TÜRKLER KARDEŞLİKTE BİRLİK VE BERABERLİĞİ YÖRÜK - TÜRKMEN VE KÜLTÜR ŞÖLENLERİNDE İLERLETİYOR!

Türk Dünyası Birliğe akılcı yaklaşımla ilerliyor.

    Türk biriliğini yüreğine sevgi ile saran yürekler büyük bir ülkü ve ümit ile beraberliğin azminde ilerliyorlar. Türk Dünyasının bu birliğe ihtiyacı var. Türkler tarihler boyu özgürlük adına büyük mücadeleler vermiş, Türkiye Cumhuriyeti bu mücadeleler sonucunda AY ve Yıldızımızı göklere şerefle çıkarmıştır. Türkiye her zaman hain oyunlarla yok edilmeye, ele geçirilmeye çalışılan bir ülke, nesli yok edilmek istenilende Türk Milletidir. Bu milleti yok etmek isteyen çok sayıda karanlık, şer niyet ve güçler, her zaman bizi bölmeye, birbirimize düşürmeye çalışıyorlar. Fitne ve fesatlar her yerde ve alandalar. Türklük sevdasını sahtece taşıyan ikiyüzlüler aramızdalar.

   Türklük aşkı Tarih boyunca daima dik ve yükselişe geçmiştir. Asıl mücadelemiz bu ülküde birleşmektir. Hedefimiz vatanımızı korumak, kardeşlerimize sahip çıkmaktır.

Yörük-Türkmen şölenleri eğlenmek, pilav yemek ve gezmek değildir.

“YÖRÜK-TÜRKMEN ŞÖLENLERİ; TÜRKLERİN ECDADININ MİRASI OLAN YAYLALARINA AŞKI, ÖZGÜRLÜĞÜ, SESSİZ ÇOĞUNLUĞUN MERHABASI, KARDEŞLİĞİN PAYLAŞILDIĞI BÜYÜK OTAĞDIR!”

Zulüm kapımıza dayanmadıkça YA İSTİKLAL YA ÖLÜM! demeyen bir milletiz.

Türkler için kaybetmek değil, vazgeçmek yenilmektir. Çıkışımız Oğuzlardır. Dünya üzerinde ikiye ayrılmışız. Bozoklar ve Üçoklar. Gün Han, Ay Han, Yıldız Han, Gök Han, Dağ Han, Deniz Han'ın soyu yedi cihana nam salmıştır. Hepimiz bunların boylarındanız. Hz. Muhammed'in Ümmeti, Türkiye Cumhuriyetinin neferleriyiz. Dostluk bağlarının, akraba ziyaretlerinin yapıldığı Yörük Türkmen şölenleri ülkemizde hala anlaşılmamaktadır. Oysa akraba ziyareti önemlidir ve gereklidir. Yaylalarda, ovalarda yaşayan topluluklar, Türk boyları, birbirine hasret kardeşler bu şölenler aracılığı ile bir araya getirilip, kaynaşma, tanışma, birlik beraberlik olgusunda buluşturuluyor. Kurulan otağlarda Türk Kültürüne ait el sanatları, atalarımızın yaşantıları, giyim kuşamlar, gelenek ve görenekler yeni nesillere görsel olarak anlatılmaktadır. Ata sporları gerçekleşmekte, Türk Mozaiği olan değerler canlı tutulmaktadır.

Annelerimiz Yörük kıyafetlerini giyip, yöresel işlerini kurulan çadırlara sermektedirler. Geleneksel oyunlardan örnekler sergilenmektedir. Koyun kırkma, güreşler, halk oyunları, eşeksırtına odun sarma, ata binme, Yörük göçü, gelin alma, kına törenleri, ak nineler, bilge dedeler, bindallı giymiş kızlarımız, efe kıyafetli gençlerimiz, vatan sevgisinden Türk beyleri bu şölenlerde yer almaktadırlar. Konfederasyon, Federasyon, Dernek ve Köy Yardımlaşma gurupları şölenlerde kendilerine ait ayrılan bölümlerde tanıtım yapmaktadırlar. Köylerinin özelliklerinde sergiler gerçekleştirmektedirler. Konar göçer olmanın göstergesi keçi kılından yapılan çadırlar, keçeler, el dokuması kilimler, oğuzlar zamanına ait varsa eserler Yörük Türkmen şölenlerinin vazgeçilmez değerleridir. Yörükler yazın yaylalara, kışın ovalara göç ederken eşyalarını develerle taşımışlardır. Develerde şölenlerde bulunmaktadır. Atalarımızdan Bilge Kağan’ın şu sözü şölenlerde vurgulanmaktadır.

"Ey, Türk Ulusu, Oğuz Beyleri Siz Bir Oldukça, Yukarıda Mavi Gök Çökmedikçe, Aşağıda Yağız Yer Yapılmadıkça, Senin Ülkeni ve Töreni Kim Bozabilir!"

    Türk kültürüne insan sevgisinde hizmet eden tüm şölenlerimizi kutluyoruz. Emek veren yürekler var olsunlar. Baharın selamı olan gökkuşağının renginde buluşan kardeşlerimizi daima seveceğiz.

                                                                Sultan ÖZATEŞ ( Eğitimci-Yazar )

 

( Yörük Türkmen Şölenleri Türk Birliğinin Merhabasıdır başlıklı yazı AYYÜZLÜ tarafından 6/17/2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.