Naciye’nin Suçu Ne?


Serap aynanın karşısında omuzlarına kadar salınmış altın sarısı saçlarını tarayıp düzeltirken aklına nişanlısı astsubay erdinç gelir.Ayna’da haki renkli jilet gibi ütülü  üniformasıyla, ışıldayan rugan ayakkabılarıyla hastanenin bahçesinde bir bankta oturup kendisini beklediğini görür.

Erdinç elinde yanan sigarasıyla koltuğa yığılıp kalır.günün yorgunluğu omuzlarına çökmüş ayakları kemiklerine kadar sızlamaktadır.sigarasından bir nefes çekip tavana üfler.dumanlar arasından serap’ın beyaz gelinlikler içinde acil servisin önünde bekleyen ambulansdan inip kendisine doğru koştuğunu görür.serap’ın güzelliğinin yanında maddi durumunun da  yerinde olması erdinç’i ümitlendirir.dört aylık nişanlılık süresi ona uzun gelmiştir.düğün merasimi de  yarın ama gece de bir türlü geçip gitmek bilmez…

 İki yetim için artık mutluluk uzak da değildir…

Ertesi gün belediye nikah dairesinde genç çiftin nikahları kıyılır.gece de orduevi yerine turistik bir otelde davetlilerin katılımıyla güzel bir düğün yapılır.adet olduğu üzere anı ölümsüzleştirmek üzere neşeyle çektirilen  fotoğraflar ve kameraya alınan eğlenceli saatler...

Sabah Erdinç kral dairesinde yataktan şiddetli bir baş ağrısıyla uyanır.ağrısının sebebiniakşam içkiyi kaçırmasına bağlar.ancak çok içmediğini sadece gecenin sonunda arkadaşlarıyla birkaç kadeh rakı içtiğini anımsar.saatine bakar 17.30! Aman Allah’ım demek başım bundan ağrıyor çok uyumuşum”der..

Serap’a seslenerek ağrı kesici olup olmadığını sorar.cevap alamayınca duymadığını düşünerek bir kaçdefa daha seslenir. Fakat yine  cevap alamaz meraklanır. daireyi tamamen araştırır ama serap’ı bulamaz.detaylı bir araştırmadan sonra özel eşyalarınında olmadığını farkeder.cep telefonuyla serap’ı arar ancak telefonuna ulaşamaz.daha sonra düğünde takıların ve paraların olduğu çantanında olmayışını fark eder ve  büyük bir şok yaşar.

-Eyvah ki ne eyvah!dolandırıldım!demek akşam içeceğime ilaç katmış hınzır karı!”Diyerek höykürür ve salaklığına hayıflanır.

 Serap kuyumcu dükkanına girer omuzundan askılı çantasını çıkartır,ve kuyumcuya;

-Bir miktar altın bilezik ve mücevher bozdurmak istiyorum,”der.

Kuyumcu “hay hay bayan bir bakalım”diyerek altınları incelemeye koyulur. Bir süre inceledikten sonra kafasını kaldırıp Serap’ıda dikkatlice süzdükten sonra “bunlar sahte hanımefendi nereden aldınız!?”der.serap şok geçirir.bu defa çantadan banknotları çıkarır. Kuyumca onları da tezgahındaki cihazın yardımıyla da inceledikten sonra “bunlarda sahte bayan”der. Serap’ın yüzü şaşkınlık öfke ve aldatılmışlığın verdiği mahcubiyetle şişer, kızarır çirkinleşir.

-Vay hergele! Düzenbaz! Kalpazan adi adam! Diyerek hışımla kuyumcuyu süratle terkeder. Kuyumcu;

-Bayan! Polise bilgi verelim”diye arkasından seslenir.serap ardına dönüp bakmadan bağırarak”zaten ben de polise gidiyorum”der.

Serap soluğu karakolda alır.olup biteni anlatır ve başvurusu alınır.sabıkalıların bulunduğu fotoğraf albümü kendisine gösterilir.fotoğrafardan hemen adamını tanır!

Soluğu karakolda alan erdinç,olup biteni anlatır başvurusu alınır.kendisine sabıkalılar albümü gösterilir fotoğraflardan kadını tanır!

Karakol amiri iki dolandırıcıyı nezarete atarken fırıldak naciye itiraz eder.”beni aynı nezarete koymayın bayanlar bölümüne koyun”der.karakol amiri sırıtarak siz zaten evli değilmisiniz mahsuru mu var?”deyince .naciye komserin suratına tükürecekmişçesine bakar ve ne saçmalıyorsun be adam” der.komser “bayanlar koğuşunda bir şizofreni annesini feci şekilde katletmiş senin iki katın olur bir bayan var.bayan olduğuda şüpheli ya! İstersen onun yanına koyuyum”der.naciye şaşırır ve komserle birlikte döner ve  tilki niyazi’nin yüzüne bakarlar.Niyazi;

-Benim için farketmez kosmerim beni de o katilin yanına koymayın da..

Niyazi naciye’ye bakarak ”demek bizim alemde üniformalıları dolandıran sendin haa! Naciye;

-napıyım benim ne suçum var !? sen de karşıma böyle yolunacak kaz gibi çıkmasaydın!

Naciye ;

-peki namussuz sen de ne diye bana böyle bir kazık attın?! 

Niyazi;

-Ee, kızım tikiye sormuşlar ”kaz  sever misin?"  Tilki de”gülmekten cevap veremiyom”demiş.

Polis diğer kalpazan ve dolandırıcıları düğün fotoğraf cd.lerinden tesbit ederek  yakalar lo

( Naciyenin Suçu Ne başlıklı yazı Bahri tarafından 14.01.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.