Bazen hayatın ahengidir ayrılıklar,ve kavuşmanın verdiği heyecanlı bekleyiştir.
Bazen acıdır hüsrandır, gözyaşıdır asla birleşmeyecektir yollar.
Giden gider geride kalan, terkedilmenin susuz kuraklığında, yeniden yeşerecek bir umudun inadıyla bekler.Yıllarda sürebilir bu bekleyiş aylarda, ama içindeki ümidi kalbinin derinliklerine gömerek,yaşama devam etmek zorundadır.

Ve bir gün hiç umulmayan bir zamanda, bir kuş sesi duyar uzaktan, ya da bir sonbahar gülünün cılız kokusu..Korkarak tereddütle açar perdeyi, gün ışığı sızar yanlız ruhundaki loş odaya.Dinler yeniden sesleri ve gülün cılız kokusunu hissetmeye çalışır.
Oysa gördüğü dünü olmayan yarınlardan kalma safça bir rüyadır sadece.
Anlar anlamasına yine de, insan olmanın verdiği o tuhaf bitmeyen gizli ümit var ya.
 
Ve zaman ah o zaman!
 
Nasıl da eritir,midesinde hayatımızı ve şölenler kurar zalim sofrasına kayıplarımızdan.
Her tabakta bir hatıra vardır zamana meze olmuş. Bir gençlik hikayesi aşkımız,ağaçların çiçeklerin doldurduğu yeşil yıllarımız.Sevgiler,keyifler, heyecanlar,veya acılar hüsranlar.
Hepsi ayrı ayrı zamanın sofrasına aş olmuş.Bir kadeh dolusu içmekte gözyaşlarımızı bazen kan rengi şarap bazen billur bardakta ki su gibi..
Bekleyerek geçerken yıllar,hayat bağırır arkamızdan koşma diye.
 
Zaten gelecek bir gün gelecek telaşe ne lüzum var!
 
Yeni yıl der kutlarız aslında sadece rakkam değişmiştir.Her şey aynen devam etmektedir. Yenilenen genç umutların dışında,ömrünün sonbaharına gelmiş insanların beklediği fazla bir şey kalmamamıştır.Tek güzellik hayata pozitif bakmayı ve herşeye rağmen sevmeyi bilmektir.Gönül hazinesindeki yegane serveti olan sevgiyi korumayı başarabilenler için,mutluluk sevmek, umut sevmek, yaşamak sevmek, sadece sevmektir. Zaten sevgisiz kalmış bir yüreğin yaşama nedenide kalmamıştır ki,uzun yaşamanın ve genç bir ruha sahip olmanın tek sırrı sevmektir.
Zaman geçermiş uzun veya kısa bir ömür de.Ama en dolusu en güzeli aşk ile sevgiyle.
 

Ş.AYDOĞAN / GÜLCENAZ

( Zaman Geçermiş başlıklı yazı Şükran Aydoğan tarafından 4.05.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu