sohbeti,konuşmayı,dinlemeyi severim de bu sanal alemdekine pek aklım ermezdi tat vermez,anlamsız olur falan diye bayada eleştirirdim.sendeyaz sitesiyle tanıştıktan sonravede BAYŞADlı olduktan sonra kendi kendimi haksız buldum.Eskilerin hemhal olmak dediği şey sanal alemdede olabiliyormuş.Türkiyenin hatta dünyanın bir yerindeki tanımadığımız görmediğimiz ama yazılarıyle gönül dostu olduğumuz insanlarla sevinebiliyoruz, hemdert olabiliyoruz.Zekeriya hocamın Orduda çekildiği bir resmine Mustafa kuvancı hocamıza memleket hasretini yad ettirebiliyoruz.Alirıza hocamın yalova resimlerine bakarken güzel yurdumuzun güzelliklerini yaşıyoruz.Sitemizin gizli öznesiyle mesajlaşırken sanki yanyana çay içiyormuşcasına haz duyuyoruz.Ayşenurun,Sevgi hanımın,hamide hanımın hocam deyişlerini sanki kulaklarımla duyuyorum.

   Demekki sevda türküleri,hasret şarkıları,hüzün şiirleri mutlaka cisimlerin beraber olmasını gerektirmiyor.Sanal alemde Fuzulinin su kasidesiyle Arif nihat asyanın Naatıyle peygamber efendimizi anabiliyoruz.Üstad necip fazılın sakarya türküsünü, zindandan mehmede mektubunu anarken üstada ve tüm geçmişlerimize fatihalar gönderebiliyoruz.Şimdiki bilim adamlarının nitelikli beraberlik dedikleri şeyi sanal alemde yapabiliyoruz.

Gönül ne çay ister ne kahve-Gönül dost ister çay kahve bahane demiş ya şair aynen öyle ama biz çay da içiyoruz ,çorbada içiyoruz simitde yiyiyoruz hatta mustafa keser hocam bir buçuk döner bile söylüyor bursa usulü.20 temmuzdaki kazdağları şiir etkinliğini biz bu geceden kutladık sayılır.Yakacağımız ateşin odunlarını bile topladık .

Sevdim ben bu işi asıl mesele gönüllere hitap edebilmek herhalde biz onu başarıyoruz  gecenin sessizliğinde birisi merhaba deyiversin belkide dediğine pişman oluyor gönül dostları seviyeli bir gurubu hemen oluşturuyor.Zaten bundan sonra katılmayanlara ceza var.

Bayşad ve sende yaz ailesi başta olmak üzere tüm insanların GÖNÜLhanesinde buluşmaları ümidiyle selamlar ...

( Bayşadlılarla Sohbet başlıklı yazı Yasar Kutlu tarafından 7/3/2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu