2008 Yılında kabul edilen yeni Vakıflar yasasının olumsuz sonuçları kendini göstermeye başladı. Aslında siyaset yapmak istemiyorum, ama .;Ahmet Necdet Sezer tarafından veto edilen bu yasa Lozan'ın delinmesi anlamına geleceği için veto edilmişti.

2008 yılında AB uyum yasaları gereğince yeniden yasallaştı.Kendi kendimize yeni sorunlar çıkarıyoruz,
 
Nevval Sevindi'nin sitesinde bu yasanın sonuçlarını anlatan bir yazı okuyunca sizlerle bu yazıyı paylaşmak istedim.

Birde beni düşündüren bir zamanlar, Zaman gazetesinde yazan Nevval Sevindi bu makaleyi O gazetede yazsaydı sansürlenirmiy di?Veya böyle yazı yazma ihtiyacı duyarmıydı?

Daha önce Alev Alatlı'lının bir yazısı Zaman Gazetesi tarafından sansürlenmişti.

Bu konuda benim söylemek istediğim iktidarların ve muhalefette bulundukları dönemlerdeki çifte standartlarıdır..
Bir başka sansür olayı Habertürk 'de Yiğit Bulut'!a yapıldı.Medya da bu haliyle doğru haber ve yorum bulmamız zor.Medyanın yeniden yapılanması gerek.İktidarlara göre yazar olmamalı.
Bir kartelin,bir yandaş medya,veya bir cemaatin yazarı olunca gerçekleri göremiyormuyuz?
 
 
"Vakıflar Yasası ya da Azınlık Vakıfları Yasası, 1936 yılında Türkiye'de azınlık vakıflarının mülk edinmelerine engelleme getirmesi ile bilinen yasadır.

Yasa, vakıfların yönetimi, faaliyetleri ve denetimine, yurt içi ve yurt dışındaki vakıf taşınır ve taşınmaz eski eserlerin tescili, muhafazası, onarımı ve yaşatılmasına, vakıf varlıklarının ekonomik şekilde işletilmesi ve değerlendirilmesinin sağlanmasına ilişkin usul ve esasların belirlenmesi; Vakıflar Genel Müdürlüğünün kuruluşu ile Genel Müdürlüğün teşkilat, görev, yetki ve sorumluluklarının düzenlenmesi amacıyla hazırlanmıştır.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayladığı 5737 sayılı "Vakıflar Kanunu", 27 Şubat 2008 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak son hali ile yürürlüğe girdi. Yeni durumda, yabancılar Türkiye'de mütekabiliyet esasına göre yeni vakıf kurabilecekler .
"
 
Şimdi sözü edilen Nevval Sevindi'nin kendi sitesinde yazdığı makaleyi okuyalım.
 
 
"88  yıl sonra Yunanlılar Sümela Manastırı’nda, Ermeniler Van Akdamar Kilisesi’nde sevinçle yeniden ibadet ettiler. Ben kovulduğum topraklara vizesiz giremiyorum zaten. Vakıflar Genel Müdürü de, Başbakan da bilmiyor mu ki mütekabiliyet esası nedir?


Neden Yunan hükümeti veya Bulgar devleti bu şansı vermiyor?

Neden Sofya’da Fatih Sultan Mehmed’in güzelim camisinde oradan kovulan ve öldürülen Türkler için dua edemiyoruz.

Neden ben Ohri’de, Müslüman damgasının Türklükle bezendiği Selanik’te, dedemin topraklarını ve her şeyini terk ettiği Midilli ve Rodos’ta, Türklerin soykırıma uğradığı Rumeli’nde, Balkanlarda yerle bir edilen hangi camide ben 88 yıl sonra davet ediliyorum ki Rumlar ve Ermenilere ibadet hakkı vermek demokratlık oluyor?

Evinin kapısına çivilenen bebeler, karnı deşilen analar,tecavüz edilen gelinler ve şehitler benden hesap sormaz mı?Sizlerden soracaktır. Ecdadını ve uğradığımız soykırımı unutanlara soracaktır.Namuslu Hıristiyanların, tarihçilerin kitaplarını okuyun ve soykırım nasıl uygulandı Türklere ve nasıl unutturulmaya çalışıldı öğrenin.

Demokratlık yapacaksan çok yol var. Sen daha eleştirilince mahkemeye koşan, eleştiri ile hakareti ayırt etmeden “haklı” olmaktan övünen kibirli siyasetçi, bürokrat… Sen demokratlık adına bölücülük yapan….sen Türklüğü aşağılayınca dudaklarına kan gelen  ama yüzü kızarmayan, milliyetçiliğin vatanı olan Avrupayı vatanı sayan milliyetçiliğe sövenler….

Sen 600 yıllık imparatorluğun tümünü medeniyetsiz diye aşağılayan…. Ya da ulvi diye kulaktan dolma bilgiyle yücelten nerede senin bilginlerin… nerede….

Ey halkım, biz soykırıma uğradık. İngiliz belgeleri yazdı, açılmayan Alman belgeleri yazdı, İtalyanlar yazdı, Fransızlar yazdı Yunan soykırımını, Bulgar, soykırımını, Rus soykırımını, Amerikalılar yazdı ama Türkler yazmadı.Eyvah…kimliksiz profesörlere, yazarlara,gazetecilere, edebiyatçılara eyvah… Kimliksiz insan medeniyetsiz millet sloganını hayata geçirenlerin ellerim iki yakasında  olacaktır.

Hem yasadışı iş yapılıyor,hem alkış tutuluyor!!

Ne çok ilerledik kardeşlik yolunda yarabbi,ama evin içini kan götürüyor kan…

Nerede kardeşlik?

6-7Eylül bizde sakız oldu,film oldu.Yunanlıların B.Trakya’da yaptığı hem de polis nezaretinde yaşanan 6-7 Eylül’ü bilen var mı? Takipçisi olan?

Ben de Tuna kıyısında köyüme gitmek, batırılan Tuna adasındaki ADA da yok edilen camilere,kütüphanelere ağlamak istiyorum. Ben Bosna’da 1900’lerin başında ve sonunda soykırıma uğrayan Boşnaklara ağlamak istiyorum.

Gözyaşlarımı siliyor Yahya Kemal “demek daha kötü zaman” diyor"



 
( Yeni Vakıflar Yasası Lozanı Deldi Mi? başlıklı yazı M.Filizman tarafından 4.09.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.