Bir gazetenin pazar ekinde Tarık Dursun K.nın haberini okuyunca otuz yıl öncesine gittim.Tarık Dursun K.ile yapılan söyşeşi deki, resim beni çok etkiledi.Yıllar ne çabuk geçmişti.Şimdi eşinin yardımı ile yürüyen parkinson hastası olan Yazarımız ölmeden önce kendisi hakkında ki belgeseli görmek istiyor.
"
O nu 1982 li yıllarda İmbatla dol kalbim adlı öyküsünün imza gününde tanımıştım.O gün O benim  şu anki yaşımdaydı sanırım.O günü iyi hatırlıyorum.Rıfat Ilgaz vardı.Hep yokuş yukarı "adlı eserinin imza günündeydi.Hababam sınıfı hakkında sohbet etmiştik.Ayak üstü.Senaryoda ki değişimlerden rahatsızdı.Birde telif haklarından hiç faydalanmadığını yaşı dolasıyla bu akçeli işlerle uğraşamadığını anlatmıştı.

Bir de Latife Tekin vardı.O zaman için daha ilk romanı Sevgili arsız ölüm'ün heyecanını yaşıyordu.Bu uzun yol sonunda şimdilerde Bodrum'da sefa sürüyor.

Ama beni en çok Tarık Dursun etkilemişti.O zamanlarda Denizin kanı tv de dizi olmuş çok ilgi görmüştü.Sünger avcıları ve onların ürünlerinin satılmasında ki tekellerin kırılması ve denizin dibinde vurgun yiyen avcıların ,yaşamak ve ölmek  arasındaki hayat mücadelesi ,aşklarını anlatıyordu.Dizi.

Ona bir hikaye kitabını okuduğumu ve ismini şimdi hatırlayamadığımı ama öykünün içinde boza satan birinin olduğunu söylediğimde:

- Vezir düşü o hikayenin ismi demişti.

Birde Denizin kanı'nı dizi olmadan önce okumuştum.Romanın kahramanı  "Mustafa"nın  romanda ölmediğini fakat dizide yaşadığını sordum.

-Kahramanlar ölmez dedi! sanırım senaristler öyle istemişti.

Bu konuda yapımcıların O gü ki Dalllas dizisi gibi filmi uzatmak istemişlerdi .Ama bu fikre Dursun ,sıcak bakmamıştı.Şimdi herşeyin reyting ve para olduğu dönemde o nun bu fikrine saygı duymamak elde değil.

Yine birgün gazetelere "korsan kitaplar hakkında demeç vermesi ile yollarımız kesişti.Bu konuda bir yazı yazdım."korsana hayır ama yayınevleri fiyatlarını makul seviyeye çeksin" diye.O da okurun hakkını gözetiyordu.

Şimdi O nun ölmeden önce,Allah uzun ömürler versin, yayına hazırlanan belgeselini merakla bekliyorum.
( İmbatla Dol Kalbim:tarık Dursun K. başlıklı yazı M.Filizman tarafından 11.12.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.