HAYVANDAN DAHA HAYVAN…

 

Gerçekten de hayvanlaşan insan, hayvandan daha tehlikeli, daha tahripkâr, daha sorumsuzdur. Hayvan sadece hayvandır. Mesela fil sadece fil, köpek sadece köpek, yılan sadece yılanken, hayvanlaşan insan, insanlıktan uzaklaşan insan, hem yılan, hem tilki, hem çakal, hem köpek hem de sırtlan olabilmektedir. Bir hayvanda sadece kendinin özellikleri varken, hayvanlardan da aşağılaşmış insanda her hayvanda olan özelliklerin çoğu ya da hepsi de barınabiliyor. Yani bir insan tilki gibi kurnaz, sırtlan gibi parçalayıcı, köpek gibi ısırıcı, falanca hayvan gibi kindar ya da vahşi tavırlar sergileyebiliyor.

 

Ne mutlu insan olana. Ne mutlu bir ömür insani özelliklerini koruyup her daim insan kalana. Hayvanları bile utandıracak ahlaksızlık, sorumsuzluk, anlaşılmaz tavır ve davranış sergileyen sureti insan, sireti hayvan varlıklardan Allah hepimizi korusun.

 

Fikri HAKLI

( Hayvandan Daha Hayvan başlıklı yazı Fikri HAKLI tarafından 30.01.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.