Hayatımızı güzelleştiren,uykunun bile ibadet olduğu bir zaman dilimini yaşıyoruz. oruçlarımızla doyuyor,namazlarımızda dahada bir huşu duyuyoruz.teravihlerimize karışanlar olsada biz aldırmıyoruz  salavatların neşesini gönlümüzde duyuyoruz. Sanki bir başka dünyada yaşıyormuşuz peygamber efendimize verdiğimiz selamın cevabını alıyormuşuz gibi geliyor. Nedense gecemiz ve gündüzümüz ramazanın farkını hücrelerimize taşıyor,kendimizi rabbimize daha yakın hissediyoruz.Sadece midemiz değil bütün bedenimiz dinleniyor ,açlık bize güç veriyor.dualarımızda Allah kimseyi aclıkla imtihan etmesin dediğimiz halde .aç kalarak hem ibadet ediyoruz hemde acların halinden anlıyoruz.bu da bizi mutlu ediyor.


Batılıların empati bizim HEMHAL olmak dediğimiz kelimenin manasını daha iyi anlıyoruz.Keşke bunu hayatımızın bütün safhalarında yapabilsek.Güzel görmeyi daha iyi beceriyoruz bu günlerde.İftara yakın sinir sistemlerimiz biraz bozulsada iftarın yakın olması bizi rahatlatıyor.Bereket kelimesi dahada anlamlaşıyor bu ayda somut olarak görebiliyoruz bereketi.


Ramazan benim ayım diyorya rabbimiz herhalde ondan dolayı güzelliklerimiz güzelleşiyor.Sofralarımız bereketleniyor,gecelerimiz aydınlanıyor,gönüllerimiz dahada bir hoş oluyor.Maddenin hakim olduğu bir dünyada yunuslaşıyoruz,Mevlanalaşıyoruz.


Kadir gecesi yaklaşıyor geçmiş günahlarımızın affına vesile olacağı ümidi ümitlerimizi yeşertiyor.Bayramın sevincini bütün ömrümüzün aynı sevinçle geçeceğini umut ediyoruz. B u güzel düşünceler benliğimizi sarıyor ve mutlu oluyoruz.


Hep mutlu olmak için mücadele ederizya buyrun size mutluluk reçetesi orucu,ramazanı, iftarı, sahuru özelliklede bayramı kendimize hayat düstüru edinelim.

Ramazanınız,kadir gecenizve bayramınız kutlu olsun.RAMAZAN 2011 Balıkesir

( Hayatımız Ramazan Olsun başlıklı yazı Yasar Kutlu tarafından 24.08.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu