Bazen her şey bitti artık, dibe vurdum diyecek kadar karamsarlaşırız.
Sonra, Allahın ilahi nuru yansır yüreğimize ve der ki;
Ey kulum, burası senin sınav alanın, ben her soruyu soracağım sende çalışıp, cevap vereceksin.
 
Ama ben seni çok severim, dinlenmeni de sağlayacağım, işte o molalarda seveceksin, sevileceksin, sana aşkı veriyorum, yüreğinde taşıyacaksın. Aşk, dünya ile arana çektiğin kara perdeyi kaldıracak.Tüm renkleri göreceksin ve yüreğinde gökkuşağı oluşacak. İşte o zaman tüm acılar, hüsranlar ve kederler silinecek, hem bedenine, hem yüreğine, hatta beynine can gelecek.
Yepyeni bir enerji ile yaşamaya başlayacaksın.
 
İlahi bir iradenin bahşettiği üstün özellikler gereken gücü verecek, yaşam alanımızdaki mücadelede. Kırılacak, üzüleceğiz ve ruh zaman zaman bunalacak. İşte o zamanlarda Allahın ilahi sevgisi yansıyacak, sıkıntı ile daralan kalbimize.
 
Ey kulum, sana kutlu geceler verdim.
Secdeme eğilen başına meleklerim nur yağdıracak, dua ile açılan ellerine benim sana sevgimden rahmet akacak.Vaat ettiğimiz cennetin billur sularından bir damla gözlerine yaş olup ferahlayacaksın. Sakın ümidini kesme, çünkü ümit imandan gelir.
 
İstediğin ve arzuladığın her şey için yüreğini aç ve aklına musallat olan tüm kötü düşüncelerden uzaklaş. Aç göğsünü bak yüreğine, akla tüm kirleri "Regaip" gecen de.
Ve insan ve tövbekâr, pişman ve perişan yalvaracak Rabbine.
 
Adını koyamadığımız efsunlu bir rayiha gibi dünya tadına kapılmışken, sahte mutluluklarla oyalanırken. Ah heyhat! Yine yalnızlık.
Boşlukta dolanan bir avare gibidir ruh, en mahrem odalarında gezinir aklın.
Günaha meyil varsa beşerde, kapılır dünyanın bir anlık zevkine .
 
Lakin her hevesin kısadır tadı, insan doymazlığında biter ve yeniden daha çok ister sonunu düşünmeden. Ömrün parlak caddeleri var, ışıltılı vitrinleri ve hizmetine sunulan nefsin yasak meyveleri. Uzanıp alıvermek ve göz kamaştıran günah tuzaklarına düşmek.Her adımda uçuruma çeyrek kala iken hayatın doyulmayan, lezzetleri var.
 
İşte o zaman yaratan son bir şans daha, rahmedecek ilahi affı ile fani varlığımıza.
Ey kulum! Unutma kulluğunu, sana ruhumdan üfledim saçma, dağıtma.
Adını meleklerimin verdiği o gece ki Regaip'tir tövben de cesur, arzularında sabırlı ol.
 
Milyonlarca nur yağıyorken gökten ve toprak ve ağaçlar, çiçekler, denizler bu nurdan nasipleniyorsa. Dünyadaki tüm canlılar için yaratanın rahmeti yağmur gibi akıyorsa;
Dur şimdi zaman dur! Rabbin aşkı ile tövbeye gelecek kul.
 
 
Ş.AYDOĞAN / GÜLCENAZ / YALOVA / 24.MAYIS.2012
 

"Ey Rabbim! Bilgim olmayan bir şeyi senden dilemekten sana sığınırım.
Eğer beni bağışlamaz, bana acımazsan, ziyana uğrayanlardan olurum." (Hûd, 11/47)

( Kutsal Geceler başlıklı yazı Şükran Aydoğan tarafından 24.05.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu