Hüseyin bir gün evlenir. Evlenirken bir sürü borca girer. Bu borcun bir kısmını öder. Diğer kısmını ödeyemez. Çok sıkılır. Ve sıkıntısını arkadaşlarına anlatır.

  Arkadaşı: Senin, bu sıkıntını unutturacak bir çözüm biliyorum, der.

  Hüseyin: Nedir O, der.

  Arkadaşı: Takip et beni, der.

Hüseyin tabi bir şey diyemez ve dediğini yapar. Bir meyhaneye gelirler, Hüseyin çok şaşırır. İçeri girerler ve bir masaya otururlar. Arkadaşı içki söyler, içki gelir ve bardağa doldurur.

  Hüseyin’e dönerek: Al, İç! Der.

  Hüseyin tereddüt eder, ‘’Hüseyin Hadi bak gör unutturacak sıkıntılarını’’ der.

  Hüseyin : Madem unutturacak bir bardak alıyım, der. Ve o günden sonra eve hep içkili, şarhoş şekilde gider. Hanımı bu duruma hem çok şaşırır hem çok üzülür. Çünkü onu ilk defa böyle görmektedir.

Bir gün eve yine şarhoş gelir, hanımı artık çok sıkılmıştır.

  Hanımı: Hüseyin bu halin ne! Her gün eve böyle geliyorsun yeter artık, der.

  Hüseyin hiçbir şey demeden yatmak için yatak odasına gider.

 Hanımı, Hüseyin için hep Dua eder. Bu duruma çok üzülür. Hüseyin meyhaneye gittikçe daha çok borcu olur. Bir gün meyhaneye gitmez, sahil kenarına gider. 4 oturak vardır ve hepsi doludur. 1 tanesinde 1 kişi vardır. Onun yanına oturur. Düşünmeye başlar. Yanındaki adam Kırmızı kaplı bir kitap okumaktadır. Adam etrafına bakınca Hüseyin’in düşünceli olduğunu görür.

  Adam: Neyin var Kardeş, Bana söylemek ister misin, Der. Hüseyin cevap vermez, tam kalkacaktır ki,

  Adam: Bana söyleyebilirsin, belki derdine derman olurum, der.

  Hüseyin içinden ‘’ ne olacak ya, anlatıyım’’ der, ve olanı biteni anlatır.

  Adam: İstersen, seni bir yere götüreyim, belki sorunlarını unuttursun, der.

  Hüseyin Arkadaşı gibi meyhaneye götüreceğinden korkar… Ama Adamın okuduğu kitap gözüne ilişir, daha önce hiç böyle kitap görmemiştir. Hüseyin içinden ‘’ ya ne olacak, meyhaneye götürürse, girmem, giderim, der. Ve giderler, bir eve gelirler.

  Adam: Evet, geldik burası, hadi içeri girelim, der. Hüseyin tereddüt eder, ama sonra girerler. İçeride bir adam o Kırmızı kitaptan sohbet yapıyordur. Hüseyin, iyice meraklanır ‘’O, Kırmızı kitapta nedir? Hayatımda bu kadar güzel cümleler duymamıştım’’ der, İçinden.

  Sohbet biter eve gider. Hanımı şaşırır uzun zamandan sonra ilk defa şarhoş olmamış vaziyette gelir. Hüseyin direk yatağa gider. Bir süre uyuyamaz sürekli düşünür. Sonunda biraz uyur. Sonra bir rüya görür. Rüyada ‘’ Alevler içinde yanıyordur, sonra onu bir el tutar çeker ve şöyle bir ses duyar ‘’ Artık o eve sürekli git, ve içkiyi bırak göreceksin ki borcun kalmayacak’’ der. Hüseyin terli vaziyette uyanır. Sabah ezanı okunuyordur. Rüyasının şokunu atlatamaz, biraz salonda oturur ve düşünür, düşünür, düşünür. Sonra abdest alır ve Sabah Namazını kılar, Ardından Tövbe eder, Artık içki içmez ve devamlı sohbetlere katılır, Namaza başlar. Borçları git, gide azalmaya başlar ve biter. Anlar ki içkiyle çözüm olmuyor…

 

 

( Tövbe başlıklı yazı Taholex20 tarafından 30.09.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu