ŞAİR VE DÜŞÜNMEK


 Şair, düşünen ve yazdığı şiirlerle okuyucuyu düşündüren insandır.

 Düşünmeyen şair, yazdıklarıyla düşündüremez elbette.

 Düşünmek; dünü didiklemek, günü yumak yumak sarmak değildir. Aksine dünü ve bugünü dillendirmek için aklını karartmadan, yüreğindeki hiçbir iyiliği unutmadan, vicdanına selam duran yükümlülüğü hep yükseklerde tutarak yürüme cehtidir. Bu cehti ilim, aşk ve ahlakla yemleyerek ve her dem yenileyerek yaşatma mücadelesidir.

 Düşünen insan, kendini ve kendi dışındakileri iyi anlayan, anlamaya gayret gösteren insandır. Hep güzel ve sağlıklı fikirlerle dolan, yükseklerde uçan, serin ovalarda bir narin çiçek gibi açandır. Düşünen insan duyar, duyurur ve doyurur.

 Alnının teriyle doymayı prensip haline getiren, harama yürek ve yüz uzatmayan, Hakk’a ve hakikatlere her zaman bağlı bulunan insan; hakikatleri duymayı ve herkese duyurmayı düstur olarak çiçeklendirir yüreğinde.

Yüreğinde yüzü ve yüreği temiz olanlara da her zaman yer açar düşünen insan; yükseklerde yuva kurmayı ve orada granitten bir kaya gibi sağlam durmayı her zaman aklında tutar.

 Tekrarlarsak:

 Şair düşünmeli.

 Düşünerek, derin düşünerek yazmalı.

 Yazdıklarıyla okuyucuyu düşündürmeli.

 

Fikri HAKLI

( Şair Ve Düşünmek başlıklı yazı Fikri HAKLI tarafından 15.04.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu