NE OLDUĞUNU BİLMEDEN BEKLEDİĞİM BİR UMUDUM VAR

Hasretle özleyerek beklemeye gör hele...
Yüzyıllardır hikayelere, şiirlere konu olmuş, yaşayan herkesin başına mutlaka bir şekilde gelmiştir .
Özlemek güzeldir, gelecekse özlenen, beklemek daha da güzeldir gelecekse beklenen..
Göz yolda ,gönül darda kalmadı mı hiç.. Beklemek zordur meşakatlidir fakat bir o kadar da güzeldir.

 


Bir kapı sesiyse beklediğin sürekli zil sesini kontrol edersin, duydun mu o kapı zilini hemen koşar açarsın. Eğer beklediğin değil de bir başkası ise gırtlaklayıveresin gelir "Ne geliyorsun kardeşim ya "deyip kızarsın bile.

Postacıdan name beklemekte zordur gelmez o adam bir türlü istediğin mektubu getirmez. Gelse de fatura falan getirmez mi boğasın gelir aynen, defedersin postacı amcayı.

Peki ya telefon beklemek en çıldırtıcı olsa gerek. Elinden cihaz düşmez zaten. Aklın gider aman ha şarzım bitmesin diye. Eyvah her yerde şebeke çekmiyorsa delirirsin telefonu pencerenin pervazında tutarken zırt pırt çalacağı tutmaz mı koşturursun sevinçle o arıyor olabilir, belki de mesaj attı.
Bakıyorsun ki arayan gereksiz biri ise “Yaw ne arıyorsun be işin gücün mü yok, de git yoluna” diye böğrünmeyen var mı?

Kimi zamanda bekleme sırası bilgisayar başında olabilir. Tüm işi -gücü bırakmış, deli gibi ya bir sonucun açıklanmasını bekliyorsunuzdur ya da bir mail gelmesini. İşte gördünüz o sinyali posta kutunuzda yeni e-meil var ibaresini tıklayıncaya kadar içiniz içinize sığmaz, heyecandan duramazsınız saniyeler geçmez sanki. Bin bir sevinçle açarsınız meili; bakarsınız ki banka extre göndermiş. dilinize nasıl gelirse öyle söversiniz artık.

Bazen farklı şeylerde olabilir tabi. bir söz vermişsinizdir misal; kahve ısmarlayacaksınız veya yemek sözünüz var. Öylesine kıymetlidir ki o sahne sizin için hani belki çok zor bir ihtimalde olsa sözü tutmadan ölürsem gözlerim açık gider cinsinden.. (unutmuyorum benimde bir yemek borcum var bir dosta ) elbet bir gün...

Sonuç itibariyle beklediğiniz haricinde ne gelen başka kişiler nede haberler umurunuzda değildir sanki bu dünyadan değilmiş gibi soyutlarsınız kendinizi. Sadece beklentinize odaklarsınız tüm düşüncenizi.


* * *

 


Evet dostlar benimde beklediğim bir düşüm var öyle kapıda -telefonda postayla falan değil bu başka.
Hayattan beklediğim minicik bir düş, öyle kutsal ki benim için beklemek düşüncesi bile çok özel
Elbet bir gün ... Mutlaka bir gün rüyam gerçekleşecek diye umuyorum.
Ve beklenen duy sesimi: Gelip de birtanem olmaya hakkın var.

Tüm beklentilerinizin gerçekleşmesi dileklerimle

 

Nazlı Tolun



( Beklenen başlıklı yazı NazlıKaragöz tarafından 9/2/2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu