Avustralya'nın sidney kentini gezen zürafa ve ekibi hızlı trene binerek,Avustralya'nın başkenti Canberraya geçerler.Buradaki güzel yerleri gezerek diğer önemli şehri Melbourne  geçerler.Burada Fillerden biri rahatsızlasnır,Zürafa ve diğer arkadaşları ilk yardımı arkadaşlarına yaparlar.Çünkü ilk yardım konusunda Bursa Hayvanat Bahçesinde bilgilendirilmişlerdir.Bir tren çağırarak fili doğru hayvan hastanesine götürürler.
                   Hastanede bir hafta tedavi gören fil iyileşir.Zurafa ve ekibi bir hafta kiraladıkları otelde kalırlar.Bir hafta sonra taburcu olan fili alıp ,geziyi yarıda kesip tekrar hızlı trene binerek sidney limanına gelirler.Tam gemiye binecekleri sırada Zürafa ve ekibini dört gözle bekleyen karınca  Zürafaya seslenir:Arkadaş !Sen sen ol kimseyi küçük görme.Size bir teklifim var der.Zürafa ve fillerden oluşan ekip bir an  şok olup olduğu yerde kalırlar.
                    Karınca şöyle der:Sizin memleketiniz Türkiye olduğunu öğrendim,Uzun süreden beri üzerinde çalıştığım deniz suyundan yakıt elde etme projesini tamamladım,Satışlara başladım.Türkiye'ye de bu yakıttan satmak istiyorum .Bana yardım ederseniz bende size yardım ederim der.Zürafa ekibi ile bu güzel projeyi istişare eder.Çünkü  zürafa istişare edilmeden büyüklerin görüşü alınmadan yapılan işler başarısız olunacağını çok iyi bilmektedir.
                     Zürafa tele konferans yöntemi ile Bursa Hayvanat Bahçesine bağlanır.Coğrafya profösörü kardeş zurafayı proje hakkında bilgilendirir.Derhal yakıtı depolamak için büyük yakıt tanklarının yapılmasını söyler.Bağlantıyı kapatır.
                      Karınca ya dönerek anlaşma şartalrını gel bizim gemide görüşelim der.Karınca ve zürafanın ekibi gemiye binerler.Gemilerine gelen misafir karıncaya ilk önce güzel bir ziyafet verirler.Yorgunluk kahvelerini yudumladıktan sonra geminin toplantı salonuna geçerler.
                      Dışarıda güvenliği Boğazlı Kırlangıç ve Gök balina sağlamaktadır.Yunus Balığıda Gök balinaya eşlik etmektedir.
                      Karınca söze şöyle başlar:İlk önce kazanacağımız parayı ikiye böleceğiz der.Yarısı sizin yarısı benim der.Avustralya'dan Türkiye'ye kadar denizin dibinden boru hattı döşeyeceğeiz.Bu hattı denizin dibine yerleştirmek sizin göreviniz der.Bu projeyi bir ay içersinde hayata geçirmeliyiz der.
                      Zürafa ve ekibi itiraz eder.Denizin dibine birlikte boru hattını döşemeliyiz der.Çok zeki olan karınca peki der.Türkiyede yakıt depolarını yapmak sizin göreviniz der.Zürafa hemen söze dalar.Ben zaten  yakıt tanklarının yapılması talimatını verdim der.Karınca çok mutludur Çünkü yıllardan beri çalıştığı projesi hayata geçmek üzeredir.
                      Uzun istişareden sonra Zürafa ve karınca denizin dibine boru hattını kimin döşeyeceği konusunda anlaşmışlardır...
                    
( Zürafa Dünya Turunda 6 başlıklı yazı İlyas DOĞRU tarafından 28.07.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.