Cumburu Lop Rutin 3

Karalama defterine birbirini kesip kirpan boyali kalemlerle rastgele, basinabuyruk, icinden cikilmaz ve hic birseye benzemeyen kuru gürültüler döküntüsünü üstüste ekleyip yan yana getirmelerin bir aradaligini donatan bogulmuslugun kuraklik güncesidir, esderger sayginlikla icinde barindirdigi insani sosyal siyasal ekonomik ve toplumsal hayatin bütün saglayici ögelerini en basta iletisimin hayati baglantisi olan konusma dilinden aciz- murdar ederek, cürümeye terk rakkamlara sinyallere sembollere levhalara sekillere grafiklere isaretlere carmihlayan yagma yikim atölyeciligi.

 Ambalajinda hapsettigi okumaktan yazmaktan hele hele de konusmaktan aciz murdar insanligin cöküs ve cürümeye terkedilis sürecini korkuyla besleyen yoksunluga her koldan, her damardan, her kanaldan, her kilcaldan kolayca girip cikarak kisinin kendine tümüyle yabancilastigi yenilmisllik kimliksizlik kisiliksizlik belirsizlik ve KAYBOLMUSLUK duygusunun kamcilanip kiskirtildigi teslimiyet IC GÜDÜSÜ yüklenip yerlestirilir. Böylece özgün ve özgün varlik degerliliginin her türlü etkinlikten yabancilastiran baskasi olma kabulüne bütün iletisim kurabilme yetenegini yitirmisligiyle kul köle olmanin fügüranlasmis poster fragmani olur hayat ve insan.

 Evet…ister vahdeti vucut densin, ister ruh ile beden densin, ister madde  ie mana densin, ister meta ile fizik densin, ister arti ile eksi densin, ister tohum ile toprak densin, ister kadin ile erkek densin…hayatin dogurganligini ve devamliligini saglayan DEGiSMEZ DEGERiN en temel katki payi asla birbirinden ayrismaz BiRLiKTE YASAM ORTAKLIGINI yoran üreten isleyen ve paylasan zitlarin beraber bütünlügüdür. Bu bütünlügü ayristirarak atomize eden her kalkisma ve yeltenis ise sahsi hissedarligin kendine konforlu ve lüks alanlar yaratarak agaci topragi suyu dagi denizi ovayi dereyi bagi dili köyü kenti insani toplumu ve tüm hayati kadinsiz erkeksizlige tek tipleyerek kiyametleri tetikleyen okumasi yazmasi ve konusmasi olmamamaya imar ve imal ettigi tipte tanrilasma hevesi ve hazzidir. Bu haz ve heves korku ve endisenin tutsak ettigi insana her yoldan sizip tecavüz eden MAGAZiN ve DiZI AFYONLARiYLA sureti surati kendinin olmayan, kurgulanmis catismalarin sonsuz bitimsiz kutuplastirarak katogorize olmus  tüketim bagimlisi kulluk köleligine uyusturulup empoze edilir.

 

Bu yüzden cinayet gibi bile bile islenen her suclu sabikanin ardindan kusursuz takintisiz kacis pilanini devreye koyan Eylem Tok…hakki yenildigi ugruna sosyetik toplantilara toplanip dagilan göstergenin Femin zamir takisidir. 

 

Cünkü kaygi bozuklugunun endise korkuyla beslendigi kimliksiz kisiliksiz kalitesiz niteliksizligini zavallilik yenilmislik yalnizlik yoksunluk eziklik acizlik yenilmislik bilinmezlik ve belirsizlik ruhsuz bedensizligini okumak ve yazmaktan yorgun, konusarak özgür irade etkinliginde hic bir  iletisim yetkisi ve yetenegi kalmamis soygun talan sömürü sistematiginde toplumsal cöllesmeyi kotarici ve üzerinde yogunlasilan baslica hammadde, ortak yasam bütünlügünü bozarak ayristirip atomize ettigi herseyi ve herkesi birbirine karsit degersizlestirip hic bitmeyen catismalara düsmanlastiran  en merkezi yerine KADINI denekeyip vitrinlemesidir. Cünkü dönen agan hayatin bakan gören secen begenen veya kendini begendirme derdinde olan  en merkezi ALIS-VERiS yerinde hep kadin vardir.

Seyrettigi dizilerin veya sabahtan aksama magazin afyonlarinin her karesini hirs ihtiras kapris kibir GECiMSiZLiK MUTSUZLUK kavga hakaret nizah fitne yaris bozgun ve zorbalik dayatmasi afyonlari kurgulanip  yedirilen kadin, binbir emeklerle kurulmus olan YUVA KAVRAMINA devre disi birakilan ERKEKSiZLiGiN dövüserek yikimini saglamadaki sonsuza dek her türlü iletisim bozuklugunu icinde barindiran – hayatin müsterek oldugunu yozlastiran boyali laflar lackaliginda cürümeye birakarak- konusmama sogukluguna kendiliginden ulasilip erisilecek kisa kestire yoludur.

 Bu yüzden bu karalama defterinde ihalesi pesin, herkesin birbirinden rol replik aliskanlik  surat ve suret caldigi cinayet gibi bile bile islenen kazalar belalar fiyakalar cakalar pozlar talanlar vurgunlar zorbaliklar sonrasi hep yapanin yanina erisilmez dokunulmaz güc kudret sahipliligi seklinde kalan; dil kendilerine sahsi mülk olarak gördükleri kimlik tarih inanc kültür kanun toprak deniz dag dere orman insanlikcografyasi ve dünya ikliminin kullari ve köleleri olarak görüp bilip kendilerini kutsal ve seckinler güruhu olarak  vitrinledikleri  BOP karalama defterinde kacis pilanini pürüzsüz hatasiz sorunsuz pratiklestiren Eylem Tok ile `sakin bizi sensiz birakma Türk Milleti sensizlige dayanamaz ` rica minnetinin yan yana gelmesinde en cok ülke devlet toplum ortak degerler bütünlügü zarar ziyan görürken, ayni karalama defterinde  Inci Taneleri`yle magazinlesmis okuma yazmasizligin susarak her kaza belayi icine sindiren kronolojik kiriminalligi, konusmaksizin isaretlerle sinyallerle cihazlarla grafiklerle imlalarla imalarla  rakkamlarla levhalarla herseyi yanlis kullanmaya kilitli kapali görgüsüz gösterisliligin ARAF dekor düzenekli ANAHTAR siirselligi yazboz olmakta.

Yurop finansmanli Bop sosyetik ihtiyac gündem miktarina göre MOR SÜPÜRGELESiMLERE`den parlatilan  „ Kadin hep kenarda, ikincil yedek pasif etkisiz muhtacti“  siren ve sinyal kavsagindaki toplanma dagilma kör kiyamet noktasinda, ORTAK YASAM MÜCADELESiNi ayristirarak unutturup afyonlayan suskun sönük dilsiz iletisimsizlige hayatin her alaninda kopmus uzaklasmis uyusmus ve kabullenmis pasifize edici mayin, ayni karalama defterinin yan ürününe Hizbul Hüdapar`ligini sardi süsledi.

 

Herkes buldugu her firsati bir üstündekinden örneklestigi ve kendine kapattigi konforlu -lüks alanlarina tanrilasarak sahsi menfaatini herkesin önceligine korkuyu endiseyi kaygiyi kisiliksizligi  kimliksizligi belirsizligi kötümserligi karanligi karamsarligi cehaleti gericiligi ve KAYBOLMUSLUGU endüstrilestiren siddet bagimlisi, kacak yapilasmali özellesmeyi her yönlendirip yönettigi egilime baskilayan dayatmalarla kendine mahsus ve hic bir sorgusu suali olmayan yetkiyle en basta KADIN figürünü erkegine düsmanlastiran ve herkesi hic kimseyle konusmaksizin sembollere rakkamlara carpik ve sapkin kaygi ve  iliski bozukluklrinda susan  sirketlesmis devlet bilmekte .

 Oysa Fransiz Ihtilali`nin „ ekmek bulamiyorlarsa pasta yesinler dünyadan bi haber lüks ve konfor düskünü despotu Maria Antonetti kadindi. Avusturya-Maceristan sahibesi Sisi ( Elisabeth) kadindi. Maria Antonetti`nin Annesi Imparatorice Habsburg`lu Maria Terezya Kadindi. Tüm dünyayi bütün zamanlar boyunca en acimasiz soygun isgal yayilma sömürü carmihinda ezip linc eden Ingiltere Kraliceleri Viktorya, Birinci Ikinci Elisabet`ler kadindi. Birincinin Kiz Kardesi Mary kadindi. Napolyon geri pilanindaki kuklaci Josephin`i kadindi. Filipinli pisikomanyak Markos`un karisi Markos kadindi. Modern dünyanin emperyal tutkulusu demir suratli Teacher kadindi. Ayni kulvarin diger Merkel`i kadindi. Eskilerin korkunc Inan hakimiyetini genisletip büyüten ve desileler sehvetler tanricasi Rus figürlü Katharina kadindi. Dahasi…dillere destan Venüs Kibele Afrodit tanricalari antikten beri özel esyalarini ve mirasini KLOEPATRA`ya kobralastirma villa saray gösterisli kumlu sahillerin özel süt banyoculugunda ve daha nice niceleriyle,  kadindi.

Anahtara siir yazan karalama defterinde hic yan yana gelmemesi gerekenleri algi yönetimli iltihap kanallariyla ve ISTiSMAR MASKECiLiGiYLE Bop yazilimli siyasi sosyal kültürel ve ekonomik yikim ve yagmacilik dosyasindaki „ bizi sakin birakma, Türk milleti sensiz yüzyillarin muhtac mahrumudur „ gibi ve benzeri yedeginden anons sinyalleyenlerin yan yana gelmesinde, devre disi birakilmis hak hukuk kanun ilim inanc akil fikir dil yol onur itibar egitim ulasim gida enerji sonutunda kendilerine özel konfor gayreti ve ganimtciligi güderek firsat kundakciligi yapanlar zaten devre disi biraktiklari toplumun ortak yasam degerlerine ezel ezelden beri hic inanip güvenmiyordu.

 

Seyfi Karaca………Mart / 24

( Cumburu Lop Rutin 3 başlıklı yazı Yeldegirmeni tarafından 18.03.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.