Ailenin korunması Kanunundan sonra cinayetler artmışsa(%1400) aslında koruyamıyorsun, katle cevaz veriyorsun dur.
Rakamlar Yalan Söylemez
-Kadın sorunlu boşanma davası esnasında kocasına otele gittiğin söylüyor “tatlı yiyeceğim” diyor adam nasıl bir travma geçiriyor ki bıçak sayısı 35…
-İki taraf da fakir, asgari ücret bile belki. Eve iki ayda bir giriyor.Koca yada kadın şiddet uyguladı diye öfke ile polis.çağrılıyor.Vazgeçseler de –Haşırt 4.000 TL para cezası.. Aile yi mi korudun para cezasını ödeyemedi diye infazı yanıp 17 yıl Cinayetin bakiyesi ile karşı karşıya kalan kocaya bir.cinayet daha işle nasıl olsa cıkamazsın mı dedin??
-kadın Dernekler diyor ki adama agır tahrik uygulanır mı? Oğlum.! kocasına… daha boşanmadığı kocasına” Tatlı tatlı yiyeceğim” diyor…Sen bilmiyor musun bu toplumda tatlı tatlı yemenin acı acı. O….sı olur…derler
Ya da aile içi şiddet de, şikayetinden vazgeçmiş kadın için hukukun genel ilkelerini neden korumıyorsun? ceza davasını neden düşür müyorsun?Devletsen devletliğini bil…Ailenin kurulmasına ne katkı sağladın ki dağılmasına çanak tutuyorsun??Toplumun genel geçer kural ve gelenekleri ile bağdaşmayan soyut veri ve iddiaları gerçek gibi kabul ederek hukuk ilminin de evrensel ilkeleri ve mevcut kurallarına aykırılık teşkil ederek ailesinin dağılmasına ve şiddetin dozajı na katkı sağlayan yasa ve uygulamalardan vazgeçilme lidir..
Ailenin dinamik unsurları Türk Töresinde ve aile yaşamında vardır. Asıl olan ailesinin korunması ise zaten kardeşleri aile büyükler komşu büyükleri mahalle büyükleri gibi unsurların eylemli olarak “yuva korunması”somutunda nufuzunun arttırılması gerekir.” Aile” gibi genele ait ve dokunulmaz olan dünden bugüne devralınarak gelen kavramın içeriğine dokunmak ne mevcut ne de gelecek hükümetlerin haddinedir.
( Dokunma Aileme başlıklı yazı HALİLİ tarafından 25.03.2018 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.