Doğu aç….Doğu sefill…

     Doğu açtı.Doğu sefil di.

        Bilinçli açlık ve bilinçli sefillik hali tüm uyarılara ragmen cumhuriyetin kuruluş yıllarından itibaren egemen güçlerin egemenliğinin devamlılığı hususunda bir yöntem olarak kullanılmıştır. Bu yöntem bilerek merkezi idarece kulanılmış olabileceği gibi hayatın gereği olarak  yörede bulunan idarecilerin ve kollugun da pratikte işine geldiği için uygulanagelmiş olabilir.

       Bilinçili açlık ve bilinçili sefeillik hali,öngrülür zenginlik ve refah halinide doğal netice olarak ortaya çıkarır.

      Yoğun kitle bir ekmeğe muhtacken küçük bir mutlu azınlık arazisi üzerinde helikopterle gezip ucakla ilaçlama yapabilecek kadar zenginidir.

       Bu nasıl olur?

Oraya yol yapacağına ,ağanın hazineye giden yolunu yaparsın.

Oraya sağlık ocağı yapacağına,şıhın nefesi kuvvetlensin diye şayialar yayarsın

Okul yerine cezaevi acarak cehaleti,taşa, ağaca, şıha tapacak düzeyde tutarsın

İnsanların nufusta kaydı olanlarını ancak askere cağırdıgında okuma yazma ile tanıştırırsın

Karın tokluğuna, askere alma işlemlerinde aganın saklama yada komutanı ağırlama karşılığında ömür boyu ,azap olarak çalışırsın

Kader olarak insanlara açlık,işsizlik,cehaleti verirsen ortaya bu tablo çıkar. Oysa kader allahın yazgısıdır. Kul tedbiri alacaktır.Ama tedbirin alınacağı zemini,kamu hazırlayacaktır

Bugün, bu tablo gebedir.

Gerekenler yapılmazsa ,Adamı gebertir.

Terör, yörenin insanını, yörenin insanı üzerinde KORKU  yu hakim kılmış ve yaygınlaşmasına yol açmıştır.

Bu yola yol veren devletin aciz uygulamaları ile balyozla sivrisinek avına cıkması ,köy boşaltmaları ile insanları geçmişlerinden koparmış ve şehirleşmeden şehirlere yerleştirmiş, üzerlerindeki sosyal baskının kalkması ve ile kitle suça yakın işsiz yıgınlar haline dönüşmüştür.

Bu dönüşümle köyde aç kalmayan insanlar aclıkla tanışmış,sürgündeki yöre idarecilerinin, yanlış uygulamaları ile işkence boyutlu davranışlar onları yasadışı örgütün kolay avı haline getirmiştir.

Korku ile zaten efendi olan terör elebaşları,devlet yöneticilerinin yanlış yöntemleri ile beyleşerek beyliklerini ilerletmişleridir.

Suç ,terörize gözüken eylemlerin bir sonucu olarak ortaya çıkmış , geçim ve seçim için bir yöntem olmuştur.

         Sırtçılarla yada açktan gizlice getirtilen mazot,bondrol dışı sigara,kacak canlı hayvan getirilmesi ve bunun mezbahalarda kesilerek resmi mühürle yasal et halinegetirilip- sahil otellerine ticareti,uyuşturucu kacakçılığı,sahte ırak doları,örgütsel faaliyetin kutsal gösterilen amacının adi suç niteliğindeki SOMUNA DÖNÜŞEN sonuçlarıdır.
         Terörist olarak eylemde bulunan sahıs, buna lojistik destek sağlayan  aile fertleri ve arkadaşları SOMUNDAN doğrudan pay alanlardır.
        Somundan  dolayısı ile pay alan siyasi yapıyı ellerinde bulundurup,istedikleri şekilde partileşip parti adı değiştirerek yollarına devam eden ve  gerilimden fayda sağlayan,terör olmazsa meclisin yada belediye binasının önünden geçemeyecek adamlar HAZİNE den doğrudan TERÖRDEN  dolayısı ile somun payı almaktadır.
        Devletin görevlilleri de bu somundan dolayısı ile pay almaktadır. 90.000  E yakın korucunun geçimi HAZİNEDİR. Köyde yıllık 2.000 TL  civarında maaş alan insanların asgari ücreti aylık olarak alması bile onlar için devasa bir gelirdir.Terör bitecek bile olsa kurgulaştırılmış eylemler devam eder.
       Diğer bir kitleyse çift maaş uygulaması ile devlet ten gelir sağlayan kamu görevlilleride yine HAZİNEDEN dolayısı ile geçim sağlayanlardır. Kötüniyetli olup da suç işlemeyi göze alanların yasadışı doğrudan  gelirlerini burada saymaya gerek yok. Kaçak silah,mazot,et gibi masum gözüken malzemelerin geçişini sağlamak somundan doğrudan pay sağlamak anlamına gelir.
       Olan her zaman memedimin annesine ve fidanken şehitlik ibadetini yerine getiren kınalı kuzu memedime olmaktadır. 

          Netice olarak Türkiye de TERÖR SORUNU DEĞİL , SOMUNA DÖNÜŞEREK TERÖRDEN GEÇİM SAĞLAYANLARIN  DEVAMLILIK SORUNU  var diyerek olayı polisiye olarak algılayıp,suçla mücadele tedbirleri ile izole edip suçluları içeri tıkıp,yöresel farklılık yaratan uygulamalrı peşin olarak kaldırmalı ve vadeli şekilde devlet personel rejimini acilen bölgeye uyarlanmalıdır

( Terör Bir Sorun Mu Birine Somun Mu başlıklı yazı HALİLİ tarafından 1.07.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.