Hikaye / Anı Hikayeler

Eklenme Tarihi : 8.04.2013
Okunma Sayısı : 2132
Yorum Sayısı : 2
Günün Yazısı

Bu Yazı 9.04.2013 tarihinde
GÜNÜN YAZISI
olarak seçilmiştir.
 
.

AZRAİL  ADRES   ŞAŞIRMAZ ...  ÖLÜM  VAR 
 
     Selamünaleyküm dostlar. Sevgiler, saygılar sunarak konuyu paylaşıyorum. Elbette ölüm var. Her canlı ölümü tadacaktır. Kuran ayetlerinde, hadisi şerifte  bu konuyla ilgili hatırlatmalar var. Ama biz insanoğlu olarak işimize gelmeyen anlamlı sözleri duysak da kulaktan geçiriyoruz, hafızalarımıza kaydetmiyoruz. Ölümün soğuk yüzü diye işlediğim konu çok beğenildi ibret vericiydi.

     Azrail, Mikail, İsrafil, Cebrail Yüce Mevla'mızın  dört büyük meleğidir. Bu Melekelerin görev alanları farklıdır. Azrail ölüm Meleğidir. Allah'ın emriyle mevcut ömrümüzü sonlandırmak ta, Mikail  Evrende ki doğa olaylarından görevlidir. Tabiat olaylarına, insanlara,hayvanlara, bitkilere, rızka ve yağmura nezaret eden melektir. İsrafil Sûr'a üfleyecek melektir. Allah'ın izniyle kıyamet kopmadan SÛR'A üfleyecek ve kıyamet kopacaktır. Cebrail: Allah'ın elçisi. Peygamber efendimize vahyi getiren Kuran ayetlerini aktaran melektir.

      Dört büyük Meleklerin görev alanlarını kısaca izah ettikten sonra ölümün varlığı kesinleşiyor. Her çocuk anasının karnından tertemiz duygularla doğar.  Dış yüzeyi ilk anda kan vs bulaşıkları olsa da minnacık kalbi tertemizdir. Allah  İnsanları yaratırken çok özendiği şüphesizdir. İnsana verdiği akıl ve fikrin boyutu sınırsızdır, yeter ki onun yolunda kullanmasını bilelim.  Allah'ın varlığına birliğine inananlar, ibadetini hakkıyla yapanlar kulluk mertebesine erenlerdir.

      Kainatta, kısacası yeryüzünde, gökyüzünde, varlığını, birliğini  kanıtlayan bunca deliller varken Haşa inanmayan kafirlerin akıbetini Allah biliyor. Ceza vereceğini Kuran ayetlerinde belirtmektedir. Azrail adres şaşırmaz... Ölüm var derken bile benim tüylerim diken diken olmaktadır. Nedeni ise uhrevi alem için hazırlıkların yetersiz oluşu. Amel defteri kabarık alanlar  ölümden korkmazlar.Azrail meleğinin inanan kullara yumuşak varacağı izah edilmekte.

     Nefsine uyanlara, şeytana kanalara da korkunç halde varacağı söyleniyor. Bu konu hakkın da fazla bir söz söylemem yersiz olur. Ancak ölümü tadanlar bilir. Allah cümlemize  hayırlı ömür, hayırlı ölüm nasip etsin. Kul hakkıyla canımızı aldırmasın, yaşarken helalleşebilmek nasip etsin. Ölümün soğuk yüzünü hatırladıkça insan oğlu geçmişte yapmış olduğu  hataları da anımsar.

    Allah bilerek veya bilmeyerek işlenen günahların affı için biz kullarına tövbe kapısını açık bırakmış. İnşallah huzuru mahşerde Peygamber efendimizin yeşil sancağı altında toplanırız, şefaatine nail oluruz. Dualarımız müşterektir. Azrail Meleğinin eline Allah tarafından liste verildiği için adres şaşırması mümkün değildir. Benim yaşım genç ölüm beni bulmaz diyenler aldanıyorlar.

       Torunumun arkadaşı bile henüz ilköğretime giderken bir kaza sonucu hakkın rahmetine kavuştu. Unutulmaması için ibret verici şiirimi sizinle tarihi de vererek paylaşıyorum. Ölüm var şiirimin de ibretler sunduğunu düşünerek takdirinize sunuyorum.Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın. Biricik kızını okul çağında kaybeden ailenin yaşadığı dramı ben biliyorum. Sizleri de üzüntüye boğmak istemem ama maalesef Azrail adres şaşırmıyor. Ölüm var diyorum. Allah ilimle,irfanla, hayır, hasenatla kulluk görevimizi yerine getirerek hazır olmamızı nasip etsin. Sağlıklı, varlıklı, dirlikli, birlikte huzurlu yaşam diliyorum.  

 
*****  Ö L Ü M   V A R   *****
 
Dünyaya gelişin boşuna değil,
Bu konu üstüne birazcık eğil,
Şeytana,nefise vermeyin meyil,
Artıyı eksiyi bileceğiz biz.
 
Yatırım yapsan da sınırı aşma,
Dengeyi ayarla dışarı taşma,
Haramın peşinden sakın ha koşma,
Kul hakkı var ise sileceğiz biz.
 
Beynine hayırlı düşünce indir,
Amelini artır çarkını döndür,
Dünyaya kapılma hırsını söndür,
Camiye,mescide geleceğiz biz.
 
Hoş görü halleri dilden bırakma,
Hayır hasenatı ver de aratma,
Hazırlık var ise kafaya takma,
Elbette eğlenip güleceğiz biz.
 
Algıyı, vergiyi ortadan kaldır,
Zikirle şükürle vaktini doldur,
Zeki'nin nasihat şiirce boldur,
Nasıl olsa bir gün öleceğiz biz.
 
*****  ECE'NİN   ÖLÜMÜ  *****
 
Ana  okulunu  arzunla  seçtin,
Birinci  sınıfa  taktirle   geçtin,
Spor sahasın da aniden düştün,
Yaktın bizi  ECE öldün bu gece.
 
Giysilerin çoktur eve yayarsın,
Mevlude anneni yalnız koyarsın,
Kapkara toprağa sende doyarsın,
Yaktın bizi  ECE  öldün bu gece.
 
Sandalye beynine  demiri   itti,
Dilara, dostların yardım da etti,
Yaralı  bedenin  doktora  gitti,
Yaktın bizi  ECE öldün bu gece.
 
Gelinlik yerine kefen giyersin,
Derin  uykuları  açar, bölersin,
Cennet'te meleksin uçar,gülersin,
Yaktın bizi  ECE  öldün bu gece.
 
Veda ediyorken bize gel dedin,
Dünyaya doymadan ömrünü yedin,
Zeki'ye hoş geldi sarı saç  tadın,
Yaktın bizi  ECE  öldün bu gece.


30-9-2010  
Ispartalı  Zeki Çelik  TÜRKİYE İLESAM il temsilcisi.


.

( Azrail Adres Şaşırmaz ... Ölüm Var başlıklı yazı Ispartalı tarafından 8.04.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu