ŞAMPİYONLUK MAÇININ ARDINDAN

                                                               Ahmet AYAZ

 

 

       Şampiyonluk maçı gerilerde kalmış olsada, ben bu konuda bir şeyler yazmak istedim ve bilgisayarımı önüme aldım. Düşünceden yoksul, akıl fukaralarına belki yararlı olurum diye düşünüyorum. Ben sporcu değilim, spordan da anlamam. Buna rağmen bazı zamanlarda yazmıştım. “Savaş mı? Spor mu?”, “Kavga mı? Maç mı?” diyerekten. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş   gibi, bir çok spor kulüplerinin yerleri  istanbulda. spor kulübü İstanbulda, oynayanlar da İstanbulda, seyirciler İstanbulda. Fakat bizim akıldan, izandan, intizamdan yoksul kalmış  zat’ı  muhteremlerin  bazıları, Gaziantep de bunun davasını  görüp , olumlu veya olumsuz olarak, hangi akla, hangi mantığa hizmet ederek, kendilerine hisse çıkarmaya çalışıyorlar.

     Benim değerli dostlarım; Yukarıda da dediğim gibi. Spor kulübü,İstanbulda, Oynayanlar İstanbulda, Seyircisi İstanbulda. Peki sen neyin nesisin? Söylermisin bana? Senin tuttuğun takım kazanırsa karın ne olur? Kaybederse senin kayıbın ne olur?. Maksadınız kendi kendinize macera yaratmak mı? Bu tip  insanlara ne denir. Ben Gaziantep de ikamet ediyorsam, Gaziantep Spor’u gönülden desteklerim.  Çünkü. Gaziantep de maç olduğu zaman, sokaktaki bir tatlıcı, beş tane tatlı satsa, bir çocuk beş tane su satsa, Gaziantep’e  gelenlerden bir tanesi, bir ayakkabı, bir kazak, veya  bir tişört  alsa, bunlar benim memleketime, benim memleketimin insanlarına,  az da olsa bir destektir. İstanbuldaki sporcunun veya spor kulübünün bana getirisi ne olur? Bunun muhasebesini yapmak gerekirken, vatandaş hiç yere olay yaratıyor.. 1974 ten 1978 tarihine kadar Trabzon sporun üst üste şampiyon olması beni son derece mutlu etmişti. Bu bir sporsa oynayan kazanır. Kaybettin ise senin sağa sola hasar verip, arabaları ters çevirmeye, kırıp dökmeye ne hakkın var. Şu durumda dağdaki anarşi ile senin ne farkın var. Dağdaki anarşi de kırıp döküyor, sen de kırıp döküyorsun. Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Ben sporcunun  terbiyelisini, efendisini severim demiş.

       Geçmiş yıllarda Gaziantep de belediyeler aba güreşi düzenlerlerdi. Kurban bayramının ikinci günü başlayan aba güreşi,  dördüncü  gün sona ererdi. Köylü ve kentli toplanıp spor salonunda bu güreşi izlerlerdi. Bu güreşte  ünlü  güreşçiler, güreş sonunda birbirleri ile öpüşürlerdi. Hiç unutamam. Bir güreşte Samlı Yahyanın Oğlu Mehmet şampiyondu. Son güreşte Ali Kazak ile güreş tutacaklar. Seyircilerin bir kısmı Ali Kazak’ın, diğer kısmı da Samlı Yahyanın Oğlu Mehmet’in şampiyon olmasını isterken, güreşin son gününe geldik, Her iki güreşçide sahaya çıktıklarında,seyirciler bir heyecan içinde bekler iken, güreş tutmadan, Ali Kazak, Samlı Yahyanın Oğlu Mehmet’in elini öptü, O da,  Ali Kazakı gözlerinden öptü ve güreş böylece sona erdi. Ali Kazak  yaşta küçük olduğu için rakibinin elini öptü. Bu bir spordur, eğer kavga ise, o zaman herkes taraftarını toplasın, silahlarını da alsın, gelsinler spor sahasına. İnanın onların adına ben utanıyorum, durup dururken huzurum bozuluyor. Biz hiç adam gibi adam, olmayacakmıyız? Bugünlük de bu kadar. Gelecek sohbet yazılarımda buluşmak dileği ile, hepiniz, hoşça ve dostça kalınız, en güzel ve, mutluluk dolu günler hep ve  hepimizin olsun derken  aşağıdaki haberide sizlerle paylaşmak istedim.

       PFDK, Fenerbahçe Kulübü'ne 6 maç seyircisiz oynama ile 28 bin 750 lira para cezası verdi. Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal ise açıklamaları nedeniyle 21 gün hak mahrumiyeti ile 15 bin lira para cezasına çarptırıldı.. Şimdi seza soruyorum bu hal ve vaziyet güzel  mi?

( Şampiyonluk Maçının Ardından başlıklı yazı Ahmet AYAZ tarafından 19.05.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu