1 Bir Kadın

Bir Kadın tanıdım adı Nurten ;

32 yaşında ,sarışın, hafif tombul,  insanı rahatsız eden donuk mavi gözleri,gülmeyen bir yüzü kırgın hayattan vazgeçmiş bir hali vardı.

Oğluma bakmak için gelmişti  geçen yaz bana.En küçük çocuğu 3 yaşındaydı ..Adı Efe’ydi.O’nu büyük ablalarına bırakıp geliyordu .Kayınvalidesi ben bakmam demişti..Huzursuzdu kendi çocuğuna veremediği ilgiyi benim oğluma göstermeye çalışıyordu ..Efe’nin 3 ablası vardı.Onlarda çocuktu daha ,en büyüğü 15 yaşında.

Çok konuşmazdı Nurten,çalışmak istiyor fakat destek görmüyordu aklı 3 yaşında ablarıyla sokakta kalan oğlundaydı.Canı çekilmiş gibi tepkisizdi hayata karşı..Oysa daha çok gençti 32 yaşında 4 çocuk annesi Nurten ..Sonradan başkalarından öğrendim kocası hayırsızın ,sorumsuzun tekiymiş.Kayınpederinin evinde yaşarmış, evin ve çocukların ihtiyacını kayınpederi karşılarmış.Kocası eline geçirdiği 3-5 kuruşu da başka kadınlara harcarmış.

15’inde kocaya vermişler Nurten’i çaresizlikten.Nurten’in annesi de 15 ‘inde evlenmiş 3 çocuk doğurduktan  sonra kocası bırakıp gitmiş. Nurten’in  annesi günlük işlere giderek çocuklarına bakmaya çalışırmış  fakat yetiştirememiş hiçbir zaman Nurten’i ilk isteyene vermiş.Daha Nurten  ne olduğunu anlayamadan 4 çocuk annesi oluvermiş.Kocasını defalarca kendi yatağında başka kadınlarla yakalamış.Kayınvalidesi erkek adam tabii yapacak ,kes sesini oğluma laf söyleme dermiş.Nurten  çaresiz kesermiş sesini boynu bükük sığınacak kimsesi yok..Nurten’in  annesi çocuklar olmasa ben bakarım kızıma alırım yanıma ama 4 çocuk nasıl baş ederim diyormuş ,Nurten ise bırakamıyormuş kuzularını ..

İşte 4 çocuk anası Nurten ..Korkusu kızları da aynı kaderi yaşayacak ..zaten büyük kız bırakmış okulu okumuyormuş..Verirler O’nu da kocaya çaresizlikten..

Geçenlerde duydum Nurten  hamileymiş yine 5.çocuğuna ..Annesi ön ayak olmuş almış götürmüş devlet hastanesine kürtaj olsun diye ..Hastane çocuğun babasının rızasını istemiş. Babalık vasfı var mı  diye bakacaklarına imzasını aramışlar Nurten  kendi  vücuduna bile söz sahibi değil ki ..Baba vasfında sayılan insan müsveddesi izin vermemiş doğuracaksın demiş. Sanki diğer doğanlar çok umurundaymış gibi ..Devlet adamdan saydı ya eline geçen hakkı sonuna kadar kullanarak gücünü ispat etti.Devlettin erkeklere tanıdığı hakkı kullandı.Erkek olmanın avantajını …Sorumluluklarından haberi olmasa da olur .. O erkek devlet desteği ile haklarının farkında ..

Nurten’in  bir kızı daha olacakmış ..O’da annesi gibi anneannesi gibi ve tahminim ablaları gibi çaresizlikten evlenecek 15’inde hayırsızın biriyle O’da doğuracak istemeye istemeye gelecek vad’etmeyen  yarınlara çocuklar ..

Evet kürtaja karşıyız cinayete eş değer ,ya canlı canlı bir kadını toprağa gömmek,köleleştirmek bu neye eş değer?

 

( Bir Kadın başlıklı yazı asu tarafından 28.05.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.