Çaresizleri ümitsizlikten kurtaracak şafak senin gecelerinde gizli,  dostum! İnsanlığın yüzündeki gözyaşlarını merhametle silecek eller senin ellerin.

Merhametin nasıl bir duygu olduğunu  bilmeden  geçirme günlerini! Bunu anlamadan sevginin ne olduğunu bilemezsin! Sevmek,  hayatımıza güzellik katan sevinçlere aynı duygularla gülümsemektir. Sevmek; çaresizliğin seni acılara mahkûm ettiği gecelerde , seni en zor anlarda hiç yalnız bırakmamış bir dostun sıcaklığını  ellerinde hissedebilmektir.

Ağlayanların gözyaşlarını merhametle silmek, kendi vicdanına dokunmak gibidir. Yaşadığın hayatın ümidini taşı güzelliğini hayal ettiğin günlere!  Yaşamak, kötülüğün  hükmettiği bir dünyada dostluğa hasret çekenlerin çığlıklarını ruhunla duymak  gibidir. Hayat sen  sevdikçe anlam kazanır. Sevgi, sen merhamet ettikçe güzelleşir. Sen  hasret  ettikçe seven, merhamet ettikçe  güzelleşen bir varlıksın.

Hayatın gecelerinde   insanlığa düşlerini ümitle taşımak dururken, zalimlerin mahvettiği yüreklerden olma! Zalimlerin en tehlikelisi vicdanına söz geçiremeyendir. Vicdanla  yücelmek, merhametle sevmek varken ,hayatı cehenneme çeviren zalimlerden olma! Unutma dostum! Hayat sen çaresizleri sevdikçe güzelleşir.

Aşk bir gülüşten sevinç, bir bakıştan güzellik yaratmaktır. Hayatın en güzel anı, ‘Çok güzelsin gitme dur’ anıdır. Gönlün en güzel anı, aşkın yarattığı ölümsüzlük anıdır. Sevenin sevilende güzelleşme anıdır. Ölümlünün ölümsüzlük anıdır. Bu anı hissetmeyen kalp sevmeyi bilmez.

Yalnızlıktan kurtulmak için değil, hayata bağlanmak için seveceksin! Sen bu dünyaya bir boşluğu doldurmak için geldin. Varlığının kıymetini bilenleri anlamak için sevmek zorundasın! Hayat, başkalarının kalbindeki boşluğu sevgiyle doldurabilmektir.Hayat, sevilmesi gerekenleri sen hatırladıkça güzelleşir. Unutmadıkça güzelleşen bir varlıksın sen dostum!

İnsan ancak sevdikçe yücelir!

( İnsan Ancak Sevdikçe Yücelir başlıklı yazı H.Dönmez tarafından 17.06.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu