AHMET AYAZ

GAZİANTEP HAKİMİYET GAZETESİ

16 MAYIS 2013

…………………………………………

 

       Gaziantep İlimizde 2. Şahinbey Kaymakamlığının 25.26.27 nisan tarihleri arasındaki kayda değer bir etkinliğin ardından yazılması gereken yazıyı geç olsa da kaleme almanın gerekliliğini hissederek, bilgisayarımı önüme alıp bugünkü yazımı kaleme alıdım.

       Ünlü Şairlerimizden Muallim Naci’nin bir sözü var. “İltifat marifete tabidir. İltifatsız meta zayidir” Şahinbey Kaymakamı Sayın Uğur TURAN Bey’in Şahinbey İlçemize göstermiş olduğu ilgi ve alakanın yanı sıra, kültür sanat ve edebiyatımıza da verdiği önem göz ardı edilemez diye düşünüyorum. Daha önceki düzenlenen etkinlikte ben olmadıysam da, sesi bana yetişti ve güzellikler etrafa yayıldı. Gaziantep’te kültür sanat ve edebiyat alanın da adımız duyuldu.

       Değerli şair ve yazarlarımızdan Abdulhadi Bay, Ahmet Ayaz, Ercüment Asaf Yanıç, Fevzi Gününç, Mehmet Kara, Muhittin Arar, Tamer Abuşoğlu, Alaattin Akyüz, İbrahim Halil Aycan, Selçuk Uğur, Mehmet Yıldırım Katrancı ve Mehmet Nacar gibi değerli kalem erbaplarının Gaziantep lisesinden, Yahya Kemal Beyatlı Lisesine kadar dağılıp, Türk Şiirinin

Dünü ve bu günü hakkında konferans verip,  geçmişteki ünlü kalemleri  günümüze taşımaları, okullarımızda bir hatıra bırakıp, bilgi birikimine  neden olması  gerçekten bir güzelliktir. Ben  geçmişini bilmeyen bir milletin, geleceğe yön veremeyeceğini düşünüyorum. Bizim kuşak 1960 yıllarında, ben kendi adıma konuşuyorum, bu şehrin şair ve yazarları ile hiçbir zaman buluşup, görüşemedim. Konferansta da söyledim. Okullarımızdaki öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz şanslılar ki, Sayın kaymakamımız Uğur TURAN Beyin çalışmaları ve çabaları sayesinde bizleri birbirimiz ile buluşturdular.

       Ayrıca  Ertuğrul Karakoç gibi, Türk Edebiyatına adı geçmiş bir ismin yanı sıra, adını ansiklopedileri taşıyan şair ve yazarlarımızda bu etkinliklere ışık tuttular. Şahinbey Kaymakamımız Uğur Turan Bey’in konuşmasından sonra,  Mehmet Erdoğan, Bey’in şiiri Behiye Köksel tarafından seslendirildi. Daha sonra, Ertuğrul Karakoç, Mehmet Nuri Parmaksız, İlter Yeşilay, Muammer Karadeniz, Emine Sevinç Öksüzoğlu, Atken Köylüoğlu, Dr. Oğuz Paköz gibi değerli isimler şiirlerini okudular.

       Geleceğe özen gösterilmesi açısından şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Şair ve yazarlarımıza dağıtılan programlarla  ilgili kitapçık, en güzel bir hatıradır.  Kitapçıkta  sayfalar boş olduğu halde, yazılar o kadar küçük yapılmış ki, kitapçık ancak ve ancak büyüteçle okunur.

       Ben Şahinbey Kaymakamımız Uğur TURAN BEY başta olmak üzere, bu etkinliğe  emeği geçenleri canı gönülden kutluyorum. Gelecekte daha  güzelini, daha iyisini yapmalarını diliyorum.

( Gaziantepte 2.şahinbey Kültür Ve Edebiyat Etkinliğinin Ardından başlıklı yazı Ahmet AYAZ tarafından 16.05.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.