1 İnsanı İnsan Kılan...
İNSANI İNSAN KILAN...
 

İnsanın zayıf taraflarını bilmesi, onu kuvvetli kılacaktır şüphesiz. İdraki, ilmi, bilgisi, tecrübesi insana, zayıflığını hatırlatmalı, kendi dışındaki varlıklara daha sıcak ve daha samimi bir şekilde yaklaşmasını sağlamalıdır.

 

İnsanı insan kılan özelliklerin en birincisi şüphesiz kulluğunu idrak eylemesi, yaratana karşı görevlerinin gereği gibi ibadet eylemesidir. Kendinin ne olduğunu, ne olması gerektiğini kendine anlatmıyorsa mevcut ilmi, bilgisi; o süfli, gereksiz ve insana yük olan bir bilgidir.

 

İnsanın bütün gereksizliklerden, bütün faydasız işlerden kurtulması, onu ferahlatacak, onu belki de gerçek manada insanlaştırıp yaratıcısının buyruklarıyla buluşturacaktır.

 

Yüce yaratıcının yasaklarına uyup, buyruklarına uyan insan, zayıflığını da ne kadar kuvvetli olduğunu da anlayacak, gerçek manada kurtuluşa açılan yolda umutla ilerleyecektir.

 

Ne mutlu kuvvetini de, zayıflığını da bilen insan gibi insanlara. Yüce yaratıcının buyruklarını idrak eyleyip gereği gibi davrananlara…

 

Fikri HAKLI

( İnsanı İnsan Kılan... başlıklı yazı Fikri HAKLI tarafından 26.01.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.