Balıkesir ve civarında "Hoca" ve "Âlim"  denildiğinde geçmişten bugüne dört isim akla gelir. İmam-ı Birğivi  (929-1523), Hasan Basri Çantay (1384-1964), Gönen'li Mehmet Efendi (1411-1991) ve Sarı Hoca Efendi adıyla maruf Mehmet Ruhi Turan (1889-1981). Bu Âlimlerden Hasan Basri Çantay Hocamız (Bayşad) Balıkesir Yazarlar ve Şairler Derneğinin katkıları ile 5 Aralık 2011 tarihinde Salih Tozan Kültür merkezinde Balıkesir Valiliği ve Balıkesir Belediyesinin büyük katkıları  ve halkımızın büyük ilgisi ile anıldı.

BAYŞAD bu büyük insan Hasan Basri Çantay Hocamızı İlçerimizde tanıtmak için Bigadiç Kaymakamlığı ve Kaymakamımız Süleyman Yıldırım ve Bigadiç Belediye Başkanı  Mustafa Göksel Beyin  destekleri ile 16 Aralık 2011 günü Bigadiç Belediyesi Düğün Salonunda Bigadiç Milli Eğitim Müdürü Turhan Demirtaş ve Öğretmenler, Kamu Kurum Müdür ve Memurlar ile Bigadiç Halkının  büyük ilgisi ve katılımı ile Hasan Basri Çantay Paneli yapılmıştır.

Hasan Basri Çantay Paneline  saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile Oturum Başkanlığına Bayşad Başkanı Mustafa Kuvancı ve Panelistler Mustafa Sarı; " Hasan Basri Çantay'ın Toplumculuğu ve Öncü Aydın oluşu ve Gazeteliciği ve Kitapları hakkında",  Dr.Mehmet Özkan "İnanç Dünyası ve Kur'an Meâli hakkında"  ve Öğretmen Şair ve Yazar Yusuf Akgül de "Edebiyat Anlayışı ve Şairliğini anlattı."

Bayşad Başkanı Mustafa Kuvancı; Bigadiç Kaymakamı Süleyman Yıldırım, Belediye Başkanı Mustafa Göksel ve Bigadiç Milli Eğitim Müdürü Turhan Demirtaş ve Bigadiç halkına Hasan Basri Çantay Hocamıza gösterdikleri ilgi için teşekkür etti.

Bayşad'ın düzenlemiş olduğu Hasan Basri Çantay panelinin bir diğer ayağı, 17 Aralık 2011 günü İvrindi İlçemizde Kaymakamlık ve  Belediye Başkanı Recai Baytar, Kayapa Belediye Başkanı Adem Karabıyık,Büyük Yenice Belediye Başkanı Ahmet Özen ,İvrindi  Milli Eğitim Müdürü Muhammed Toplar, İl Genel Meclisi Üyeleri Ekrem Aslantekin ve İsmail Yıldırım, İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Efe, Ömer Sadiç ve Bizim İvrindi Gazetesi, İvrindi'de bulunan lise ve ilköğretim okulu Öğrencileri ve İvrindi Halkının büyük katılımı ile saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın coşkuyla okunmasının ardından, Hasan Basri Çantay paneli oturum Başkanı Mustafa Kuvancı'nın başkanlığında  Mustafa Sarı; " Hasan Basri Çantay'ın Toplumculuğu ve Öncü Aydın oluşu ve Gazeteliciği ve Kitapları hakkında",  Dr.Mehmet Özkan "İnanç Dünyası ve Kur'an Meâli hakkında"  ve Öğretmen Şair ve Yazar Yusuf Akgül'de "Edebiyat Anlayışı ve Şairliğini anlattı. " İvrindi Halkının büyük beğenisini kazanan Hasan Basri Çantay paneli  önümüzdeki hafta da, 24 Aralık'ta Hasan Basri Çantay'ın  "Vefalı Yurt " dediği  Kepsut'ta yapılacaktır.

( Bigadiç Ve İvrindi Hasan Basri Çantay'ı Kucakladı başlıklı yazı HüseyinTOKMAK tarafından 23.12.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu