnan gücüm kalmadı, verecek bir şeyim de. Bana dair ne varsa, söktün götürdün gidişinle.

      Bak yine kapının zili çalıyor. Ama ben yine bakmayacağım. Çünkü biliyorum gelmeyeceksin. Çünkü hiç benle kalmadın ki. Çünkü hiç denemedin…

Begüm Özdikici

( Kapının Zili başlıklı yazı BegümÖzdikici tarafından 8.11.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu