Onur nedir derseniz, onur bana göre bir şahsın yaşamında kazanılmış olduğu saygın güvenilir konumu olduğu gibi, aynı zamanda bir kurumun da zaman içinde gelişerek kazandığı, en önemli değerdir diye biliyorum. Bunu kazanan bir insan olur, bu bir şirket olur, bu bir kuruluş olur, ya da bu bir resmi kurum olur bence hiç fark etmez. Hepsinde’ de onur, zaman içinde kazanılmış saygı duyulacak, güven duyulacak şahıs ya da kurum kuruluştur diyorum.   Onurun kelime anlamının ne olduğunu öğrenmek için ise Türk dil kurumuna ait Türkçe sözlüğe baktığımızda, buraya göre ise bahse konu ettiğimiz onurun, şeref, şahsiyet, demek olduğunu görürüz.      

Onur sonradan tecrübelerle kazanılmış bir özellik olduğundan, kazanılmış olan bu onur bir kişi ya da diğerleri için, mal, mülk, şeref, namus haysiyet kadar değerlidir. Bana göre onurunu kaybeden bunlardan birini kaybetmiş sayılır. Kaybeden de kaybından dolayı üzülür başkasının karşısında zayıf düşer. Kolayca elde edilebilen, kolayca istenildiği şekilde başkaları tarafından kullanılabilen birey ya da bir kurum ya da bir şirket haline gelirdir. Örneğin bu bir şirketse, tüketicin gözünde bu şirketin değeri düşer hisselerinin değeri düşer ve sonunda diğer onurlu ve kuvvetli şirketler tarafından hisseleri kolayca alınabir duruma gelirdir.

İşte benim bildiğim onurun değeri bu kadar önemlidir. Onurunu kaybetmiş kişi ya da kuruluşlar başkaları tarafından kolay lokma olmaya mahkum kişi ve kuruluşlardır.

Allah kimseye kazandığı onurunu kaybettirmesin. Yoksa vay onun haline yoksa bir gün gelir zaman içinde kendini toparlayamadan yok olur gider.

Hele bu onur bir milletin yoklukları yaşayarak savaşları yaşayarak kazandığı bir onuru ise, bana göre bu onurun kaybolması her şeyden daha önemlidir ve bu daha da tehlikeli demektir.  

.  

( Onurumuz, Gururumuzdur başlıklı yazı Ahmet Yüksel tarafından 8.02.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu