Hülki Cevizoğu''nu Cevizkabuğu adlı tartışma prğramlarından tanıdık.Çok geceler uykusuz kaldık;O nun kaliteli konuklarını ve o nun çanak olmayan sorularından dolayı proğramlarını ilğiyle izledik.

Son dönemlerde daha çok ülke sorunlarını gündeme taşıdı.Proğramları ,düşünceleri.ikitdarla ters düşünce önemli medya kuruluşları O na proğram yaptırmakdan imtina ettiler.
Daha çok bağımsızlık ve örtülü servle karşı karşıya olmamız sebebiyle bu düşünceye uygun kişileri proğramına davet etti

Bir söyleşisinde iki kişi benim proğrammıma katılmıyor demişdi;Süleyman Demirel ve Yekda göngör Özden.Demirel''in gerekçesi;siz insanın içini dişına çıkarıyorsunuz olmuşdu.Demirel tabii böyle bir proğram için Yavut Donat''ı tercih eder.

Hülki Cevizoğlu''nun başarılı olması proğram öncesi konusuna çok iyi hazırlanmasından ve bilği ve birikiminin çok olmasından kaynaklanıyor.

Şimdi sayın Cevizoğlu siyasete soyundu;bilim adamları,sanatçılar kendi alanında başarıı olmuş kişilerin siyasette başarılı olma şansı yok.Çünki siyasetin oyununn kuralarına göre oynamasını bilemezler.O Halde başarılı olamayacaklarını bildikleri halde siyasete soyunurlar?

Her siyasetci iki dönem dörder yıl içinde performansını ortaya koyar ama bizde siyasete girenler mezara kadar devam ederler.Dörder yıl yani, sekiz yıl sonunda birikimlerinden köşe yazarı olarak ve deneyimli politikacılar olarak yol gösterici olsalar olmazmı?

Bir örnek Hasan Celal Güzel,siyasete yeni parti kurarak devam etti.Ama netice alamadı,ısrar etmedi.Şimdi Radikal gazetesinde köşe yazarlığı yapıyor.

Cevizoğlu siyasete girmiş kişi olarak gençbakış proğramına konuk oldu.daha ilk dakikada gölü yedi.Siz seçilerek mi genel başkan oldunuz?yoksa Rahşan hanım mı atadı?Sorusuna muhatap oldu.
Muhalefet yok dedi ülkede;aldığı cevap ilginçdi;o zaman siz burda görüşlerinizi açıklayamazdınız.ABBAS güçlü nün soruları karşısında zor anlar yaşadı.

Şimdi soruyorum bir numara araştırmacı gazeteci olarak mı kalmak iyi? yoksa siyasetin zor oyunları karşısında hiç başarı şansı olmayan bir partide atanmış genel başkan olmak mı?

şeyh edebali''nin şu sözleri ne kadar anlamlı;

Unutma ki! Yüksekte yer tutanlar aşağıda ki kadar emniyette değildir
( Hülki Cevizoğlu Ve Siyaset başlıklı yazı M.Filizman tarafından 5.01.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.