Kızıl şapkalılar,kızıl ayaklılar.Ne güzel bir gün,ne güzel.Herkeste bir heyecan ,her yüzde bir mutluluk.Cümbüş meydanı sanki.Belkide öyle,çünkü bugün şeytanla barış günü.Dertler ertelenecek,heyecan,neşe.Hey! Gel böyle.
Çekilin çekilin,ben göremiyorum.Ne muhteşem bir duruş.Her tarafta şenlenmiş,meydan kalabalıklaşmış.Sesleniyor uzaktan biri.-Bugün barış günü,bugün barış günü.Bugün şeytanla barış günü.
     Yataktan kalktığımda,gözlerim yanıyordu.Yavaşça aynaya doğru yürüdüm,kızarmıştı.Ya ayna kızıldı yada gözlerim kızıla dönmüştü.Tıpkı şeytanı andırır gibi.İçimde bir şeytan.Barış ister gibi.
Kalabalık iyice artmış,kızıl şapkalılar,kızıl ayaklılar yaklaşıyor;öyle ya barış zamanı.Ama bu bir savaş! İyiyle kötünün,güçlüyle zayıfın mı?Hayır hayır bu aslında şeytanla barış zamanı.Meydan o kadar güzel ki,müzik sesleri alıp götürüyor insanı...Duymak için neler feda edilmezdi duymaya başladığında o sesleri.Her insanın yüzünde gülücük,ağlayan yok,ne garip ama herkes mutlu,bende.Rengarenk giysili dans edenler,karnaval cümbüşü.Daha önce görmedim böyle harika bir kalabalık...
     Elimi yüzümü yıkadım,bir kez daha,ayılana kadar...Dışarı çıktım.Hala rüyamın etkisindeyim.Sersemleye sersemleye ,uzun uzun yürüdüm.İki gündür yemediğim,son paramı bu soğukta donmamak için pansiyona verdiğim bir gün.Açlık ! O kadar yürümüşüm ki ardıma dönüp baktığımda artık izlerimi yağan kardan göremiyordum.Nerde o şenlik,nerde o sıcaklık.Hani şeytanla barış yapmıştık. Hava soğuk,ne ayaklarımı hissedebiliyorum ne de gözlerimle görebiliyordum.Düşmüşüm.
Meydanlar artık hınca hınç dolmuş,sevinç sesleri umut olmuştu.Kadehler kalkıyor,naralar kopuyordu.Bitmek bilmeyen istekler,doyumsuz lezzetler.Artık hepsi bizimdir.
     Tonlarca yük binmis göz kapaklarıma,açmaya çalışıyorum,koca bir şelaleden akan sular boşalıyor gözlerimden.İşte tam karşımda kızıl şapkalı,kızıl ayaklı.Elini uzattı.Artık bariş zamanı evet barış zamanı.Elimi uzattım ...
( Şeytanla Barış başlıklı yazı skandal tarafından 22.11.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu