EGE  BÖLGESİ  ISPARTALILAR  GÜNÜ  İZMİR de  KUTLANDI...

     Merhaba saygıdeğer gönül dostlarım. Sevgiler selamlar ileterek sizlerle sevindirici haberi paylaşıyorum. Türkiye'nin gül bahçesi olan Isparta ilimizin yine Türkiye'nin bir çok ilinde ve ilçelerinde hemşehrilerimizin destekleriyle kurulan birçok kültür faaliyetlerini yerine getiren vakıflar, birlikler, dernekler bulunmaktadır. Bu aktif çalışmalar Isparta'mız açısından da onur vericidir.
     Büyük şehirlerimizde de bir den fazla kuruluşların olduğu gözlenmektedir. İzmir ilimizde Ege Bölgesi Ispartalıları Tanışma ve Yardımlaşma Derneğinin olduğunu İnternet den öğrendim. Arkadaş listemde bulunan sayın: Bayram Biçici bey o derneğin başkanıymış. Bana kuruluşunun 26. yılı davetiyesini gönderince inanın çok memnun oldum. Sanatımın gereği yardımcı olmaya çalıştım. Bazı arkadaşlarıma katılalım orada duygularımızı paylaşırız dedim.
      Bir grup gitmeyi arzu ederken GBYŞ Derneği başkanı bayan: Melahat Ecevit ile  TÜRKİYE İLESAM Isparta il temsilcisi olarak ben katılmış oldum.
Yine arkadaş listemde bulunan Nurten Can hanımefendi ile görüşüyorduk. Onun aynı gece programı olmasına rağmen gündüze almak zorunda kaldı. Bana yazılı mesajla programına katılmamı teklif etti. Bizde birlikte katıldık.
       Vardığımız yer Kafe evi olunca orada doğum günü kutlamasıyla birlikte şiir ve müzik programını gerçekleştirmiş olduk. Ege Bölgesi Ispartalıları Tanışma ve yardımlaşma derneğinin program saati yaklaşınca bir taksiye binerek  Selahattin  Akçiçek Kültür Merkezine ulaştık. Bizi başkan Bayram bey ve yönetici arkadaşlar karşıladı. Program folklor  gösterileriyle başladı.
        Bizimle birlikte Yalvaçlı Mehmet Arıcan ve eşi de programa gelmişti. Dernek başkanı Bayram bey  çalışmalarıyla ilgili duygularını aktardıktan sonra.. Başkal beyin saz ekibi sahne alınca Akşehirli bir sanatçı türküler söyleyip halkı coşturdu. Nurten Can hanımefendi de Sevemedim kara gözlüm diyerek sahnede şarkılar söyledikten sonra ödül töreni başladı. 
        Ödüller derneğe kuruluşundan bu güne kadar hizmet edenler ile sınırlıydı.
Melahat hocam ve bana da plaket sunuldu. Ben konuşmam da Burada güllerin hası, Meşhur meyvesi, halısı, Şirin ili Isparta'mız, Dünyanın kalbi Türkiye'm diyerek konuya girdim.  Konunun içeriği şöyle: Başkan Bayram bey şimdiye kadar derneğe hizmet edenleri unutmayıp plaket  vererek onları mutlu etti. Isparta belediyesi amblemi motifini çizen Küçük kardeşleri unuttuk.
       Isparta da şairlerimize, yazarlarımıza, sanatkarlarımıza, ressamlarımıza yeterince değer verilmiyor. Merhum Lütfü Küçük Uluborlu doğumlu. Portre, karikatürü çizer ve ressam. 2001 yılının mayıs ayında 56 yaşında vefat etti. Kardeşi Ulvi Küçük de tabelacı. Isparta oteli karşısında atölyeleri vardı. Benim o tarihlerde mahalli gazetede şiirlerim yayınlanıyordu. Yıl 1978 + 1979
       Isparta Belediyesi halı motifi çizilirken benimde fikrimi almışlardı. Yıllar ne çabuk geçti. Lütfü Küçük rahmetli oldu, Ulvi beyde Antalya iline taşındı. Merhum Cenk Koray ile TRT 1 de çok programlara katıldı. Bir çok ülkede ki yarışmalarda birincilik ödülleri aldı. Ege bölgesinde, Antalya da binlerce turistin karikatürünü çizerek uluslar arası sevgi köprüsünü oluşturdu. Üç oğlunun biri özürlü İstanbul da yaşıyorlar. Marmaris belediyesi ödül alan tablosunu girişe anıt olarak dikti. Peki biz neden unutuyoruz. Merhumu rahmetle anıyorum. Yakınlarına da baş sağlığı diliyorum.
        Yukarı da ki verdiğim bilgileri konuşmam da özetlemeye çalıştım. Hayat var şiirimin bir dörtlüğünde ünlü karikatür, portre çizer, ve ressamdan, hemşehrimizden bahsediyorum:
Merhum Lütfü Küçük sembolü çizdi,
Halı, gül içinde motifi dizdi,
Belediye aldı bir tarih yazdı,
Isparta'ya aşık hayatlar mevcut.  
        Melahat hocam Isparta şiiriyle türküsünü okuduktan sonra ben de Güzelliğin simgesidir Isparta şiirimle halkımızı coşturmaya çalıştım. Bestelenen GÜL KOKUYOR türkümün sözleri de büyük alkış aldı. Orada okumak istediğim daha çok Isparta şiirlerim vardı ama program gereği fazla uzatmadım. Derneğe özel yazdığım şiirle diğer bir şiirimi paylaşıma sunuyorum. Benden sonra sahneye sanatçımız Başkal bey türküler söyledi.
Ege bölgesi Ispartalıları tanışma ve yardımlaşma derneğine emeği geçenleri kutluyorum, başarılarının devamını diliyorum. Hoşça kalınız, dostça kalınız.

*****   ISPARTALILAR  *****

Gül şehrime hasret, gurbet yolunda,
Rızkın peşindeler  sağı, solunda,
Bir araya  gelir bazı durumda,
Ege bölgesinde  Ispartalılar.

Yirmi altı yıldır  dernek yaşıyor,
Hizmet kervanına her an koşuyor,
Kutlamalar yapıp halkım coşuyor,
Ege bölgesinde Ispartalılar.

Bayram Biçici bey dernek başkanı,
Yönetim içinde var danışmanı,
Dikkate alıyor her konuşmanı,
Ege bölgesinde Ispartalılar.

Baş kal  sanatçımız, bizlerde vardık,
Isparta'nın dili bülbülü olduk,
Şiire, müziğe birlikte doyduk,
Ege bölgesinde Ispartalılar.

Konak bölgesinde Kültür Merkezi,
İlgiyle ağırlar  gelen herkesi,
Zeki alkışladı  folklorumuzu,
Ege bölgesinde Ispartalılar.

22-1-2013

*****   I S P A R T A d a   *****

Yemyeşil orman da uçar kanatlar,
Çamların özünden arılar toplar,
Bağdan ve bahçeden doluyor kaplar,
Gül lokumu, reçel, bal Isparta da.

Toprağı verimli ne eksen çıkar,
İnsanlar çalışkan can gibi bakar,
Dalı, yaprağında bereket kokar,
Sebzeler, meyveler bol Isparta da.

Akdeniz bölgede adeta merkez,
Ulaşım yönünden rahatlar herkes,
Gerçeği görürsün uğrarsan bir kez,
Dört yanı çiçekli yol Isparta da.

Düşmanlara karşı göğsünü geren,
Vatana, millete canını veren,
Resulün ümmeti kitabı Kuran,
Allah'ımı seven kul Isparta da.

Esansı, suları hastaya şifa,
Bu ile yerleş sen sürersin sefa,
Zekinin duygular örnek bir vefa,
Yaşı, kurusuyla  gül Isparta da.

Ispartalı  Zeki Çelik  TÜRKİYE İLESAM  il temsilcisi.
( Ege Bölgesi Ispartalılar Günü İzmir De Kutlandı... başlıklı yazı Ispartalı tarafından 27.01.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu