AŞKINI, SEVGİNİ YANSITA BİLİRSİN...      
                        

    Sevgili gençler, veya gönlünü genç hisseden dostlarım selamlar iletiyorum size. Aşkını, sevgini yansıta bilirsin konu başlığımı paylaşıma sunuyorum. Her genç zamanı gelince gönlüne göre biriyle diyalog kurup yıldızları barıştığın da aşık olduğunu, sevdiğini anlar. Ama en yakınlarına bile yansıtmaktan çekinir.

      Gönül alemine daldığımız da içinde ki çiçek bahçesini hissetmemiz mümkün. Gönlü geniş olanların ufku da aydınlık olur. Sevmek, sevilmek her insanın hakkıdır. Bu hakkını zalimlikle öldürenler de yok değil. Bir yuvanın mutlu olabilmesi karşılıklı anlayışa, hoşgörüye bağlıdır. Birbirine eşler itimat etmedikçe huzuru bozulur. Ayrılıklara meydan verildikçe de yuvalar dağılır.

     Sevdiği gence aşkını yansıtamayan muallakta kalır. Talip olduğu kişi başka arayış içinde olabilir. Zaman geçirmeden aşkın yansıtılması gerekir. Erkek babasına, kız da annesine sırrını söylemeli. Kız ablasına söylerse, erkek abisine söylerse.. Onlar evli  değillerse sırasını vermemek için tepki gösterip, kıskanabilir  senin kurduğun hayallerini boşa çıkarabilir. Bazen de 
iyimserlikle sonuçlanabilir. Çünkü hedefini yüksek tutanlar sabredebilirler.

     Aşık sevgisini fedakarlıklarla, özel günlerde sunduğu hediyelerle kanıtlar. Suskunluk sana fayda sağlamaz. Duygularını açılmadıkça senin içinden geçeni kim tahmin edebilir ki? . Maddi durumunuz nişana, düğüne elverişli olmasa bile, annen ve baban istişare yaparak zaman belirler. Dünür olacak tarafın da görüşleri alınır. Talip olduğun genç de seviyorsa işler kolaylaşır.

     Durumu müsait olmayanlar için de bir çok hayır kuruluşları sayesinde yuva kurulur. Bazı belediye başkanları bu konuya sıcak bakarak toplu nişan, nikah törenlerini gerçekleştiriyorlar. Halkımızın katılımlarıyla çok güzel oluyor. Buna vesile olanlara teşekkürlerimi iletiyorum. Allah yardımcı olanlardan razı olsun.

    Aşkını, sevgini yansıt konusunu işlemem de ki gayem.  Bazı gençler maddi durumu yetersiz olduğun dan kaçma, kaçırma gibi planları kuruyorlar. Bu durum her iki aileyi de zora sokuyor. Araya dargınlıklar, kırgınlıklar girebiliyor. Barışmak isteseniz de istenmedik sözler sarf edilince yüz yüze bakılamıyor.

      Bunun çözümü olarak hayırlı duyguların yansıması gerek. her iki taraf da elinden geleni evlatları için yapacaktır. Allah hayırlı gelin, hayırlı damat, hayırlı evlatlar, torunlar nasip etsin. Dünürlerin de hayırlısını versin. Çünkü diyaloglar devam etmedikçe evli gençlerin huzuru kaçabilir. Birbirlerine hiç değilse özel günlerde bari ziyaretlerini sürdürsünler.Bu konu ile sözlerin özü olan şiirlerimi de paylaşarak  hoşça kalınız, dostça kalınız Allah'a emanet olunuz diyorum.

           *****   AŞIĞIM    *****

Bakmayın perişan halime benim,
Hasretten, özlemden susuzdur temim,
Kavuşamayınca yandı bedenim,
Leyla, Mecnun gibi aşığım aşık.

Yeter ki kavuşan  dağlar delerim,
Değirmen olurum unu elerim,
Sevdalı gençlere sabır dilerim,
Ferhat, Şirin gibi aşığım aşık.

Gönlümden hayali gelip geçiyor,
Gözler fark ediyor beynim seçiyor,
Dilim duacıdır, zaman uçuyor,
Kerem, Aslı gibi aşığım aşık.

Hiç kimse seveni hakir görmesin,
Rencide etmesin, zarar vermesin,
Durumum bellidir hesap sormasın,
Elif, Seydo  gibi aşığım aşık.

Zeki, Cennet'ini aramaktadır,
Söz veren sözünde durmamaktadır,
Yüreğim çevremi kırma maktadır,
Murat, Nazlı gibi aşığım aşık.

*****  H A Y K I R  *****

Sona ermelidir hüzün ve  tasa,
Çiftlere  nikahı  uygular  yasa,
Yüreğinden seslen aşk basa basa,
Huzur bulacaksan sevgini  haykır.

Kin, nefret, öfkeni beyninden fırlat,
Sevda dallarında gönlünü  turlat,
Tebessüm sergile ufkumu parlat,
Mutlu olacaksan sevgini haykır.

Gözlerin,gözlere samimi baksın,
Dilini törpüle  bal, şeker aksın,
Anlamlı sözlerin  umut bıraksın,
Duygu salacaksın sevgini haykır.

Nişanı, nikahı yaptın mı tamam,
Düğünün içinde eğlence,hamam,
El ele, kol kola geçecek zaman,
Sadık kalacaksan sevgini haykır.

Eşini benimse nüfus katlanır,
Evlada gülümse torun tatlanır,
Hizmette başarın Zeki..kutlanır,
Verim alacaksan sevgini haykır.

Ispartalı  Zeki Çelik TÜRKİYE İLESAM  il temsilcisi.
( Aşkını Sevgini Yansıta Bilirsin ... başlıklı yazı Ispartalı tarafından 11.02.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu