1 Ağır Yolculuk
 

Şimdi iki yarım kaldık. Bütünleyemedik birbirimizi. Sıkı tutamadık hayatı. Bir bir söküldü eksik yanlarımız. Karanlık geceleri gün ışığına boğamadık. Aslında bir yarımı bile tamamlayamadık… Çok şeye erken davrandık son günmüş gibi yaşamadık.


Sevgimizin gücü yetmedi ayrılığa, belliydi bu büyük huzurun arkasında yatan. Pusuya sinmiş gibi zamanın gelmesini bekledi. Göremedik. Biz birbirimizden başka bir şey görmeyecek kadar kör olmuştuk. Farkında olmadan yaralar açtık. Kanser gibi çaresiz ümitsiz.


Sonu ölümdü anlayamadık. Kanser yayıldıkça acıdan başka bir şey vermedi ruhumuza. Bilemedik. Şimdi bu masalda iki yaralı ve ağır yolcuyuz. Biletimizi çok önceleri beraber kestiren. İki dudak mesafesinden çıkan tek sözcüktü bizi bitiren.


“Ayrılık” Ne kadar acıydı bu sözcük. Bize yakışmıyordu. Adeta dağıtıyordu bütün geçmişi. Hecelere ayırıp tek tek kesmek istiyordum bu kelimeyi. Kanatmak yok etmek. Katili olmak istiyordum. Bütün suçlu oymuş gibi. İyileştiremedik bizi.


Merhemi olamadık acıların. Çoğaldılar benliğimizde saramadık. İstilaya uğradık. Arınamadık. Şimdi kokuna sarılmak isterdim. Hiç gitmemek ve orda kalakalmak. Onu bile başaramazdık. Yolculuğumuz başladı. Yan yanayız bu uzun yolda.


Dokunmadan , düşünmeden , görmeden. Üçüncü şahıs ı  oynayacağım hayatında birinci tekil şahıs iken.


Bir kaza anı olsa ve biz ölsek son nefesleri yan yanayken verebilsek. İnan şuan ölüm daha iyi gelirdi yaşamaktan. En azından birlikte son nefes olurduk. Bütün olurduk sarılırdım o zaman kokuna gitmezdik birbirimizden geç kalamazdık zamana. Geç kalmazdım sana...
( Ağır Yolculuk başlıklı yazı Melek Taguşar tarafından 3.10.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.