PROVOKASYON

 

11 Eylül 2012 Salı gününden beri pek çok İslam ülkesinde şiddetli protestolara neden olan, Hz Muhammed'e hakaret eden sözde filmin ne amaçla çekilmiş olduğunu uzun uzun düşündüm. Bayağı bir kafa yordum. Empati yaptım bir Müslüman Hz. İsa’ya hakaret içeren bir film yapar mıydı? Cevabım kati suretle -Hayır oldu. Bu cevaptan sonra o sözde filmi çekenlerin de hristiyan yada Musevi olamayacağına karar verdim.  Olsa olsa Allah inancı olmayan kişilerdir diye bir karara vardım. Müslümanlara dost olmadıkları belli olmasına belliydi ama bu zındıklar neyin peşindeydi, neyi hedeflemişlerdi. Dikkat edilirse sözde film ifadesini kullanıyorum onların yaptığına film demek bile istemiyorum. Müslümanları provoke etmek dışında sözde filmin başka bir getirisi olamaz. Bu ve buna benzer filmleri maalesef Müslümanlar tarih boyunca yer yer görmektedir. O sözde filmin yapımcıları ve aktörlerine sesleniyorum. - Alın o sözde filminizi de başınıza çalın. En kibar ifade ile seslendim.

 

        

Kardeşlerim gün birlik günüdür, gün kardeşlik günüdür,gün el ele verme günüdür. Ne bu ya Allah Aşkına Televizyonda haber izlemeye korkar hale geldik. Suriye de yaşananlar göz önünde. Her gün Müslüman kanı dökülüyor. Ne kadar da koltuk sevdalısı bir Esad varmış- çek git artık, defol.


Güzel Anadolu’muzun güzide bölgesi olan güneydoğumuzda, Hakkari ve Şemdinli’de, Beytüşşebap’ta yaşananlar. Asla ve asla Kürt kardeşlerimizle karıştırmıyoruz. İran’dan Irak’tan, Suriye’den geçerek Ülkemizde vatandaşlar arasına nifak sokmak, Türkiye’yi karıştırmak istemenin dışında ne hedefleri olabilir ki? Bağımsız bölge ilan edeceklermiş, peh! ki ne peh! Bu coğrafyada biz, Türkler, Araplar, Kürtler etle tırnak olmuşuz. Kimi kimden ayıracaksınız bre zalimler, bre hainler, bre kalleşler bre...

 

Gündemdeki konular, ister istemez hepimizin asabını bozuyor sanırım. Yoksa bizler bu güzel coğrafyanın, bu Güzel Anadolu insanının, köy çocuklarının, çiçeklerin ,doğanın aşığıyız. Bizim dilimizden güzel mısralarla bezenmiş şiirler dökülür. En yakın zamanda tüm bu olumsuzlukların sona ermesi dileği ile sizleri seviyoruz. Anadolu insanları çiçeğiyle doğasıyla, İDEALİST ÖĞRETMENLERİYLE.


 

                                                  Mustafa YILDIRIM

                                       e-posta: [email protected]

( Provokasyon başlıklı yazı MeçhulÖğrtmn tarafından 14.09.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu