Bugün gözlerimle şahit olduğum bu olay beni şaşkına çevirdi. 
Arabamın ön camında duran küçük  oyuncak arabayı almaya çalışan bir grup çocuğun sesiyle uyandım uykumdan. 

Dışarı çıkıp hiç bir şey söylemeden onları izledim. Camımı çiziyorlar arabama zarar vermeye çalışarak o oyuncak minibüsü almaya çalışıyorlardı. Ama bilmiyorlardı ki onun bendeki hatıra kalan en son şeyin olmasını...

Usulca gizlendim bir ağaç arkasına ve konuşmalarında bir çocuk: - Benim olmalı o araba benim ! diyerek ön cama taşla vuruyordu. 

Öğretmenimin bana hediye ettiği o minibüs çocukların ilgi odağı olmuş meğersem. 
O kadar büyülemiş ki çocukları bir başkasının malına zarar verecek kadar köreltmiş. 
O minibüsü o çocuklara verseydim hatıralarıma ihanet etmiş sayılırdım. Ve benim özenle koruduğum o oyuncağı iki üç defa oynayıp oyuncak sepetine atacaklardı. 

Bunu göze alamadım ve bir güzel arabamın çizilmesini seyrettim ve sonra insanlar geldi aklıma sahip olmak istedikleri şeye o kadar tutkun oluyorlar ki bir başka insanın canını yaktıklarını göremiyorlar ve pişmanlık hiç bir şeyi geri getirmiyor. Benim arabama zarar gelmesi önemli değildi tekrar yerine konulabilirdi o çocukları affedebilir ve bir daha böyle bir şeyi yapmamalarını söyleyebilirdim. 

Ama biliyordum ki gözlerinin kör olduklarını ortaya çıkıp hiç bir şey demeden arabanın ön camına konulmuş o ufak minibüsü aldım. Ve eve koydum. Bunu önledim ama insanlar bu kör davranışları yüzünden katil oluyorlar tecavüzcü oluyorlar.
 Sapkın davranışların önüne geçemeyip masum insanların canına malına namusuna kastediyorlar. 

Yapmayın !
( Oyuncak Araba başlıklı yazı Melek Taguşar tarafından 13.09.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.