TC

DC OLDU

 

          Bu ülkede değişim  o kadar hızla gerçekleşiyor ki, eğitim ve kültürle desteklenmeyen değişim kendini dejenere olmakla gösteriyor.

          Eğitim, tıpkı bir odunun , zanaatkar tarafından  işlenmesi ile mobilya olarak  karşımıza çıkan süreci ifade eder.

          Kültür ise bu mobilya nın ruhudur. Ondaki oyma ve zanaatkarlık ne kadar fazla ise herkes tarafından eser  olarak nitelendirmesi ve zamana karşı kendini koruması o kadar kolay olur.

           Eser haline gelen, odun üzerinden yüzlerce yıl geçse niteliğini kaybetmez ,Tıpkı İstanbul un en mütena saray ve müzelerini gezerken izlediğimiz ihtişamlı tarihi mobilyalar gibi…

            İnsanımız üzerinde uygulanan yanlış eğitim programları EĞİTİM ile KÜLTÜR  arasındaki doğrusal ilişkiyi, bilinçli veya bilinç dışı olarak ZIT KUVVETLER  gibi algılamış eğitilen insan kaynagı Atatürk ün ölümünden sonra kendi kültüründen uzaklaşmış ve bu o kadar boyut kazanmıştır ki eğitilmiş insan gücü , kendi kimliğine dahi  yabancılaşmış tır.

            Eğitimli insan gücü ,uygulanan yanlış eğitim politikaları sebebi ile kendini var eden toplumun kültüründen banal olmak kaygısı ile uzaklaşmış, ,renkleri yemekleri,halk oyunlarını banal olmamak için elinin tersi ile itmiştir.                    

            Öyle yaşamlar bu ülkede türemiştir ki ,Fakülteyi sol jargonla bitirmiş ama kendi köyüne akrabalarının ziyaretine gitmeyi bile bir küçüklük olarak addetmiş sadece salon solculuğu yapmış ve zamanla halktan koparak kapalı bir seckinler gurubuna dönüşmüş ve yeni katılımlar olmayıncada, siyahlar beyazlaşmış, bedenler de dimağlar gibi küçülmeye başlayarak yaşlılar topluluğuna dönüşmüştür.

           Eğitimli sol kendini yetiştiren toplumun kültüründen ırak olarak yetişerek  halktan kopmuş, bunun yanında ,Halktan kopmayan onunla beraber yiyip, onunla beraber kalkan,  günün enaz beş vaktini halkla, aynı safta olan ilk önceleri eğitilmemiş cahil gençlık daha sonraları egitimle yükselerek seciye ve seviyelerini yükselterek solla arasındaki ,eğitim farkını ortadan kaldırmış  sola nitelik ve nicelik olarak olagan üstü fark atmıştır.

            Türkiye Cumhuriyeti devletini ve kurucu felsefesini hasım olarak gören bu zihniyet sol hariç milletle barışık olmasına ragmen devlete ve niteliklerine husumet besleyerek büyümesini takiye denilen giz modeline baglı olarak sağlamıştır.

              24 Ocak kararlarının mimarı dönemin Kemal derviş i Turgut ÖZAL  bu memlekette öyle bir dönüşüm sağlamıştır ki  bu dönüşüm hem sağ inançlı zhniyette hem sol zihniyette keskin dönüşleri sağlamış ve ilkesizlikler mimarı kendisini  transfarmotör olarak gösterip DÖNEKLER CUMHURİYETİ Nİ  kurmuştur.

                1980 den önce ülkücü hareketin fikir sözcülüğünü  yapan ağabeylerimizin bir kısmını CNN TÜRK  genel koordinatörü olarak görmek ve dönekliğin tarihçesi mealinde kitplar yazarken görmek bizi derinden yaralamıştır. Yada Başbuğun yanında ekonomi filozofu gibi kitaplar yazıp ,bakan koltuklarında oturanların Anap,dyp  gibi partiere gidip cumhurbaşkanışığna aday olduktan sonra agzının payını bu milletten aldıklarında ise gururlandık.

                 İster sağdan olsun ister soldan menfaat merkezli olan bu dönek oğlu dönekler utanmadan kendilerine liboş ismini takmış ve bu millete kendilerini  sempatik göstererek her şeye açık olmayı ve olumlu bakmayı değer olarak kabul ettirerek soysuzluk abidesini oluşturmaya  çalışmaktadırlar.

                Asil Türk milleti bu içinden çıkan soysuzluk abidelerine gereken dersi verdiğinde değerler silsilesine sahip olacak ve tarih boyunca Türkün ahlakçı çizgisinden uzaklaşmasına engel olacaktır.  
                Bu durumda kendiliğinden DÖNEKLER CUMHURİYETİ TEKRAR TÜRKİYE CUMHURİYETİ  haline  dönecektir.

            

( Tc,dc Oldu.... başlıklı yazı HALİLİ tarafından 15.06.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.