Her canlı “mutlak surette” doğar, bir müddet yaşamını sürdürür ve bir “vesileyle” ölür gider. Hepimizin başından geçmesi muhakkak olan “ölüm” gerçeğinden kaçış da mümkün değildir. Ancak bazı ölüm vakaları vardır ki okuyunca en yakınımızdaki tahtaya “üç kez” vurdurur.

Nette dolaşırken gördüm, “İlginç Ölümler” başlığı taşıyan yazıyı. Okuyunca ne düşüneceğinizi bilmiyorum. Ama “ne düşünmeyeceğiniz” konusunda sanırım az çok tahminde bulunabilirim.

Aşağıda bahsi geçen tüm ölümler “Güzel Ülkemde” zuhur etmiştir.

Buyurun beraber bakalım:

*Bir işçi 600 tonluk press makinesinin arasından emeklemek suretiyle geçerek ucundaki 2450 santigratlık fırında sigarasını yakmaya çalışırken. (Karabük Demir Çelik Fabrikaları)

*Kurtarmaya gelen ambulans suratına park edince. (E5 Otoyolu, Kumburgaz mevkii)

*Tıraş olurken berber "rahatlatır" düşüncesiyle aniden sağa sola çevirme hareketi yapıp boynunu kırınca. (Erzurum, Merkez Berber Salonu)

*Midesine kaçan sineği öldürmek için ağzına böcek ilacı sıkınca. (İstanbul/Sultanbeyli)

*Kafasıyla mermer kırmaya çalışan medyatik karateci, işi abartıp mermer sayısını artırınca.(Esenler Karate Salonu'nda)

*Yatağındaki tahtakurusu veya benzeri haşaratı öldürmek için yatağı ilaçladıktan hemen sonra uykuya dalınca. (Bodrum/Yalıkavak Köyü)

*Elektrik direğine yaslanıp ayakkabısına kaçan taşı çıkartmak için ayağını silkelerken, elektrik çarptığını sanan yardımsever bir laz tarafından kafasına kürek, kalas darbeleri yiyince. (Rize/Ardeşen Kasabası/Tunca Köyü)

*Para çekmek amacıyla girdiği bankamatik gişesinde elektrik çarpınca. (Ziraat Bankası/Bozcaada Şubesi)

*Kimseye haber vermeden kontrol için geminin buhar kazanına giren mühendisin üzerine, işgüzarın biri bilmeden kazan kapağını kapatınca… ve akabinde gemi sefere çıkınca. (Kocaeli/Dilovası İskelesi)

*Aynı iş yerinde biri gündüz diğeri gece vardiyasında çalışmakta olan baba oğuldan biri mobylette motor ile işe gitmekte diğeri bir başka mobylette ile eve dönmekte iken, yol üzerindeki sert virajda birbirlerine selam vermek isteyince. (Konya, Meram Mahallesi)

*Kafalar güzel bir şekilde TEM otoyolunda seyreden araçtaki beş kişi; süper FM'de çalmaya başlayan oynak bir şarkıya eşlik etmek için aracı sağa çekince. (Adapazarı/Hendek)

Rabbim ölümümüzü güzel eylesin, ne diyeyim.

 

( Ölmeden Önce Bir Kez Daha Düşünün başlıklı yazı tabesten tarafından 15.10.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.