1 Oruç Baba’dan Aforizmalar-1
-Konuşmak bilgili olmanın göstergesi midir,bilinmez;ama susmak bilgelik gerektirir. 
-Işık hep aydınlanmanın sembolü olarak kabul edilmiştir,karanlık ise cehaletin.O yüzden çoğunlukla ışığı karanlığa yeğleriz.Fakat bazen karanlığa öylesine muhtaç olur ki insan,”keşke hiç ışık olmasaydı” der.O dinginliği yaşamanın da zevki bir başkadır çünkü. 
-Seven kadından kork,onun silahları çift taraflı çalışır. 
-Şiirlere,şarkılara bel bağlamış olan o kadar çok insan var ki;adeta yaşamı şarkılaştırmışlar, şiirleştirmişler.Kaderleri şiirle,şarkıyla yazılmış gibi.Doğrusu bu insanların kelimeler ve nağmeler kaybolduğunda ne yapacaklarını görmek isterdim. 
-Sevdiklerimize,dostlarımıza sarılırız.Niye.Onlar da bize sarılsınlar diye mi?Belki sarılınmaya ihtiyacımız var,sarılmadan daha fazla… 
-Her şeye yeniden başlamak isteyen insanlara şaşarım.Çünkü bu mümkün değil.Yapabileceğimiz tek şey,eskiyi devam ettirmektir. 
-Ellerimin ne kadar soğuk olduğunu söylediğinde onun beni benim de onu sevmediğimi anladım.Çünkü eğer ortada bir kusur varsa yanmayan ateş kadar ateşi yakamayan da kusurludur. 
-Beni tanımalarından korkuyorum,çünkü o kadar çok utanılacak tarafım var ki…”Sonuçta ne de olsa insanım” diyerek mazeret üretiyorum.Bu da bir kusur değil mi? 
-Sevdiğimde bazen pişman oldum;sevmediğimde ise hep! 
-Mutluluğu kilo ve metre ile satsalardı.Kaç kilo ya da kaç metre alırdınız?Ben santimetre ve gram olarak rica etsem! 
-Şairleri pek sevmem,şiirleri eh işte.Kıskançlığım mı beni böyle konuşturuyor? 
-Zeki insanlardan korkun.Büyük felaketlere yol açanların yüzde doksandokuzu geri ya da normal zekalı insanlar değildi. 
-Başkalarının söylediklerini kulakardı edenler,kendi söylediklerinin baştacı edilmesini ummasınlar. 
-Kendinden nefret ettirmek istiyorsan başkalarına dertlerini anlatabilirsin. 
-Hoşgörülü insan var mı?Sanmam.Olsa olsa “gibi davranan” vardır. 
-Kızgın insan bozuk terazi gibidir.Bazen eksiktir,bazen fazladır. 
-“Korkularınla yüzleş” diyorlar.Diyenlerden başlayayım mı? 
-Nefret kötü bir şeymiş,sevgi iyi.Hadi canım,aslında ikisi de insanlarda sıkca görülen birer heyecan çeşidinden başka bir şey değil.Her şeye bir değer yükleme alışkanlığımızdan ne zaman vazgeçeceğiz? 
-Çelişkiye düşmekten korkuyorsan,hiç konuşmaman gerekir.Hatadan çekiniyorsan da hiçbir şey yapmaman.O zaman da hiç konuşmayan ve hiçbir şey yapmayanları en mükemmel insanlar olarak kabul etmemiz gerekmez mi? 
-Üzülme benden gizlediklerinin sana ait olmadıklarını zaten biliyorum.Çünkü benim için sen,benim bildiğim kadarsın. 
-Bulunduğun toplulukta su gibi ol.Çünkü su;bardakta başka şekildedir,sürahide başka,fincanda başka. 
( Oruç Baba’dan Aforizmalar-1 başlıklı yazı Ömer Faruk tarafından 27.01.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.