Bu hafta önemli günlerden birisi daha geldi çattı…“8 Mart Dünya Kadınlar Günü” ya da “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” geçen hafta cuma gününden beri çeşitli etkinlikler çerçevesinde kutlanıyor. Pankartlar, afişler, yürüyüşler, seminerler… Tüm kadınlarımızın bu güzel gününü kutlamak istiyorum… Kadınlarımızın yakarışları, hain, gaddar, katil kocalar duymasalar da, gün gelir sağır sultan duyar…  Ezilen, horlanan, sömürülen, sürüklenen, kuma üstüne kuma getirilen, törelerle, tabularla cılgıı(!) çıkan kadınlarımız.  “Yeri öküzümüzden sonra gelen kadınlarımız”…

 

***

Bu önemli günü kutlarken,  geçen ay anamı kaybetmenin acısı halen içimde… Buradan, öbür dünyaya göç eden tüm anaları rahmetle anıyorum... Bütün analar kutsaldır.

Analar, bütün insanlara şekil vermediler mi?

Bütün dünyanın kahrını çekmediler mi?

Kılı kırk yaran, analar değil mi?

Saçını süpürge eden onlar değil mi?

Kapılarda, camlarda saatlerce çoluğunu, çocuğunu bekleyen onlar değil mi?

 

***

Yıllar öncesinde Hürriyet gazetesinde yer alan haberde;
Tarih 4 Eylül 1964,günlerden cuma, ailesi zorla nişanlayınca… Genç kız kendini beşinci kattan attı. Gazetedeki haberin devamında KIZIKadınların hikâyesiN AİLESİNİN, SEVDİĞİ GENCİ ADLİYEYE VERMESİ OLAYA SEBEB OLDU…”

değişmeyen kaderler, günümüzden ne farkı var?

Yıllar geçse de değişmeyen son… Satılan, dövülen, başlık parası uğruna yitirilen canlar…

***

Akşam karanlığında Saraçlar caddesinde, gün dolayısıyla yapılan, yürüyüş ve konuşmalar sıradan vatandaş olarak bizleri ne kadar etkiledi… Yoksa, “kuru fasulye- pilav “derdinden günlük işlerin telaşında, cep telefonlarıyla mesajlaşırken, hiiiç oralı bile olmadık mı??

Yazıkk, çok yazık…

 

Sağlıcakla kalın!...

 

( Çalgıcı Garısı Binnnaz…. başlıklı yazı tredi tarafından 3/7/2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu