AZİZ YILDIRIM….

 

            Spor ,bedensel ve ruhsal gelişimini,başkaları ile müsabaka halinde olursa taktik kurallar doğrultusunda,kişinin kendisi ile mücadelesi hali olursa sağlık kuralları dahilinde yaptığı faaliyetlerdir.

            Spora hizmetr eden bir endüstri vardır ama sporun kendisi bir endüstri değildir. Sporcu bedensel ve ruhsal gelişimi ile sağladığı başarı ile topluma örneklik teşkil ederken toplum sporcuyu benimsemişse onun başarıları ile geçici de olsa haz alır. Bu şekli ile de kitleleri suçtan ayrı tutarak temiz toplum şartlarının sağlanmasınada hizmet eder. İdeal manada olması gereken spor ve sporcu tanımlaması budur.

             Pratikte ahlaksız yaşam şekilleri ile,alkol,sigara ve uyuşturucu bagımlısı olarak genç yaşta  ele geçirdikleri inanılmaz rakamları lüks ve şatafat halinde toplum önüne sunulursa gel-geç hayatlar kötü örnek olarak toplum hafızsasına kazınmaya başlar . Sahnerdeki model olabilmek için iktidara giden her yol meşrudur anlayışı hakim olur. Böyle bir durumda ahlaksızlık artık kol gezmeye başlamıştır. Artık spor toplumu suçtan uzak tutan bir enstrüman değil bizzat ahlaksızlığa ve hatta suça özendiren bir yapıya bürünmüş demektir.

            Bireysel sporların yanında günümüzün en popüler spor dalı ekip sporu olarak göze batan FUTBOL  dur.

            Bir endüstri olmaması gerekirken muazzam kazaç yollarına kısa yoldan ulaşma isteğini FUTBOLU bir endüstir haline getirmştir.

             Aziz yıldırım,Türkiye de bu sektörde kurumsallaşmayı sağlayan ilk isimdir.

             Spor un kendi kuralları vardır. Bireysel sporlardan güreş yada boks ta bir aralarında husumet olan iki boksörden birsi diğerini öldüresiye döverse siz,bunu darptan yada öldürmeye teşebbüsten alabilrimisiniz ? Yada güreşirken kündeye getirdiği rakibini aynı hınç duygusu ile yere çalarken omuzun üzerin denk getirerek köprücüğünü kıran güreşçiyi yaralamadan yada uzuv akybına sebebiyet vermekten alabilirmisiniz ?

                Burada sporunm kendi kuralları geçerlidir. Kanulaşma yapıyorum diye spor kurallarını ortadan kaldıracak rekabeti öldürecek sporcu yada yönetici kastılımlarını engelleyecek KANUN  çıkartırsanız o KANUN YANLKIŞTIR.  Sporcu yanlış yaparsa bir yıl ömür boyu musabaka meni gibi yaptırımları vardır. Siz bunu bir de hapiz cezası ile katmerlerseniz sporcu diye ancak sokak cocukların toplar ,spor yaptırırsını<z .Yada yönetici diye protokole yakın olmak isteyen mafya bozuntularına spor yöneticiliklerini bırakırsınız.

               Aziz YILDIRIM  bir işadamı olarak en değerli şeyini zamanını ,olmadı parasını yatırarak  kurumsal anlamda bir başarı sağlamıştır. Son dönemde eğer bunu sağlarken spor kuralalrının dışında bir yöntem belirlemişse küme düşümü,başkanın külüupten üyelik düşümü ve bir daha koydolmama gibi yaptırımları vardır.

               Kulup başkanıda olsa bir başkası olan kulubunun başarısı için kendince yardım faaliyetinde bulunmuştur. Olayla ilintili olan tüm spor adamlarını ömür boyu yasaklı hale getirirsen zaten sen ona en büyük cezayı verdiğin gibi diğer spor adamlarına da gözdağını vermiş olursun.Ama mevcut uygulama insanın içini acıtmakta kendisine değil kulubune menfaat temin edenm insanı içieri tıkarsan normal makul hiçbir insanı kuluplerde yönetici olarak bulamzsın.Allah Korusun.

( Aziz Yıldırım başlıklı yazı HALİLİ tarafından 25.07.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.