3 ayda bir yayınlanan Tarih Kültür Sanat ve Edebiyat Dergisi olan Kumru Dergisi Nisan 2010 tarihinde ilk sayısı ile okuyucularına merhaba demişti. Geçtiğimiz günlerde Ekim – Kasım - Aralık dönemini kapsayan 7. sayısını okuyucuları ile buluşturan derginin içeriğinde dönemine uygun olarak 24 Kasım Öğretmenler Günü ve 25 Aralık Gaziantep’in kurtuluşu ağırlıklı olarak yer almıştır.

Kumru Dergisi ekibi geçtiğimiz günlerde bir ilke imza atarak, Gaziantep’te geleneksel olarak düzenlemeyi düşündükleri ulusal/uluslararası ŞİİR DİNLETİSİ’nin birincisini gerçekleştirdi.

Şehitlerimiz için saygı duruşu ardından İstiklâl marşımızın okunmasına müteakip Kumru Dergisi sahibi Sayın Abdulhadi BAY’ın açılış konuşması ile başlayan etkinliği Şahinbey İlçemizin değerli Kaymakamı Sayın Uğur TURAN ve saygıdeğer eşleri Nihal Hanım da katılımları ile onurlandırmışlardır.

Sayın Kaymakamımız sanatın önemi üzerinde durdukları ve sık sık alkışlarla kesilen konuşmalarında; birlik ve beraberlik mesajları vermiş, insanları sevdiklerini, halka hizmeti Hakka hizmet olarak algılayıp Şahinbey İlçesinde yaşayan vatandaşların hizmetkârı olduklarını dile getirmişlerdir. Daha önce görev yaptıkları yerlerde olduğu gibi Şahinbey ilçesinde de insanlara hizmet ederek Vatana, Millete, Hakka hizmeti sürdüreceklerini vurgulamışlardır.

03 Aralık Dünya Engelliler Gününde gerçekleştirilen programda görme engelli 2 ozan da sahne alarak dinleyicileri ile buluşmuştur.

Gaziantep Kuvayı Milliye Derneği üyelerinin de katıldığı gecede daha çok Bayrak ve Milli Mücadele şiirlerine yer verilmiştir.

Salonda oturacak yer kalmadığı için bazı dinleyicilerin döndüğü, birçok dinleyicinin merdiven basamaklarında oturarak ya da ayakta bekleyerek izlediği programda slâytlar eşliğinde okunan şiirler büyük ilgi toplamıştır.

Gece yarısına kadar süren dinleti, bütün katılımcıların ayakta tempo tutarak hep bir ağızdan yüksek sesle seslendirdikleri 10. Yıl marşı ile sona ermiştir.

 

                                                                                                      Barbaros Hayrettin ERTİLAV

                                                                                                          Kumru Dergisi Editörü

( Kumru Dergisi Ekibi 1. Şiir Dinletisini Gerçekleştirdi başlıklı yazı Barbaros ERT tarafından 13.12.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu