12 EYLÜL ATIKLARI
Türk ihtilaller tarihi şahittir ki halktan kopuk devşirme ve uydurulmuş gerekçelere dayanır ve bilinen yabancı menşeilidir
1980 öncesinde, Sağ sol kavgalarından sonra ,davası uğruna ölenler ,yolundan dönenler, mapusa düşenler, bugünkü siyasetin halini görseler kahrolurlardı..
İlkeler. Kuru bir söze dönmüş ,icraatler sözlerin tam zıddı halleri yaşıyoruz..Bu durumda Türk siyaseti yokuş aşağı,determinist ABD nin maşası haline dönüşmüş endeterministlerin,zaferine doğru gitmektedir..Determinizm Kısaca; Havayı ısıtır,suyu buharlaştırp ,belli bir yükseklikde buharı soğutup ,yağmurun yağacagını bilirsen deterministsin,yağmur duasına çıkıyorsan endeterministsin , yağmur yağacagını bilerek, duaya çılıyorsan da sahtekarsın demektir …
1980 lerde ömürlerinin baharını ülke değerleri ile geçiren sevgiliyi uzaktan seven ,sevse de belli etmeyen sevdanın karasını çeken ,toplumsal meselelere duyarlı bir nesil vardı ..
Çelişki de olsa Fakirdi ama "go home " diyemedi ,"zengindi ama "go home " dedi..Her iki tarafda gençliklerini yaşayamadılar .Eğitimlerini tamamlayamadılar ..Tanımadıkları insanlarının yollarını kesip pusuya düşürdüler ..Dövdüler ..Sadece adından dolayı gazete okuyucusunu öldürdüler....Atatürk sonrası her devir de batı ilişkili siyaset,ısmarlama siyasetti.
Her iki taraf da kendi kalıplarının dışındaki değerlere tutunduklarının farkında değildi ..Hepsi ABD de düzenlenen sempozyumların oluşturdugu bir çizgi film karekterine profesyonel olarak dönüştürülürken ,kardeşini sahip olduğu karşıt fikirden vurmak bile kutsiyet kazanmışdı. İşin adı boş bir icraattı..
1970 leri,80 leri düzenleyen kudret ,her halde 2000 sonrasını da düzenlerken aynı yöntemleri kullanacak değildi..
Altın nesil deyip bir nesili göklere cıkarırken z kuşağını kedi nin g*tüne sokarcasına aşağılayarak karpuz gibi ortadan ikiye toplumu böldüler.
.ABD menşeili bir TV kanalı kendini aktif muhalefeti yapar gösterirken agresif muhalefetleeştirme ile toplumu ikiye bölme davranışını demokrasi mücadelesi diye yutturuyor diğer taarafsa Atatürk ve değerlerini saldıranları içselleştirip kayırmak sureti ile bu bölünmüşülüğe sessiz kalarak teşvik ederek farklı sunarak ya dahiç sunmayarak sessiz ama itaat eden diğer bölümü sahiplenerek ,karşı yanın bölücü faaliyetlerni örtülü olarak desteklemiş oluyordu... Hatta diğer bir ABD menşeili kanal da kökdeşi firmanın tam tersini ysparak ortaya karışık aalatanın yeni mucitleri oluordu...
Geleneklerinden ve tarihçesinden uzaklaşmış uygulama ve yöntemleri ile relkslaşan bir devlet modeli ortaya cıkarken çelik gibi sert bir yapıdan hamurlaşarak istediği kalıba sokulabilecek bir çuval una dönüştürme çabasını görüyoruz.. Karşı rakibin ABD ,kendi ülkesinde solun s harfine izin vermez ama sosyalist yada kominist terör örgütleri iile işbirliğine girer yenisini kurar kontrolden çıktı ise fraksiyonlara böler ve tekrar yok eder.. Varlığının maliyeti ile yokluluğunun maliyeti karşlaştırmasının mihengi hep amerikan menfaatleridir.
Sen Atatürkçü bir parti zannedersin ama perde arkasında ameriaklılarla yatıp kalkan yöneticilerin vardır.. Ya da Türk milliyetçi bir faanatik zannedersin ama yöneticileri amerikan bursları ile yada hibeleri ile finanse edilen vakıf ve dernekler eliyle hamurun kıvamına katkı sağlıordur..
İyi bir pizza hamuru kulak memesinin kıvamında olması gerekir. Onu tutturmak için yoğurma için tuz şeker yumurta su gibi katkı ilave edersin sonra mayalanması için bekletirsin.. Amerikan mutfağı bütün insan davranışlarını nedensellik baağı içersinide sosyolojik olarak incelemiştir. Sen çocuğun öldüğünde ilahi itakdir diyerek nedensellik bağının dışına çıkarsın elin oğlu ,kansere dönüşecek yada hasarlı hücreyi kansere dönüştürecek gıda katkısının labarotucvar sonuç larının karşılaştırmasını yapıyordur.. Yağmur yağmadıgında duaya çıkarken o iklimin nasıl silah olarak kullanılacağı hakkında yeniden değerlendirme şartları ve alternatif maliyetleri ile ilgili çalışmalar yapar.
Amerikan menfaatleri senin nedensellik bağı dışına cıkaracak davranış modellerini gerçekleştirecek şekilde sosyal orgnizasyonlara teşvik ederken ortak akılla doğruyu gösterecek yapılanmaları da yasadışı göstermekde beis görmeyecektir. Mesela rol model olan insanların "itaat et,rahat et"seklınde ki kural koyma ayrıcalığını, beyin yıkama modeli olarak kullanılırken ,4 yaşındaki çocukların kuran kursu modeli ile tasavvufun itaatinden yararlanma gücüdür.. Bilginin değersizleşmesi bilgin olan insanın kirletilmesi de hep aydınlanmayı gerçekleştiriecek olan gücün karartılarak itaate hizmet edilmesiidir .Genç bürokrat, genç siyasetçi daha iyi bildiği için değil daha çok karşılık veremediği için itaatkar özelliğinden yararlanıldığı için tercih edilir. Halktan kopuk, milli ve manevi değerleri ile çatışan muhalefet hep alternatifsizlikle, suyun dümeninde gidenlerin yolunu açmak çabasındadır..Ve çizilen profilin figürüdür
1 cent benzin zammı ,Venezuella da Fransa da Yunanistan da meydana gelen halk tipi eylemlerin 4 TL lerden 40 TL lere çıkan akaryakıt fiyatlarını bile tahammül ederek eylemsizleştirme sonuçları Türkiye de yaşayanlar için ilahi takdir iken, amerikan menfaatleri için önceden uygulanan şartlara göre bilinen sonuçun ortaya çıkmasıdır..
Eylemsizlik bizi nerelere götürecek ?
Yemede, mevkii kapmada Sıra bana gelir deme sessizliğinden vazgeçmezsen seni ancak teneşire götürecek..

Torun Halili
Beğen
Yorum Yap
( 12 Eylül Atıkları başlıklı yazı HALİLİ tarafından 13.02.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.