BİR ABDULHADİ BAY VAR


GAZİANTEP HAKİMİYET GAZETESİ-12.KASIM.2012
Ahmet AYAZ
.............................................................................................

Hukukçu, Şair, Yayıncı bir Abdulhadi Bay var.
Gaziantep’te yayınlanan “Kumru Dergisi’nin sahibidir. Kendini kültür sanat ve edebiyata adamıştır. “Antep Ağzı” şiiri ve “Kumru Dergisi” ile adını, ülkemizde olduğu gibi, Kenya’da, Türkmenistan’da, Azerbaycan’da da duyurmuştur. Ülkemize ve bütün Türk devletlerine dağılımı yapılıp, üç ayda bir aralıksız yayın hayatını sürdüren ve 10 baskısı hazır olan Kumru Dergisi’nin Gaziantep’te Velic İş Merkezinin 7. katında bir yeri vardır. Burada iki daireyi satınalıp birbirine karıştırarak, adı geçen yayının organı ve yayın mensuplarının hizmetine sunmuştur. Abdulhadi Bay dostumuz. Haftanın her cumartesi günü saat 13.00 den 17.00 ye kadar, Gazi Şehrin şairleri, yazarları, bestekarları, ses ve saz sanatçıları burada toplanmaktadır. Şahinbey Belediyesi Salonundaki yapmış olduğu müzikli bir şiir dinletisi her taraftan ses getirdi. Abdulhadi Bay Çoğu zaman Kumru Dergisi mensuplarını kendi bağ evine götürüp yemek ve müzik ziyafeti verir. Gaziantep’imizin Ümit Can İlhan’ı, Ali Sezer’i, Veli Yılmaz’ı, gibi ses ve saz sanatçıları, Bestekar Ahmet Özkök, Rasim Çaparoğlu, Gaziantep’imizin ünlü bestekarı Doğan Balyemez gibi niceleri kumruda toplanırlar. Şehrimizin belli başlı edebiyat öğretmenleri Kumru Dergisinde toplanırlar. Sözü edilen bu değerli dostumuzun 02 Kasım 2012 günü kendi bağ evinde, tahminen 50 kişiye ulaşan bir topluluğa verdiği yemek ziyafetinin, çok büyük bir şey olmasına gerek yoktur. Ogün orada edebiyat dostlarının birlik ve beraberliğini sağlamlaya yetti ve arttı bile.
Kumru Dergisine, hiç bir kimsenin, hiç bir katkısı olmadan Abdulhadi Bay baskıdan çıkararak okuyucuya sunmaktadır. İnanın Kumru Dergisine gelen insanların hepsi seçkin ve saygıdeğer insanlardır. Bu mekanda Kumru Mensuplarından Gülhun-Barbaros Hayrettin Ertilav Çifti ile İsmail Mercan Kardeşimizin hizmetlerinden de söz etmezsem, yazımda bir eksiklik olacağını düşündüm. Çünkü derginin yazımında, sayfa düzeninde ve her türlü hizmetinde bu zat’ı muhteremlerin emekleri vardır. Muallim Naci derki “Marifet iltifata tabidir. İltifatsız meta zayidir” Ben de diyorum ki; Başta Abdulhadi Bay olmak üzere, yukarıda sözünü ettiğim kişiler, Gaziantep’te Kültür Sanat ve Edebiyatın efendileridirler.
Bundan birkaç gün önce Elazığ’daki dostumuz R. Mithat Yılmaz ile yaptığımız bir telefon konuşmamızda, Mithat Yılmaz Bey’in Gaziantep’te ne yapıyorsunuz sorusuna, Kumru Dergisi’nin etkinliklerini anlatınca arkadaşımız sayın Abdulhadi Bay’ı gıyabına tebrik etti. Ve sözlerine devam ederken “Gaziantep’te böyle bir şahıs nasıl çıkmış dedi. İşte ben o gün böyle bir yazıyı, kaleme almaya ihtiyaç duydum. Üç tane üniversite bitirip dördüncüsüne devam eden Abdulhadi Bay dostumun, aşağıya kısa bir özgeçmişini alıyorum, sizlerle paylaşalım.
Gaziantep doğumlu .İlk okulu Gaziantep’in Şahinbey ilçesine bağlı Kumru Hamurkesen Köyünde,oratokul ve liseyi ise Gaziantep’te okudu.
Memuriyet hayatına Burdur-Bucak Endüstri Meslek Lisesi Matematik öğretmeni olarak başladı.
Burdur- Bucak Endüstri Meslek Lisesi,Şanlıurfa-Bozova Yatılı Bölge Okulu, Gaziantep Atatürk İlköğretim Okulu ve Gaziantep Cumhuriyet Lisesinde belli süreler öğretmen ve idareci olarak görev yaptı.
Bir süre Matematik öğretmenliği ile Serbest Avukatlığı birlikte yürüttü.
Bir süre de Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Hukuk Danışmanlığı görevinde bulundu
Hala serbest avukat olarak çalışmaktadır.Şiir yazmak küçük yaşımdan beri tutkusu olmuştur.
KUMRU adında Tarih, Kültür, Sanat ve Edebiyat Dergisinin sahibidir.Yayımlanmış ’Farkında mısın? ’adlı bir şiir kitabı bulunmaktadır. Şair, yayıncı, Av. Abdulhadi Bay, “Maksadım bir hoş seda bırakmaktır” demektedir.
Abdulhadi Bay’ı tanıtacak kadar birkaç söz ettik kanaatindeyim. Bu değerli dostum övülmeyi ve övünmeyi hiç sevmez, beklide bu yazıyı yazdığıma kızacaktır. Ama doğru bilinenlerinde yazılması gerekmez mi? Şimdi aşağıya “İKİ SATIR- İKİ SÖZ” Adlı şiirini alıyorum. Beraber okuyalım dersem ne dersiniz.

İKİ SATIR İKİ SÖZ
Yaz diyordun ya hani,iki satır, iki söz
Yazamıyorum artık,elim kalem tutmuyor
Ne yerdeyim ne gökte,müşkülümü gel de çöz

İçimdeki sancılar,uyumuyor,yatmıyor
Yaşıyorsun diyorlar, nabzım sanki atmıyor

Zifiri karanlığı,gözlerin yırtıyordu
Gönlümdeki duyguyu bakışın tartıyordu
Yüzündeki gülücük,yetiyor,artıyordu

Hayat bülbülüm artık,şakımıyor,ötmüyor
Alacaklı kapıda, git diyorum gitmiyor

Ruhumda kıştan başka,ne bahar kaldı ne yaz
Ben feleğe ne yaptım,nedir bu kin, bu garaz?
Hüzün notalarını,çalsın gönül denen saz

Perde,feryat figanda,teller akort tutmuyor
Dünya eskisi gibi gözlerimde tütmüyor

Zaman ne zalim böyle,ben bana yabancıyım
Süresiz sanıyordum,üç beş günlük hancıyım
Ya bu dünya yalancı, yahut ben yalancıyım

Yetmiyor be bu ömür, hiçbir şeye yetmiyor
Yarım kaldı her işim,başladığım bitmiyor

ABDULHADİ BAY

( Bir Abdulhadi Bay Var başlıklı yazı Ahmet AYAZ tarafından 5.11.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu