PARA-AĞ-DAYANAK...
Toplumsal ilişkilerin grift, gerçek gücün GÖRÜNMEZ, uyurgezer hale getirilmiş toplum üyelerinin olduğu yerküre de tepe noktasına çıkmak salt kişisel yeteneklere bağlı değildir.
KİŞİSEL yetenekleri olanları, kullanma güç ve becerisi başlangıc noktasındaki olmazsa olmazınızdır. 
Siz, Oraya çıkarken kişisel yetenekler ile çıkıldı zannedersiniz..Ama karşılığında hangi ödünler Verildiğini , hangi ilişkilerin kullanıldığını, ancak  mercek altına alıp, süreç incelediğinde,tüm gerçek çıplaklığı ile ortaya çıkar.. Doğrular durduğunuz yere, zamana, mekana göre  değişir ama  GERÇEKLER asla  değişmez..
Devletin en üst noktasında bulunan Cumhurbaşkanı Damatı bakan Berat Albayrak ne dedi? "At izi ile it izi nin karıştığı.. "istifa mesajında dile getirilmişdi.
Bu ne manaya gelir? İlişki Ağı var .Artık ilişkideki kimselerin, tarafdar ya da hasım olduğu anlaşılmaz hale gelmiştir.. At seni taşır, it seni kapar.. At dostluğu it düşmanlığı belirtir..Tepeye çıktıkça homojenleşen ve alt kadrodaki kadar girift olm ayan ilişkiler ağı demek ki özellik yitirmiş ve güvensizlik yukarılara yürüyerek homojenliğini kaybetmiştir. (Böyle bir izlenim değişime araç kılınmak istenmediyse diye şerhimi düşüyorum)
Fetö bir istihbarat örgütünün Tetikçisi ve her tarafa bilinçli öngörülü şekilde sirayet etmiş ve su gibi bulunduğu kabın  şeklini alıyor.. Yakalayanın da yakalatanın arkasında aynı ülke kadrosu varsa çözümlemek bizim işimiz.. Biz dediysek de cemaatçi örgütlere yem olmamış, Atatürk 'ü her daim iliklerine kadar hissetmiş, Türk lük gurur ve Şuuru ile hareket ederken doğuştan gelen verileri de tek referans kabul etmeyecek kadar objektif Türk milliyetçilerinden bahsediyorum.. Yani osmanlıcıkla kafası karıştırılmış, ümmeti milleti, Allahın kılıcı milletden üstün görürken şehadet le gerçekleşen ibadetin riyasızlığındam bihaber leri ayrık tutuyorum..
Turnusol kağıdı kimyasal bir ayraçtır. Asite değdiğinde kırmızı, baza değdiğinde mavi renk alır.. Türk bürokrasisi ve siyasetçisi bulunduğu yer deki turnusolu, at ve iti izini ayrıştırırken KULLANACAĞI tek ayraç vardır.. Atatürkçülük..
Bunu kullanmayanların, kullanırken yaptırım uygulamayanların başına ne geldiğini gördük.. Genelkurmay Başkanı da olsa terörist muamelesi yaptılar.. Tek basına bir ordu kuran orduyu durduran Kaşif Kozinoğlu nun, kalp ritmini bozarak şehit ettiler.. Yani makam, güç, zeka sahibi olmanız siz kurtarmaya yetmez.. Yanınızdakini biraz daha çözerken  onun TC kuralları ve kurumlarını değiştirmeye matuf bir hareketin dişlisi oldugu nu anladığınız an Cumhuriyetin kendisine has koruma kurallarını ve yaptırımlarını harekete geçireceksin.. Yoksa en tepe de bile itler izini belli etmemek için at nalının bıraktığı izden gidiyorsa düşman uyumuyor demektir..

TORUN HALİLİ
( Para Ağ Dayanak başlıklı yazı HALİLİ tarafından 15.11.2020 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.