Günümüz dünya konjonktörü ve tarihsel sürecinde   kızılderililere ve spanik denilen latin kökenlilere karşı SOYKIRIM  uygulayan ABD,demokrasi havarisi olarak çok uluslu şirketlerin, yönetici kisvesindeki ajanları aracılığı ile çeşitli ritüellerde bulunmaktadır.

              Niçin Demokrasi ve onun uzantısı özgürlük anlayışı metodik olarak ABD ve AB tarafından gelişmemiş yerellere uygulanmaktadır?

             Yerel bazda, yerel nitelikler öne çıkartılarak coğrafyalar buna göre şekillenirken asıl amaç burada yerel demokratik  halk anlayışı mı geliştirmek yoksa devlet yerine devletcik modelleri ile kontrol edilebilir alanlar mı oluşturmak tır.?

              Yoksa ordusu ve siyasal yapısı güçsüz ve tek başına bir anlam ifade etmeyen...

   Sürekli ihtiyaç duyduğunda aga babanın eline bakan...

               Halkı fakirleşmiş ve sadece yaşam mücadelesi içerisinde olan...

               Montaj üretimle,agababanın sahipliğindeki şirketlerine üretim yapan...

               Ürettiği malları,distribütör pazarlama şirketleri ile %100 ü ihracaat gibi gösteren... 

               Gerçekte ise ihracat ın sadece  %2 komisyon bedeli olarak alan....

                İhracaat tutarının %100 ünü ve GSMH nin  %50 sini ithalat ve faiz ödemesi  yolu ile  ağababaya iade eden...

               ÇOK ULUSLU ŞİRKET YÖNETİCİLERİNİN dahi siyasal yapıyı belirleyebilecekleri  devlet modelimi oluşturmaktır?

                Ukrayna turuncu,Gürcistan mavi Kırgızistan pembe devrim diye GÖKKUŞAĞI renkleri ile kodlanan demokrasi varyasyonları , yörünge ye yerleştirilen uydular gibi agababanın uydu yöneticileri olarak yerlerine yerleşmekte ve cografyalar buna göre şekillenmektedir. 

                 Azerbaycan da dahi,agababanın istediği yönetim iş başına seçim gibi demokratik bir yöntemle geçtiğini göstermek için Haydar ALİYEV in ölümü bile gizlenmiştir.

                 Asıl olan kapitalizm ve çok uluslu şirketlerin sahiplerin etnik kökenlerine ve bunların varoluşlarından beri ideasına baktığınızda durum kendiliğinden ortaya çıkar.

                  Yoksa ne  AB ne de ABD  yaşayan insanlar  Türkiye de yaşayan insanlarda n daha özgürdüler. Gerçi özgürlüğü  ev içerisinde çamaşır makşnasının calıştırmak olarak kabul edersenizi.Amerika da bunu calıştıramayan vatandaş sizden daha az özgürdür.

                   Mahallesinden öteye geçemeyen Çin li içinse özgürlük ve yaşam sartları sadece kendi mahallesindeki fakirlik şartları kadardır

                   Milli konularda uluslarası sebekelerin oyuncağı olmayacak,DİRAYETLİ YÖNETİCİLERİ PARTİ KARAR ORGANLARINDA VE AKABİNDE YÜCE MECLİSE SEÇİP göndermek,bilinçli vatandaşların aslında sadece anayasal secim hakkı değil  topluma ve vicdanlarına karşı ödevleridir.

( Demokrasi.. başlıklı yazı HALİLİ tarafından 18.06.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.