Zikrime şahit fikrimden firar ettim gecenin minnetinden değil yüreğimin hikmetinden sorgulanmak adına sezilerimden damlayan her sızı ve metruk hecelerin değilken yabancısı.

İstifli yaşın ve yasın mağduru:

Gölgemi hüznüme peşkeş çektiğim varamadığım diğer yakası gönlümün…

Ben ki:

Surlarına serili şehrin.

Ben ki:

Ziyadesiyle ölgün ve yiten ömrün duvağından dökülen sisi ve her zerreyi bir batında da doğdu mu gün ve gece ve işte haresi mevsimin ve işte harı yüreğin kefil olduğum kadar içimin temizliğinde açan bir şakayık içtiğim hüzün şerbeti ve devrandan ayrı düşme kaygısını da sonlandırıp kulpu olamadığım değil hayatın varsa yoksa inancımla tutamağım iken yüreğin seyrüseferi.

Edimler.

Adımlar.

Ardıç düşler.

Kepaze yenilgileri iblisin meleklere öykünen iç sesimden s/üzülen nameler.

Temkinli yaşamanın firarı varsa yoksa kendimden ve işte vücut da buldu mu yalnızlık ve büyüyen bir iman gücü ve hüzün ertesi çatlamışken sabır taşım varsın çatlasın ahvalim orta yolu bulamayan kim ise kendimden öte kendimi kucakladığımın ön sözü ve öz verisi endamları yitik bir yabancı bilsem de yalnızlığı.

Mütereddit bir varlık aşkla pekişen.

İsyanı iblisin bense inançla sevgiye şerh düştüğümün ertesi.

Bakracı kayıp.

Cihanın yitik endamı varsın olsun ayıp.

Közünde sözcüklerin ve işte tek kozum iken sevgi kozamdan ayrı düştüğüm kadar içimi üşüten o esinti.

Kıblem.

Kabrim.

Kinayesi zalimin.

Kindar nefsine tapan iblisin nasıl ki yok ederi…

Efsunlanmış şafağın şakağına dayalı kalemim.

Kelamı yitik iken ahvalin ve bilinmezin ertesi nefesini ensemde hissettiğim ölüm meleğinin şart koştuğu iken sona ramak kala ve Rabbimden gelen ne ise başım gözüm üstüne, demenin verdiği huzur ile yoluma devam ettiğim.

Günün perçemi.

Aşkın peçesi.

Sözcüklerin pençesi.

Ve işte devinen ilham perim ve tek derdim tüm servetim…

Sözcükler vakur.

İmgeler kaçkın.

Şiir bazen metruk.

Ve de bir meczup iken şair…

Mısralar aştığım mizacımı yokladığım mihenk taşı ömrün kodaman gölgelerin kanattığı bir yaradan sızan sızı ve acı ve her hece öylesine bir minval ki çöken gecede saklı bilinmezin değil mi ki bir rivayet olmadığı kadar hidayete ulaşmanın ta kendisi.

 


( İlham Perim Tüm Servetim... başlıklı yazı GÜLÜMM tarafından 14.05.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu