Senin seçtiğin vekil, ERMENİ SOYKIRIMI diyorsa(Garo bilmem ne)
Senin SEÇTİĞİN, devletin resmi bayramlarına katılmıyorsa
Senin valilerin devletin bayramlarını kutlamıyor kutlatmıyorsa
Senin ordunun generalleri 60 dan beri 10 yılda bir ihtilal yapıyor, ihtilale yelteniyorsa..
Senin hakimlerin, fakirleri yargılıyor, adam öldürsede (kazak sekreter, urfalı 3 kişiyi öldüren vekil kardeşi, sübyanların failleri, belediye gelirlerinin suçlu ortakları) beyler gibi yargıdan uzak yaşıyorsa
Senin gazetelerin basın özgürlüğü deyip her gün beynimizi yıkayarak kirletiyor "Bu kirletme özgürlüğü,mü" diyen yoksa
Senin devletin, parti devleti olmuş "vatandaşlık bağı parti üyeliğine düşmüş"eşitsizlik tavan yapmış, Dur diyen yoksa
Senin devletinde hırsız çalmış, kripto dolandırmış, dinci(dindar değil) malı götürüyor,devletin kurucusu Atatürk ü savunan yargılanıyorsa..
Senin Devletinin %1 i hergün %5 haftalık, %10 u da aylık olarak menfaatine göre hergün devletin kurucusuna küfrediyorsa
Senin devletinde, devletin kurucusuna küfreden yazarlar her gün TV ler de ve kitapları, resmi makamlarca satın alınıp taltif edilip, makamlara getiriliyorsa
Maraş Kahraman oldu Antep Gazi oldu Niye? Biz orada selamlaştığı komşusunu kesen ermenileri gördük
Boğazlıyan Kaymakam ı Kemal Bey neden kendisini görevlendiren devletçe asıldı..?Biliyoruz.
Cemal Paşa Gürcistan da Talat Bey Almanya da Sait Halim Paşa İtalya da suikaste kurban gittiğini neden katillerinin yakalanıp da yargılanmadıgını da biliyoruz..
Ermeni tehcirinin" Suriyeli kabulu "ile içine gizlenmiş Ermeniler'in , gelecek nesillere nasıl bir nifak tohumu olacağını da şimdiden görüyoruz…
Bayrak direği ile Anıtlabir arasında tercih arasındaki ayrımın ne olduğunu değersizleştirmenin nasıl yapıldığını tahmin edebiliriz.. .
Her devletin kendine göre özel kabul ettiği günleri bayram ve anma günü olarak kutladığı ve yasalarla bunu umuma yaydığı ve tatilleştirdiğini/törenleştirdiğini biliyoruz..O gün devlet te vatandaş eşitlenir herkes bir olarak kutlamalarını yada anma törenlerini gerçekleştirir.. Devlet ciddiyeti bunu gerektirir..Ciddi devlet olursanız, muhataplarınızda sizi ciddiye alır.. Bütünlük arzettiğiniz için içeriden işbirlikçi bulamazlar..
ABD kuruluş günü, vatanseverler. Günü, gaziler günü, kırısmıs günü , yılbaşı günü, martin Luther King günü, colombus günü, gibi abd nin kıta olarak bulunusunda, devlet olarak kuruluşunda, Anayasasının yapılısı gibi günler, resmi tatiller kutlanır.. Eyaletlere arasında çeşitlilik olsada genel kabul görmüş günlerinde devleti ile vatandaşı ile mesela 4 Temmuz Bagımsız lık gününde her kes sokaklara dökülür.. Amerikan Anayasasını 1776 yılında kabul edildiği günde resmi geçit törenleri yapılır.. Her taraf Amerikan bayrakları ile süslenir Havai fişek gösterileri yapılır. Sportif ve sosyal etkinlikler o gün neşe içerisinde belirlenen programlar dahilinde yapılır.. ..ABD de başkanlar günü de resmi tatil olarak ilan edilmiştir..
Amerikan bağımsızlığında büyük rolü olan devleti kurumlaştıran, orduyu büyüten 1.başkan George Washington adına onun doğum gününe denk gelen gün esas alınarak Şubat Ayının 3.pazartesi Başkanlar günü olarak kutlanması yapılır.. Resmî tatiller hafta sonu tatiline eklenerek 3 günlük tatil olsun yasalarıı çıkarılmıştır..ilk başkan George Washington ın doğum günü olması hasebi ile kutlanan bu gün 1968 den beri fedaeal resmi tatil günü olarak kutlamaktador.Bu adam ne yapmış? Bütün Amerikan halkı nı mı organize etmiş? Sadece olduğu yerde basarı sağlamış, kurumlaşmayı sağlamış cumhuriyete karşı olanlar gel kral ol demiş hayır demiş ve bir demokrat..Amerikan ruhunun doğumuna yol vermiştir. Peki Martin Luther King gününe ne demeli? 1980 lere kadar otobüsün ön tarafın oturmayan,siyahi lerin özgürlük mücadelesi ederken suikaste kurban giden barışçıl Martin Luther King.. . Irkçılık karşıtı, barışçıl King 39 yaşında suikaste ugramuş 60 şehir de siyahi isyan çokmuş ve ABD Başkanı suilastten 5 gün sonra ulusal yas ilan etmiştir..Doğum günü 15 ocak olması sebebiyle ocak ayının 3.pazaetesi günü onun anısı için resmi tatil olarak ilan edilmiştir.. Sivil toplum örgütleri ve politikacılar tarafından kutlamalar yapılır..Bu adam da sadece siyahları hakları için mücadele etmiş ama koskoca 350 milyonluk ülke ve yöneticileri onu doğum gününde anma nezaketini gösterir anılarına saygı duyuyorlar.. Çünk ü oda Amerikayı amerıka yapan değerlerine bir nebze de olsa katkı sağlamış..
Beğenmediğimiz ABD de Gaziler Günü var.. Hem de katılmadığı son anda katıldığı 1. Dünya savaşının bitiş günü olan 11. Kasım gününü " Gaziler günü" olarak Amerikan askerlerine adandığı bir gündür.. Askeri ve sivil törenler ile. Mezar yerleri ziyaret edilir.Bu askerler ne yapmış? İşgal edilen Amerikan kıtasını mı kurtarmışlar .7 düvele karşı bagımsız lık savaşı mı vermişler? Hayır ama orada kutlanan, Amerikan ruhuna bir katkı sağlayan 7 kıtada hüküm sürme iradesine verilen, önem göstergesi olarak o gün kutlanıyor ve Demokratlar da cumhuriyetçiler de bu töreni ihmal etmiyorlar..
Columbus gününe ne demeli? Ekim ayının 2.pazartesi günü amerikan kıtasını bulan colomb Adına kutlanan bu günde bakir toprakları amerikan menfaatlerine sunan kişinin daha doğrusu sonradan Amerigon vespuçi tarafından isimlendirileni bulan ve Asya kıtasının bir parçası olduğunu zanneden Kolmbu hiç küçümsemediler, "Bulunmuşu bulup" isimlendiren vespuçi ye de pirim vermediler. Kolomb un anısına resmi bayram günü ilan ettiler.. Hiç bir Amerikalı da bunu tartışmak ya da değersizleştirmek için de kullanmadı.. columb günün de resmi ve sivil geçiş törenleri yapılır Sportif ve sosyal etkinlikler Colomb anısına düzenlenir. Yine Abd de şehitler de umutulmamıştır..Şehitler Anma Günü her yıl mayıs ayının son pazartesi günü törenler düzenlenir. .. Amerikan iç savaşından beri bu düzenlenen bu gün de bayraklar yarıya indirilir. Askeri mezarlıklar ziyaret edilir ufak bayraklar mezarlara bırakılır.Ama kimse yok kuzeyliler güneyliler savaşı Yok onlar kölelik düzeni savunuyordu şeklinde bir tartışma da yapmaz.. Amerikan rüyası için savaşan tüm askerlerinin anısına bugün saygı içerisinde törenler düzenlenir.. . ABD de işçi Bayramı var! işçi bayramı...! Eylül ayının ilk pazartesi işçi bayramı olarak kutlanır.. 1882 den beri işçilerin edindiği ekonomik ve sosyal haklar sebebi ile kutlamalar yapılır. Geçit törenleri resmi ve. Sivil toplum örgütleri ve yapılır piknikler düzenlenir müzik organizasyonları yapılır.Hiç kimsenin de aklına sokağa çıkma yasağı koyma gelmez.. SİZ kızılderilileri öldürdünüz diye sorgulamazlar..Oradaki sanayi devrimini işçilerin sayesinde yaptıklarını ve onlarında Amerikan ruhuna katkıları olduklarını bilirler ve gayet saygılı bir şekilde işçi işveren bu günü kutlamalar ve eglencelerle geçirirler.. . Yeni yıl 1 ocak ve kırısmıs 25 Aralık olarak kutlamdıgını zaten herke s biliyor..Hani şu bizde karşı olanların bu kutlamayı okuyan kıçına bu çamın dalları girsin diye saygısızca ifadelerin yer aldığı mesajları bilirsiniz.Birlik yerine bizde ayrılık için bakılır.. .
Tüm bunların ortak özelliği nedir? ABD de siyasi olarak demokratlar olsun, cumhuriyetçiler olsun iktidar olmaları bu kutsiyet atfettikleri günlere mesafeli olmalarına yol açmaz.. . Amerika yı Amerika yapan, değerlere. Tümden saygı duyuyorlar.. Resmiyet verdikleri içinde artık o gün kamusal bir nitelik kazanmış oluyor.. Muhalefet de olsan iktidar da olsan bu günlerle barışık olacaksın. Çünkü devlet olmak geleneği böyle bir şeydir..
Amerikan ın kuruluşu değil Amerikan kıtasının bulunma yılından beri var olduğuna inandıkları değerleri bunlar siyahi lerin,hayır katoliklerin,ya da birbirlerini bir zaman öldürdükleri güneylilerin ve kuzeylilerin dememişler ortak değerlere sahip çıkmışlardır.Kadın erkek,siyah beyaz Çin işi japon işi deyip ayrımı yapmaksızın kutlamalarına şenlik havasında anma törenlerine saygı uslubunda dahil olmuşlar.. Kökeni kızılderilide olsa siyahi de olsa Türk de olsa Çin lide olsa bu resmi günlerle devlet vatandaş arasındaki Bütünlüğe katkı sağlamışlardır.
Devlet ciddiyeti kendi vatandaşları içerisinde bütünlük sağlamayı gerektirir.. Seçim olsa da iş başına gelinceye kadar parti rozetini taşırsın ve daha sonra tüm ülkenin yönetici sıfatı ile temsilcisi olursun.. Ülke değerleri ile barışık olmak bunu gerektirir..
Ama sabahtan akşama Hdp lisi çıkıp ayrı küfür. Ederken diğeri ona küfreder.. Bir baskası ülke nin kurucusuna küfrederken diğeri de ona göre küfreder.. Küfredenin dindarlığı ma diğeri kifrederse o da ona küfrediyor ve zincirleme bir küfürleşme cumhuriyetine dönüşüyoruz
Kardeşim biz önce huzur istiyoruz.. Sonra sağlık.. Huzur olmazsa kafa sağlığı gider.. Kafa sağlığı giderse. Diğer sağlığının hiç bir Değeri kalmaz.. Çünkü beynin kıçına inmiş demektir..
Bayramlar ister. Dini olsun ister milli bizim vatandaş olarak kaynaşma günümüzdür..Lütfen bu günlerde hasta olmayınız..
Sen ülke yöneticisi olarak hasta olunca diğer devlet yöneticileri de bize hastalıklı bakıyor yoksa. Kim s*ler washington valisi ni(özel statülü Washington eyaletinin valisi yoltur:)
Böyle başa böyle tarak olmasını istemiyorsak biz kendi bütünlüğümüzü sağlamlaştırmak zorundayız..Yoksa bize daha önce Anadolu da yaşamış Hititlerin soykırım faturasını da keserler..
( Soykırım Beyannamesi Ve Küfürleşme Cumhuriyeti başlıklı yazı HALİLİ tarafından 25.04.2021 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.